Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ceza yazmıyor, ikaz ediyoruz”

“Ceza yazmıyor, ikaz ediyoruz”

10 Nisan Polis Bayramı töreninde konuşan İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, Covid-19 küresel salgınında polisin 24 saat mesai esaslı özveriyle çalıştığını söyledi. Temiz, Afyonkarahisar’da salgın başlangıcına göre vatandaşın sosyal mesafe, doğru maske kullanımı ve hijyen kurallarına riayet etmede daha bilinçli olduğunu açıkladı.

Türk Polis Teşkilatının 176. kuruluş yıldönümü 10 Nisan Polis Bayramı yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da törenlerle kutlandı. Törene İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, Afyonkarahisar POMEM Müdür Vekili Mehmet Kunt, Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürü Burhan Akçay, Emniyet Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, polis memurları katıldı.
POLİSLER ATA’NIN HUZURUNDAYDI
Afyonkarahisar’da ilk tören Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla ayyıldızlı Türk Bayrağı göndere çekildi. Atatürk Anıtına; Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Ali Temiz, Afyonkarahisar POMEM Müdür Vekili Mehmet Kunt, Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürü Burhan Akçay çelenk sundu.


POLİS KÜRESEL SALGINDA 24 SAAT MESAİDE
Çelenk töreninde konuşan İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, Türk Polis Teşkilatının 176. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen çelenk töreninde bulunmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyduğunu kaydetti. Meslektaşlarının 10 Nisan Polis Bayramını kutlayan Temiz şunları söyledi: “10 Nisan Polis Bayramını idrak ediyoruz. Personelimizin tamamı şu anda tüm özverileriyle çalışmaktadır. Korona virüs (Covid-19) küresel salgınında elbette sağlık çalışanlarını çok önemli hizmetler sunmaktadır. Bizlerde onlarla birlikte görevdeyiz. Onlara yardımcı olma anlamında emniyet teşkilatı olarak tüm polis memuru arkadaşlarımız 24 saat sürekli görevleri başındadır. Sağlık çalışanları hastanelerde, sağlık kurumlarında ama bizler toplumun her alanında yurtlarda, hastanelerde, sokaklardayız. Sokağa çıkma kısıtlamalarında, maske ve sosyal mesafe denetlemelerinde 24 saat görev başındayız. Özellikle hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında görev alan personelimiz yaklaşık iki katına çıkıyor. İl merkezinde hafta sonu takviyelerle 300’e yakın personelimiz çalışıyor. Hafta içi günlerde ise merkezde çalışan personelimiz 150’dir. Korona virüs (Covid-19) küresel salgını nedeniyle denetimler devam ediyor.”


AFYON POLİSİNİN İKAZI VATANDAŞI İKNA EDİYOR
İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, yazılan cezalara ve tutanaklara göre Afyonkarahisar’da sosyal mesafe ve maske kullanımında bilinçlenme durumunu değerlendirdi. Temiz şöyle konuştu: “Son dönemde özellikle İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla ceza uygulamasından daha çok vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye yönelik algı oluşturmaya çalışan arkadaşlarımız daha çok ikaz etme yönüne gidiyor. Vatandaşlarımızda hem sosyal mesafeye hem doğru maske kullanımına özen gösterme ve hijyenle ilgili bir düzelme var. Salgının ilk günlerine göre Afyonkarahisar’da vatandaşın algısı daha yüksek durumdadır.”
ŞEHİT MEZARLARI ZİYARET EDİLDİ
Çelenk töreninin ardından Kocatepe Asri Mezarlığı’nda bulunan Polis Şehitliği ziyaret edildi. Şehit Polisler Ayhan Sarıçiçek ve Mehmet Dama’nın kabri başında dua edildi. Bir din görevlisi tarafından yapılan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından katılımcılar tarafından dua edildi. Şehitlik ziyareti şehit polislerin kabirlerine karanfil bırakılmasıyla tamamlandı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi.