Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çetinsaya, rektörleri ve öğrencileri dinledi

Çetinsaya, rektörleri ve öğrencileri dinledi
Çetinsaya, rektörleri ve öğrencileri dinledi

Bölge üniversiteleri ile ilgili sorunları yerinde değerlendirmek amacıyla Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından başlatılan “Üniversiteler Bölge Toplantısı”nın dördüncüsü, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ev sahipliğinde Ahmet Necdet Sezer Kampusü Sosyal Tesisleri Toplantı Salonunda yapıldı

Toplantı öncesinde YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, beraberindekilerle birlikte AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ı makamında ziyaret ettikten sonra, AKÜ Şeref Defteri’ni imzala-dı. Ziyaret sırasında Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’na günün anısına bir plaket takdim eden AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak yaptığı konuşmada, “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımızın tensipleriyle üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen toplantı süresince başta Sayın Yükseköğretim Kurulu Başkanımız ve Başkan vekilimizi ve değerli heyetini, bölgemizde yükseköğretim faaliyetlerini sürdüren 21 devlet ve vakıf üniversitesinin sayın rektörlerini ve öğrenci konseyi başkanlarını ağırlamaktan onur duyduğumuzu belirtmek isterim. Üniversitelerimiz gerek eğitim-öğretim, gerekse evrensel bilime katkı ve kültür paylaşımı konusunda üzerine düşeni yapmakta, ulusal ve yerel sorunları bilimsel yöntemlerle tespit ederek, bu sorunlara uygulanabilir çözümler üretme gayretindedir. Bugün iki ayrı oturum halinde gerçekleşecek toplantılarda gerek rektörlerimizle gerekse öğrenci konseyi başkanlarımızla, yürütmekte olduğumuz bilimsel, kültürel, sosyal çalışmaların yanı sıra en önemli faaliyet alanlarımızdan biri olan Ar-Ge çalışmalarımıza dair Saygıdeğer Yükseköğretim Kurulu Başkanımıza bizzat bilgi verme olanağı bulacağız. Bölge toplantılarının üniversitelerimizin mevcut sorunlarına çözüm öne-rileri geliştiribilecek önemli bir platform olduğunu düşünüyorum” dedi.
Dördüncü toplantı Afyon’da
Mardin, İstanbul ve Konya’dan sonra dördüncüsü Afyonkarahisar’da düzenlenen “Üniversiteler Bölge Toplantısı”, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’nın başkanlığında, AKÜ’de gerçekleştirildi. Toplantıya ev sahibi AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın yanı sıra Adnan Menderes, Akdeniz, Celal Bayar, Dokuz Eylül, Dumlupınar, Ege, Gediz, İzmir Ekonomi, İzmir Katip Çelebi, İzmir, İzmir Yüksek Teknoloji, Konya, Mehmet Akif Ersoy, Muğla, Pamukkale, Süleyman Demirel, Şifa, Uluslararası Antalya, Uşak ve Yaşar Üniversitesi Rektörleri ve Öğrenci Konseyi Başkanları katıldı.
Önce öğrenciler
İki oturum halinde gerçekleştirilen toplantının ilk oturumunda YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, katılımcı 21 üniversitenin Öğrenci Konseyi Başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantı öncesinde “Üniversiteler Bölge Toplantısı”nın niteliğiyle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Çetinsaya, “Böyle bir gelenek oluşmaya başladı. Sırasıyla çeşitli bölgelerimizdeki üniversite rektörlerimizle ve öğrenci arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz. Üniversitelerimizin sorunlarını, yükseköğretim sistemimizin sorunlarını, üniversitelerin ve öğrencilerin Yükseköğretim Kurulu ile olan ilişkilerini, yurt sorunundan yaz okulu sorununa kadar her türlü sorunlarını masaya yatırma, analiz etme, birlikte tartışma imkanı buluyoruz. Bugün de Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin misafiriyiz. İlk oturumda öğrenci arkadaşlarımızla birlikte olacağım. Sonra öğrenci arkadaşlarımız, rektörlerimiz, Yükseköğretim Kurulu Yürütme Kurulu Üyeleri ile birlikte yemek yiyeceğiz. Yemekten sonra da rektörlerle bir toplantı yapacağız. Yarın Sakarya Üniversitesi’ndeyiz. Orada da yine aynı formatta görüşmeler devam edecek. Daha sonra da kısmetse Doğu Anadolu başta olmak üzere, bugüne kadar gerçekleştiremediğimiz bölge toplantılarını da yine aynı formatta gerçekleştireceğiz. Bugün burada yapacağımız toplantı vesilesiyle Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne Sayın Rektörü şahsında tekrar teşekkür ediyorum. Öğrenci arkadaşları-mızın organizasyonunu güzel bir şekilde hazırladıkları için Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanımıza da teşekkür ediyorum” dedi.
Öğle yemeği buluşturdu
YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Çalış, YÖK Başkan Danışmanları Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş, Doç. Dr. Fahrettin Altun ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tufan Buzpınar’ın yanı sıra katılımcı üniversitelerin rektörleri ile Öğrenci Konseyi Başkanlarının da katılımıyla düzenlenen öğle yemeğinin ardından Prof. Dr. Çetinsaya, rektörlerle bir araya geldi. (Kocatepe)

Baskın değil, belge teslimi

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, YÖK’te yapılan belge aramasının baskın olmadığını, durumun savcılığın talebinin yerine getirilmesi olduğunu söyledi.

Ege’deki üniversitelerin öğrenci konsey başkanları ile bir araya gelmek için AKÜ Sosyal Tesisleri’ne giden Çetinsaya, burada basın mensup-larının sorularını yanıtladı.
Çetinsaya, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan bir soruşturmanın ardından YÖK’te 28 Şubat’la ilgili belgelerin çıktığı, bu durumun fark edilmesinden sonra iki özel yetkili savcının YÖK’te inceleme yaptığının hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:
“Dün (cuma günü) söylediklerimin üstüne çok bir şey eklemem takdir edersiniz ki mümkün değil. Ama bugünkü basın organlarında ‘baskın’ ve ‘el koyma’ gibi kelimeler gördüm. Dün de anlattığım gibi, savcılık bizden birtakım belgeler istemiştir. Biz de yetki çerçevesinde olan bu talebi yerine getirdik ve bu belgeleri teslim ettik. Durum bundan ibarettir. Soruşturmanın süreci, içeriği ve niteliği ile ilgili herhangi bir açıklama yapmam sözkonusu değildir” dedi.
Çetinsaya, üniversiteye giriş için yapılan sınavların kaldırılmasına ilişkin çalışma olup olmadığı sorusunu da “Bu tartışmalar biliyorsunuz birkaç yıldır devam eden süreç. Her konu tartışılıyor ve uzmanları tarafından analiz ediliyor. Biz de tabii kurum olarak bu tartışmalara gerekli katkıları veriyoruz. Bütün farklı modeller de dahil, masada özgürce tartışılıyor. Bu da güzel bir şey. Bu düşünce aşamasında olan bir şey” şeklinde yanıtladı. Bir basın mensubunun İletişim Fakülteleri mezunlarının işsiz kalması ile ilgili sorusuna ise YÖK Başkanı Çetinsaya, şöyle yanıt verdi:
“Birkaç hafta önceydi, Bursa’da Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğümüz ile iletişim fakültesi dekanlarının organize ettiği bir toplantıya katıldım. Sayın Bakanlarımız ve ilgili kurum başkanlarımız da oradadaydı. Orada zaten bütün iletişim fakültelerinin sorunlarını masaya yatırdık ve bütün sorunlarını masaya yatırıp çözecek şekilde politikalar geliştirmeye başladık. Amacımız iletişim fakültelerini küresel çağın gereklerine, yeni Türkiye’nin 21’inci yüzyıldaki rolüne uygun olacak şekilde tekrardan güçlü kurumlar hâline getirmektir. Bu konudaki çalışmalarımızı ileride sizlerle paylaşacağım.”
(Kocatepe)