Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

CENNET KOLAY DEĞİL, CEHENNEM GEREKSİZ DEĞİL

Hayat çok kısa, ölüm ani. Bu günlerde yaşadığımız bulaşıcı bir hastalık yüzünden insanlık ciddi bir imtihandan geçmektedir. Görüldüğü gibi dünyanın dev güçleri başta olmak üzere herkes ve her devlet virüs karşısında aciz kaldı.
Devlet başkanlarının ifade ettiği şekliyle de dünyanın artık bundan sonra eskisi gibi olmayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Ama ne şekilde bir yön alacağı bilinemiyor. Ancak şu bir gerçek; devletler de artık sağlığın çok daha önemli olduğunu kavrayacaklardır. Sağlık her şeyin önüne geçecektir.
Aslında bu durum savaştan beterdir. Savaşta düşman bellidir, ona göre önlem alınır. Ancak burada düşman belli olsa da sürekli kılık değiştirdiği için aşısı dahi yapılamıyor.
Daha işin başında dünyada alınan önlemler insanların duyarsızlığı yüzünden zor uygulanıyor. Bu arada fırsatçılar da iş başındalar. Virüsten bile medet umarak menfaat uğruna her türlü yüzsüzlüğü ve düzenbazlığı yapanları, fahiş fiyata tıbbi malzeme satanları Allah’a havale etmek lazım. Gözlerini toprak doyursun.
Aslında dünyanın bu hale nasıl geldiği düşünülmeli. Bu virüs insanlara bazı şeyleri hatırlatmalı. Gerekli gereksiz didişmeler, aile yapısındaki bozulmalar, insani ilişkilerimizin önüne her türlü ilişkiyi geçirmek, bencilce ve lüks yaşantılar, yeni araba, yeni villa, şatafatlı düğünler, serpme kahvaltılar gibi çokça sayabileceğimiz faktörler. Kısacası, bu virüs belası insanlara ölümü ve ahireti hatırlatmalı. En azından ders çıkarılması gerekir.
Binlerce insan açlıktan ölüyor. Kimsenin sesi çıkmıyor. Sınıf ve varlık ayrımı yapmayan virüs çıkınca korkuyorlar. Çünkü varlık işe yaramıyor. Kan, gözyaşı, bölücülük, terör, petrol uğruna çıkartılan savaşlar, güç gösterileri, emperyalistlerin doymazlığı ve azgınlığı karşısında mazlumların ahı gibi birçok sebep insana “Ölüm ani, Cennet kolay değil, Cehennem gereksiz değil!” dedirtiyor.
Biraz tefekkür edelim, biraz vicdanımızın sesini dinleyelim, zamanın dişlileri arasında sürekli öğütülen varlığımızın kuytuda kalan yönlerini gözden geçirelim; hem kendimizi, hem de çevremizi baştan sona gözlemleme mahareti gösterelim. Ve de nefs-i emmareyi sorguya çekelim.
Gün birlik günüdür. İnşallah hep birlikte bu zorlukları yeneceğiz.
Sağlık diliyorum.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER