Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Şemseddin YASAN
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Cevap ve Düzeltme Metni

Kocatepe Gazetesi’nin 05.01.2021 günlü Şemseddin Yasan’ın “TERÖRİSTİN HİMMETİ” başlıklı köşesindeki yazısında İYİ PARTİ’NİN adı “İP” olarak kullanılmıştır. Afyonkarahisar Kent Konseyi Başkanı sayın Şemsettin YASAN’ın bilmesi gereken konu; kişi veya kurumların isimleri ile anılması gerektiğidir.
İYİ PARTİ tüzüğünün 1. Maddesinde “… İYİ Parti’nin özel işareti, gök mavi renk üzerinde güneş sembolüdür. İYİ Parti’nin kısa adı da “İYİ PARTİ’dir.” şeklinde adı ve kısa adı net bir şekilde tanımlanmıştır. İYİ partinin adı ip değildir, kısa adı da İP değildir. Eğer bunu İYİ partilileri aşağılamak, ayıplamak, küçük düşürmek için kullanıyorsanız, sadece 5 Milyondan fazla oy almış mecliste grubu bulunan Sayın CUMHURBAŞKANIMIZCA da bizzat ifade edildiği gibi yerli ve milli olan partimize değil; Yüce TÜRK MİLLETİNE ve milli iradeye saygısızlık etmiş, aşağılamış ve hakaret etmiş olduğunuzu hatırlatmak isteriz. Bu yüzden sizi ÖZÜR DİLEMEYE davet ediyoruz.
Yazı metni içinde Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER ve Genel Başkan Yardımcımız Sayın Yavuz AĞIRALİOĞLU’nun “HDP’nin kapatılmasına karşı olduklarını, Selahaddin DEMİRTAŞ’ın serbest bırakılmasını istediklerini ve bu surette HDP ve PKK ya arka çıktıklarını, destek olduklarını, bölücü ve teröristlerin işlerini kolaylaştırdıklarını, devletin terörü biran önce etkisiz hale getirmesine ve bitirmesine razı olmadıklarını ve bütün bunları KOLTUK SEVDASI UĞRUNA yaptıklarını” tüm gerçekler milletimiz ve devletimizce bilinmesine rağmen utanmadan, sıkılmadan ve hadsizce ifade edebilmiştir.
Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER ve Genel Başkan Yardımcımız Sayın Yavuz AĞIRALİOĞLU başta olmak üzere tüm İYİ Parti mensupları; parti tüzüğümüzün 2. Maddesinde ifade edilen “Türk Milletinin ülkesi ve devleti ile bölünmez bütünlüğünü korumayı; Kurtuluş Savaşımızın eşsiz kahraman başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını esas almayı; Türkiye Cumhuriyeti’ni milletler topluluğunun bağımsız, egemen, şerefli ve itibarlı bir üyesi olarak etkin bir bölgesel güç ve lider ülke yapmayı; böylece, bölge ve dünya barışına katkıda bulunmayı amaç edinir. Cumhuriyetimizin kurucu iradesine bağlı olarak, Anayasa’nın ilk dört maddesinde yer alan; temel niteliklerin varlığını, devletimizin bekasının teminatı olarak kabul eder.” ilkesine gönülden bağlı Milliyetçi, Demokrat ve kalkınmacı “MİLLİ VE YERLİ” bir partinin mensuplarıdır.
Sayın Meral AKŞENER; HDP’yi PKK’nın yanında konumlandırdığını yani terör örgütünün siyasi ayağı olduğunu, HDP’nin gölgesinin düştüğü yerde bile olmayacaklarını ulusal basın kanalıyla kamuoyuyla paylaşmış; yine Genel Başkan Yardımcımız Sayın Yavuz AĞIRALİOĞLU da katıldığı tüm TV programlarında Demokrasi ve Hukukun üstünlüğü ilkelerine vurgu yapmış; HDP’nin kapatılması için HUKUKUN gereğini yapmasını, bunun yapılmasını da destekleyeceklerini ifade etmiştir. Yine partimiz kurumsal olarak hiçbir surette Selahaddin DEMİRTAŞ’ın serbest bırakılmasını istememiş, onun için de hukukun işletilmesini; en ağır cezanın bir an önce verilmesini talep etmiştir. Partimiz kurulduğu ilk günden beri her türlü terör ve terör destekçilerine karşı devletimizin yanında olmuş; yapılan mücadeleleri her zaman desteklemiş ve desteklemeye devam etmektedir.
Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER’in koltuk uğruna terör örgütü ve yandaşlarını desteklediğini söylemek alçak bir bühtandan başka bir şey değildir. Sayın genel başkanımız İçişleri bakanlığı yapmış, AK Parti’nin kuruluş aşamasında bulunmuş, 7 Haziran 2015 genel seçimleri sonrasında başbakan yardımcılığı teklif edilmiş ancak hiçbirini kabul etmemiştir.
Tüm bu gerçekler ortada iken yazar; basın yoluyla partimize TCK da karşılığı olan çok ağır iftira, hakaret ve aşağılamalarda bulunmuş; “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçu işlemiş, parti yöneticilerimizi ve partimize gönül vermiş milyonlarca seçmenimizi hedef göstermiş ve itibar suikastına yeltenmiştir.
HDP’nin kapatılmasına karşı olduklarını açıkça yıllardır dillendiren, parti kapatmayı zorlaştıran ve hatta bu partiyle ve terör örgütüyle geçmişte müzakere yapan parti ve şahıslar hepimizin malumu iken Sayın yazar Şemseddin YASAN’ın ; İYİ PARTİ ve değerli yöneticilerimize fütursuzca saldırarak hedef yapması şahsi kin ve garezinin bir yansımasıdır. Ancak bu kin ve garezini kusmak için AFYONKARAHİSARIMIZIN yarım yüzyılı aşkındır yazılı yerel basınımızın amiral gemisi ve güven abidesi KOCATEPE GAZETEMİZİ kullanmış olması bizleri derinden üzmüştür.
Ayrıca devletimizin resmi bir kurumu olan AFYONKARAHİSAR KENT KONSEYİNİN başkanı olma sıfatını taşıyan bu şahıs; tüm siyasi partilere eşit mesafede olması gerekirken bir parti militarizmi tutumuyla tarafsızlığını yitirmiş, İYİ PARTİMİZE düşmanca bir tutum sergilemiştir. Derhal KENT KONSEYİ görevinden İSTİFA etmelidir.
Yazı maalesef başta İl yönetiminde bulunanlar olmak üzere tüm İYİ partilileri rencide etmiş, derin üzüntü duymalarına sebep olmuş ve kendilerini hakarete uğramış kabul etmektedirler. Bu nedenlerle tüm Partililerimizin yasal hakları saklıdır.
Yüce milletimizin, şeref ve haysiyetini zedeleyici, yalan, yanlış, gerçek dışı haberler yapılmakta olup, hiçbir gerçekliği bulunmayan mesnetsiz bu tür haberlere itibar edilmemesi, kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Muhammet Mustafa MISIRLIOĞLU
İYİ PARTİ AFYONKARAHİSAR İL BAŞKANI

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER