Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çetinkaya “Kadınana Suyu”nu marka yapacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)
Çetinkaya “Kadınana Suyu”nu marka yapacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Kent Bilimci Fatih Çetinkaya, seçim çalışmaları kapsamında Demirçevre ve Sadıkbey Mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.
Gittiği her bölgede vatandaşların yoğun ilgisi ve sevgi seli ile karşılaşan MHP Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya kendisine iletilen istek ve talepleri dinleyerek sorunların çözümü noktasında da vatandaşlarla istişare etti.
“KADINANA SUYUNU TÜM ÜLKEYE TANITACAĞIZ”
Projelerini hemşerileri ile paylaşan Çetinkaya, “Kadınana Suyu” adı altında bir marka oluşturacağını belirterek, “Kültür varlığımız olan Kadınanalar, Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubad’ın kızlarıdır. Melek Peyker, Naime Gevher ve Asiye adlarındaki üç kız kardeş Afyonkarahisar’a gelip burada yerleşirler. Beraberlerinde getirdikleri hazineleri Afyonkarahisar halkı için hayır hizmetlerine adayan üç kız kardeş, halkın büyük sevgi ve saygısını kazanırlar ve ‘Kadınanalar’ olarak adlandırılırlar. Kadınanalar’ın yaptıkları sayısız iyilik ve hizmetlerin içerisinde en büyüğü kuşkusuz bugün bile kent halkı tarafından beğenilerek içilen Kadınana memba suyunu kente kapalı kanallar içinde getirmeleridir.
Bizde bu kültür varlığına sahip çıkarak ‘Kadınana Suyu’ adı altında bir marka oluşturarak sadece ilimizde bilinen bu kültür değerini  tüm ülkeye tanıtacağız.” dedi.
“GÜNDÜZ ÇOCUK BAKIMEVLERİNİ KURACAĞIZ”
Gündüz Çocuk Bakımevi ve Alile Rehberlik Merkezi projesi hakkında da bilgiler veren Çetinkaya, “Aile Rehberlik Merkezinde Bireysel Psikolojik Destek, Aile Danışmanlığı, Çift Danışmanlığı ve Pedagog hizmetleri ile toplumun temel taşı aileyi korumak için gereken desteğin verilmesi hedeflenmektedir.
 Gündüz Çocuk Bakımevi ile vatandaşlarımızın çocuklarının çalışma saatleri içerisinde güvenle bakılacağı merkezler oluşturulacaktır.” ifadelerini kullandı.
“SOKAKLAR ÇİÇEK KOKACAK”
Kadınlara yönelik iktisadi ve istihdam projeleri olduğunu da dile getiren Çetinkaya, “Çiçek sektörü, insanlık var olduğu sürece devam edecek kapasiteye sahip ve ihtiyacı hiç tükenmeyecek olan ve hatta artacak bir sektördür. İşte bu yüzden, çiçek yetiştiriciliği yapmanın uzun soluklu bir para kazanma yöntemi olduğu bilinciyle çiçeklerimizi kadınlarımızın zarafetiyle yetiştirmek için Çiçek Seraları kuracağız. Gypsophilla (Gelin Çiçeği), Lilium, Krizantem, Gerbera, Karanfil, Glayöl, Şebboy, Gül ve Nergis gibi kesme çiçekler ile her türlü saksı çiçeği üretiminin yapıldığı Çiçek Seraları tesis edilip kadınlarımız eliyle üretimi ve işletilmesi planlanmaktadır. İç ve dış piyasaya pazarlayarak Afyonkarahisar’dan ülkemize ve dünyaya hoş kokular sunacağız. Aynı zamanda şehrimizin sokakları, kadınlarımızın ürettiği çiçeklerle mevsimine göre süslenerek, ‘Çiçek Kokan Sokaklar’ tertip edeceğiz. İlk aşamada 100 dönüm sera kurulacak olup, dönüm başına 4 kadına istihdam sağlayacağız.” diye konuştu.
Çetinkaya ziyaretleri kapsamında Cumhuriyet Mahallesi kadın muhtar adayları ile de bir araya geldi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti