Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çelik: Öğretim yılı hayırlı olsun

Çelik: Öğretim yılı hayırlı olsun
Çelik: Öğretim yılı hayırlı olsun

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Abdullah Çelik, yeni öğretim yılının toplu sözleşme gibi eğitim çalışanlarına hayırlı olmasını diledi

2014-2015 yılı toplu sözleşme sonuçlarıyla eğitim çalışanlarının yüzlerinin güldüğünü kaydeden Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Abdullah Çelik, bakanlık merkezli biriken sorunlara yetkili sendika olarak önerdikleri doğrultusunda atılan olumlu adımları takdirle karşıladıklarını kaydetti.
KAZANANLAR EĞİTİM ÇALIŞANLARI
Abdullah Çelik, yeni eğitim öğretim yılına; yeni sistem-dershane, kayıt-kapasite, atama-ihtiyaç, yönetici-rotasyon gibi kelimeler üzerinde yoğunlaşan tartışmalarla girildiğini belirtti. Çelik; “2013-2014 Eğitim-öğretim yılında yaklaşık 17 milyon öğrenci ders başı, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan, yeni 40 bin atamayla yaklaşık 846 bin öğretmen iş başı yaparken, istihdamda güçlük çekilen yerlerdeki öğretmen açığı konusunda ise hala somut bir adım atılmış değil. Eğitimcilerin yıllardır devam eden, 666 sayılı KHK ile ise tamamen gün yüzüne çıkan mali sorunlarının çözümü hususunda ortaya koyduğumuz irade sonuç vermiş ve 2014-2015 toplu sözleşmesinin kazananı şüphesiz eğitim çalışanları olmuştur.” dedi.
SON DEĞİŞİKLİK OLMALI
Milli Eğitim Bakanlığı’nın, son 10 yılda YGS, OKS, SBS gibi 5 sistem değişikliğiyle ortaöğretime geçiş sistemi konusundaki arayışını sürdürdüğünü belirten Çelik; “Dershane sektöründe patlamaya yol açan sınavlı geçiş sistemi yerine, sürece yayılmış merkezi çoklu sınavla ölçümü esas anlıyor. ‘Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi’ni hayata geçirmeye çalışan Bakanlığın bir daha hata yapma lüksü bulunmamaktadır. Yeni sistem önerisi üzerinde yapılan tartışmaları da dikkate alarak son şeklinin verilmesi gereken yeni sistem, eğitimde yapılan son sistem değişikliği olmalıdır.” diye konuştu.
YENİ ATAMA KAÇINILMAZ
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 40 bin yeni atama gerçekleştirdiğini, eğitimde ücretli öğretmenlik uygulamasının tarih olması gerektiğini söyleyen Çelik; “Sınıfların kadrolu öğretmenlerle buluşması için yeni öğretmen ataması gereklilik değil, zorunluluktur. 40 Bin atama öncesi ‘acil olarak 100 bin atama yapılmalıdır’ diyerek öğretmen ihtiyacına dikkat çekmiştik. 60 Puan uygulaması dolayısıyla bazı branşlarda açılan kontenjanlara yeterli oranda müracaat olmamış ve 3 binden fazla kadro boş kalmıştır. Boş kalan kontenjanlar için, ek atama ve öğretmen ihtiyacı göz önüne alındığında, yeni bir ilk atama kaçınılmazdır.” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)