Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cansuyu, tüm dünyada yardıma koşuyor

Cansuyu, tüm dünyada yardıma koşuyor
Cansuyu, tüm dünyada yardıma koşuyor

Cansuyu Derneği Afyonkarahisar Temsilcisi Av. Mehmet Demir, Cansuyu’nun son bir yıl içindeki faaliyetlerini değerlendirdi. Demir, muhtaçların yanında yer aldıklarını kaydetti

Cansuyu Derneği Afyonkarahisar Temsilcisi Av. Mehmet Demir, yurtiçi ve yurtdışı faaliyetler hakkında bilgi verdi. Demir, “Bosna, Burkine Faso, Çeçenistan, Etyopya, Gana, Gazze, Kenya, Lübnan, Mali, Nijer, Pakistan, Somali, Afganistan ve Türkiye’de olmak üzere toplam 30 bin 430 hisse kurban kesimi yapılmıştır.Ramazan çalışmaları; Cibuti, Etyopya, Mali, Nijer, Somali, Asya, Balkanlar, Kafkaslar ve Filistin Kamplarında gıda yardımı yapıldı, iftar yemeği verildi, fitre ve fidyeler. Her gün Somali’de kamplara su taşındı.Filistin’de 431, Somalide 15, Pakistanda16, Türkiyede 5 yetim çocuğa bakılıyor aylık ödenekleri ödeniyor, gıda giysi kırtasiye gibi ihtiyaçları karşılanıyor” dedi.
SU KUYULARI AÇILDI
Demir, Filistin’den Pakistan’a kadar pek çok yerde hizmet verdiklerini belirterek “Afrika’da ve Pakistan’da susuzluk çeken ülkelerde su kuyusu açma faaliyetleri devam etmekte. Kamerun’da 94, Çad’da 65, Gana’da 23, Mali’de 40 Nijer’de 7 Orta Afrika’da 15, Togo’da 23 toplam 471 su kuyusu açılmıştır. Bu sayının 214’ü 2011 yılı içinde tamamlanmıştır. Her kuyudan 200-700 arası kişi faydalanmaktadır. Yapımı başlamış olan 95 su kuyusuda 2012 yılında tamamlanacaktır” ifadelerini kullandı.
81 İLDE MUHTAÇLARIN YÜZÜ GÜLÜYOR
Cansuyu Derneği’nin olağanüstü durumlarda da görev aldığını hatırlatan Demir, sel, içsavaş, deprem gibi olaylara duyarlı olduklarını söyledi. Yurtiçinde de etkin bir şekilde görev aldıklarına dikkat çeken Demir, şöyle konuştu:
“81 ilde gıda, giyecek ve nakdi yardımlarla ihtiyaç sahiplerine ulaşılmıştır. Toplam 12 bin gıda kolisinin dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Van depreminde başlangıçta 5 araçlık konvoy bölgeye acil olarak ulaştırılmıştır. Daha sonra 4 tır 2 kamyon daha afetzedelerin ihtiyaçları için Van’a yollanmıştır. Türkiye’de kesilen kurbanlar doğrudan Van’a yollanmıştır. Bunun yanında göç eden afetzede Vanlı 700 kişinin çeşitli ihtiyaçları gene Cansuyu Derneği tarafından karşılanmaktadır.”
GİYSİ YARDIMI DA YAPILIYOR
Çalışmalarının Afyonkarahisar’da da devam ettiğine dikkat çeken Mehmet Demir, “191 aile ve 420 çocuğu tepeden tırnağa giydirdik.Yardım almak için başvuran 985 haneye ziyarette bulunarak, yardıma muhtaç olup olmadıklarını kontrol ettik. 498 aileye gıda yardımında bulunduk.5000 adet aşure dağıttık. İhtiyaç sahipleri yararına kermes düzenledik. 67 aileye Afyonkarahisar Merkez ve köylerinde kurban eti dağıttık” dedi. (Kocatepe)