Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çay Barajı’nda doluluk seviyesi yüzde 50

Devlet Su İşleri Genel
Çay Barajı’nda doluluk seviyesi yüzde 50

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar’da 2003-2015 yılları arasında toplam 1 milyar 385 milyon 927 bin 381 lira yatırım yapıldı. 2016 yılında yapılan harcama ile Afyonkarahisar’ayapılan toplam yatırım tutarı 1 milyar 392 milyon 527 bin 35 liraya ulaştı.
Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, konuyla ilgili değerlendirmede bulunarak “DSİ 62 yıldır ülkemizin her köşesinde Su yapıları yaparak münbit toprakları suya kavuşturarak ülkemize ciddi ekonomik katkılar sağlayarak, milletimizin refah düzeyini yükseltmektedir” dedi.
BÖLGEDE GELİR
ARTIŞI SAĞLANACAK
Murat Acu, şöyle konuştu:
“Bu bağlamda Afyonkarahisar ilimizde de 2003yılındanbugünekadar29adetBarajve16adetgölettamamlandı. bağlamda DSİ tarafından yapımı devam eden 105 metre ile bölgenin En yüksek barajı olacakolan Afyonkarahisar Çay Barajı inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Bölgenin kalkınmasına önemli bir etki yapacak olan proje ile sulu tarıma geçilmesinin ardından yetiştirilen ürünlerin verimi ve çeşitliliği artacak.İhale bedeli 83 milyon 503 bin lira olan ve 15 metre yüksekliğe ulaşan barajda kaya dolgu çalışmaları sürüyor. 2.8 milyon metre küp kaya dolgu yapılacak baraj inşaatında şuana kadar,200 bin metre küp kaya dolgusu yapıldı. Çay Barajı Projesinin faaliyete geçmesi ile birlikte 18 bin 550 dekar alanda sulu tarım yapılacak.  Bölgede yıllık 2 milyon 497 bin TL gelir artışı sağlanacak.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti