Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN

CEZA YATA YATA BİTMELİ

Başta PKK elebaşı olmak üzere vatan hainlerine ve çocuk tecavüzcülerine idam istediğini dillendiren MHP, idam bekleyenleri şaşırtarak Af teklifini meclise verdi. Bu teklifi dillendiren ise 31 Ağustos 2010’da Tayyip Erdoğan’a “Diyarbakır’da affa karşıyım de, ben mahçup olayım” diyen Devlet Bahçeli. Eee tabi “dün dündür, bugün bugündür” diyen bir siyasi söylemi yıllarca baştacı eden bir geleneğimiz olması nedeniyle hiçbirimiz bu dönüşe şaşırmadık.
MHP’nin verdiği af teklifinde; Göçmen kaçakçılığı, İnsan ticareti, Tehdit, Şantaj, Hırsızlık, Yağma, Yaralama, Dolandırıcılık, Parada ve resmi belgede sahtecilik, Kumar, Çocuk kaçırma, İhaleye fesat karıştırma, Tefecilik, Rüşvet, Çok eşlilik gibi 172 suçun cezasının affedilmesi ve yaklaşık 162.000 kişinin tahliye edilmesi bekleniyor.
Cezaevlerinde şu anda 250.000 kişi bulunmakta. Türkiye 2000 yılında çıkartılan “Rahşan Affı”nın acı tecrübesini yaşıyor. Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit’in tıpkı bugünkü gibi “kader mahkumları” için çıkartılmasını istediği ancak kapsamının genişlemesi nedeniyle, katillerin, cinsel suçları işleyenlerin, hırsızların yararlandığı “Şartla Salıverme Yasası” ile boşalan cezaevleri, 15 yıl dolmadan üç katı doluluk oranına ulaşmıştı.
Ülkemizde ilki 1922 yılında olmak üzere 60‘a yakın af yasası gündeme geldi. Ancak sonuçları acı oldu. Devletin resmi rakamlarına göre, afla dışarı salıverilen her 5 kişiden biri 2 yıl içinde yeniden suç işleyerek cezaevine giriyor. Araştırmaya göre aftan sonra aynı kişiler tarafından tekrarlanan suçların büyük bir bölümünü hırsızlık, ırza geçme, gasp, taciz ve uyuşturucu suçları oluşturuyor.
Bu yasa hayata geçerse İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun övünerek , “2018 yılbaşından 25 Eylül’e kadar 15 bin 262 uyuşturucudan tutuklama gerçekleştirdik. Bunun 13 bin 229’si sokak satıcısıdır.” dediği, sokak satıcıları salıverilecek.
Bu yasa hayata geçerse, Çiftlikbank ile binlerce kişiyi dolandıran “Tosuncuk” da, Aladdin Çakıcı da aftan yaralanacak.
Bu yasa hayata geçerse, Soma faciasına neden olanlar da, ölü bedeni denize vuran Aylan bebeğin ölümüne sebep olanlar da aftan yararlanacak.
***
Ben kendi adıma “ceza indirimi” ya da “af” çıkartılmasına karşıyım. Hele ki devletin şahıslara karşı işlenen suçları affetmesine gönlüm hiç razı değil. Devlet sadece kendisine karşı işlenmiş suçları affedebilir, ki bu yasa tasarısında tam tersi öneriliyor. Kader mahkumu denilen insanların bir tarifi var mı? İşlenen bu suçlar karşısında canı yanan insanların durumu ne olacak? Yıllardır popülist siyaset uygulamaları katili, rüşvetçi, dolandırıcıyı, hırsızı korudu, yetmedi afla sokağa bıraktı, doğamızı katledenlere imar afları çıkardı, vergi afları adı altında dürüst vatandaşlarımızın vicdanları yaralandı.
Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olan bu affa kesinlikle karşıyım. Dolambaçlı yollar izlenerek, “ceza indirimi” adı altında içeriği af olan yasaya da karşıyız. Bizler verilen cezaların afla değil, yata yata bitmesi gerektiğine inanıyoruz. Siz affetseniz de toplum vicdanı affetmeyecek.
Son Söz; “Her af, sonunda cezasızlık getirir.”

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti