Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çay İlçesiyle Çin’in Shaoxing Şehri Dost Oldu

Çin’de düzenlenen “Dostluk Şehirleri” konferansına ilk olarak Afyonkarahisar’ın Çay İlçesi konuk oldu. Çay Belediyesi ile Çin’in Shaoxing şehri arasında “Dostluk İşbirliği” protokolü imzalandı.

Çin’de düzenlenen “Dostluk Şehirleri”

Çay İlçesiyle Çin’in Shaoxing Şehri Dost Oldu

5.Çin Shaoxing Uluslararası Dostluk Şehirleri Konferansı 24 Mayıs 2024 tarihinde başladı. Konferanslarda dünyanın dört bir yanındaki 21 ülkeden 48 şehir ve 300’ün üzerinde katılımcı ağırlandı.

Shaoxing Belediyesinin davetlisi olarak Afyonkarahisar’dan Afyonkarahisar Valiliğini temsilen İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Özge Öztürk Demirayak ile Çay Belediyesini temsilen Çay Belediye Mali Hizmetler Müdürü Abdil Kara katıldılar. 5. Çin Shaoxing Uluslararası Dostluk Şehirleri Konferansı Konferans sırasında Shaoxing, dostane değişime yönelik ilişkilerin kurulmasına ilişkin üç anlaşma ve dostane değişime yönelik ilişkilerin geliştirilmesine ilişkin üç mutabakat anlaşması imzalayarak uluslararası ağını genişletti.

Etkinliğin ilk gününde Afyonkarahisar’ın Çay İlçesi ile Çin’in Shaoxing şehri arasında Dostluk İşbirliği protokolü imzalandı. Protokolü Çay Belediyesi adına Çay Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Abdil Kara Shaoxing Belediye Başkanı ShiHuifang ile imzaladı. İmzalanan protokol Çay ile Shaoxing arasında çok yönlü işbirliği teşvik edilerek küresel ölçekte ekonomik, kültürel ve eğitimsel alışverişleri geliştirmeyi amaçlıyor. Özellikle Afyonkarahisar ve Çay için Çin ile bir köprü oluşturarak turizm, kültür ve ticaret alanların da işbirliğini geliştirmesi beklentiler arasında. Çin Shaoxing basınında Çay’a ve İpek Yoluna yoğun ilgi gösterildi. Türkiye’den sadece Afyonkarahisar’dan Çay İlçesi’nin davet edildiği etkinlikte ayrıca açılan stantlarda Afyonkarahisar’ın ve Çay İlçesinin de tanıtımı yapıldı. Tanıtım etkinliklerinde Afyonkarahisar ve Çay İlçesi standında gerçekleştirilen etkinliklerde ziyaretçilere tanıtım broşürleri, çeşitli hediyeler dağıtılırken, Afyon lokumu ile Çay Vişnesi tadımı gerçekleştirildiÇay İlçesiyle Çin’in Shaoxing Şehri Dost Oldu