Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Caz Festivali şehrin incisi – Kocatepe Gazetesi

Festivalin Sanat Yönetmeni Hüseyin
Caz Festivali şehrin incisi

Festivalin Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem, Afyonkarahisar Caz Festivalini her şartta 16 yıldır organize ettiğini söyledi. Festivalin süreklilik ve sürdürülebilirliği adına çok büyük fedakarlıklar verdiklerini aktaran Başkadem şöyle konuştu: “Bu festival Kültür ve Turizm Bakanlığının, Afyonkarahisar Valiliğinin, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığının desteği ile gidiyor. Bu sene ki festivale NG Afyon Otelin işadamı Nafi Güral’ın çok özel bir desteği var. Bu çok önemli. Çünkü Afyonkarahisar turizimle anılmak istenilen bir şehir. 16 yıldır sürdürülen Afyonkarahisar Caz Festivali de şehrin gözbebeği ve incisi oldu. Şehrin önünü açtı. Biz maliyeti çok küçük ses sistemleri ve prodüksüyon masrafları ile çalışıyoruz. Geçen sene bunun yapılabileceğini ispat ettik. Öykü Gürman’ın caz konserinde salonda 3 bin kişi vardı”
Hüseyin Başkadem, 16.  Afyonkarahisar Caz Festivali’nde yaklaşık 50 yabancı müzisyenin yer aldığını, konserlerin yanı sıra okul söyleşilerinin de yapılacağını dile getirdi.
KURUMSALLAŞMAYA DEVLET KARAR VERECEK
Önemli olan noktanın Türkiye’nin 81 ilinde Anadolu’nun tek caz festivalinin Afyonkarahisar’da 16 yıldır yapıldığına dikkat çeken Başkadem şunları söyledi: “Bu Anadolu da çok önemli bir duruş. Ben iki yıl önce bir felç geçirdim. Ona rağmen yattığım yerden de olsa geçen sene de bu sene de bu festivalin kurgusunu iyi ya da kötü devam ettirmeye çalışıyorum. Ben yaşadığım sürece iyi ya da kötü devam edecek. Büyüyüp büyümemesi, kurumsal olup olmaması devletin vereceği bir karar. Afyonkarahisar’da devleti temsil eden kurumların verecekleri bir karar. Çünkü kurumsallık düzenli maddi gelirle gerçekleşebilecek bir olgudur. Kesinlikle hep beraber devam ettirmeye çalışacağız”
Türk halkının çok acılı günler yaşadığını belirten Başkadem sözlerine şöyle devam etti:
“ŞEHİTLERİMİZE ÇOK ÇALIŞARAK LAYIK OLACAĞIZ”
“Ben Afyonkarahisar ve Türk halkı olarak çok acılı günler yaşıyoruz. Ben askerlik görevimi Diyarbakır Askerlik Şube Başkanı olarak yaptım. Bu acıları ben kadar kimse bilemez. Fakat inanılsın ki bunu yaşayan bir insan olarak söylüyorum; Orada ki insanların hepsi Türkiye’nin çağdaş, modern ve ileriye doğru yürüyüşünü devam ettirmek için seve seve şehit oluyorlar. Biz onlara layık olmak istiyorsak yaşam kültürümüzden ve günlük sosyal yaşantımızdan taviz vermemek zorundayız. Hem ekonomik, hem kültürel hem sanatsal hem de bilimsel açıdan daha çok çalışmalıyız. Şehitlerimize layık olmak istiyorsak yapmamız gereken budur. Ben hep içimde mesaj olarak bunu düşünüyorum. Çünkü sanat adına verilecek bir mesaj yok. Sanat insan zekasının ulaştığı en son nokta.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti