Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cem Evi’ne yapılan saldırı kınandı

Bu haberin fotoğrafı yok
Cem Evi'ne yapılan saldırı kınandı

Alevi Kültür Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Güllü, İstanbul Başakşehir’de Veli Baba Cem Evi’ne yapılan saldırıyı kınadı

İstanbul Başakşehir’de Veli Baba Cem Evi’ne kimliği belirsiz, maskeli kişilerce saldırıda bulunulması, Alevi Kültür Derneği Afyonkarahisar Şubesi tarafından kınandı. Dernek Şube Başkanı Mustafa Güllü, yaptığı açıklamada, “Eşit yurttaşlık hakkı temelinde, özgürlüğü ve demokrasiyi yaşam biçimi olarak benimsemiş Alevi toplumu hiçbir ayrımcı-ayrılıkçı yapının parçası olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Biz Aleviler, ülkemizde demokrasinin, hoşgörünün ve en önemlisi birlikte yaşama kültürünün temsilcileri, simgeleri olmaya devam edeceğiz. Bu bizim tarihten gelen yaşam felsefemizdir” dedi.
Güllü, “Veli Baba Cem Evi’ne yapılan bu saldırı ile varlıklarını ayrımcı zihniyetin beslediği kimi odakların son oyunu olarak, Kürtlerle-Alevilerin karşı karşıya getirilmeye çalışıldığı açıkça görülmektedir. Bu coğrafyada binlerce yıldır bir arada yaşayan ve ülke mozaiğinin ayrılmaz parçası olan unsurlar kardeştir ve ayrılmaz bir bütündür. 73 millete bir nazarla bakan Alevi toplumunu hiçbir güç, hiçbir etnik veya inanç unsurlarına karşı kışkırtma girişiminde başarılı olamayacaktır.
Söz konusu saldırının tetikçi ve provokatörlerinin arkasındaki zihniyetin farkında olduğumuz sürece bu girişimleri sonuç vermeyecektir. Veli Baba Cem Evi’ne yapılan saldırıya ve her türlü ayrımcılığa karşı üzerimize düşeni yaparak, sağduyumuzu korumaya devam edeceğiz” diye konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti