Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Chery Hangi Ülkeye Ait? Nerede Üretiliyor?

Türkiye yollarında gün geçtikçe daha çok boy gösteren Chery hangi ülkeye ait? Nerede üretiliyor? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları.

Türkiye yollarında gün geçtikçe

Yollarda dev bir araç, her geçen gün daha sık görülmeye başlandı. Görenleri hayrete düşüren iddialı tasarımı ile dikkat çeken bu araç en yeni Cherry Omoda 5. Dev görünümü ile Kompakt CUV konseptinin sınırlarını zorlayan model, ön kısmındaki detaylarıyla da farklı.

Büyük lastikler, bolca aydınlatma öğesi ve biraz daha yaklaşınca ilgi çekici bir kokpit ile geliyor. Ancak bu modelin dışında da Chery’ler boy gösteriyor.

Peki son dönemin bu oldukça trend markası Chery hangi ülkeye ait? Nerede üretiliyor? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları.

Chery Hangi Ülkeye Ait Nerede Üretiliyor

CHERY HANGİ ÜLKEYE AİT? NEREDE ÜRETİLİYOR?

 

Chery, Türkiye’de yeni bir marka değil, ancak son dönem modelleri ve fiyatları ile ilgi gördüğü kaydediliyor. Buna karşın otomobilin konforu ve sağlamlığı üzerinde kimi spekülasyonlar da yok değil. Birçok araçta artılar ve eksiler bulunduğu gibi Chery modellerinde de durumun aynı olması sürpriz değil. Chery hangi ülkeye ait? Nerede üretiliyor? Bu soruların yanıtları otomobil meraklıları tarafından merak ediliyor.

 

Chery hangi ülkeye ait sorusunun yanıtı Çin. Çin merkezli otomotiv şirketi Chery Automobile Co., Ltd. kurumsal adıyla geçiyor. Kuruluş tarihi 1997. Çin hükümeti tarafından kurulan şirket, günümüzde ülkenin en büyük 10 otomobil üreticisi arasında konumlanıyor.

Chery Hangi Ülkeye Ait Nerede Üretiliyor

İDDİALI MODELLER

 

Chery sadece SUV ve binek otomobil üretmiyor, minivan da ürün portföyünde yer alıyor. Ek olarak Karry markası ile ticari araçlar da sunuyor. 2000’li yılların başında başlayan yükselişi ile Çin’in en büyük binek otomobil ihraççısı olan marka, ayrıca başka şirketler için de üretim yapıyor. Chery nerede üretiliyor şeklinde incelendiğinde, Çin anakarasında araç montaj ve bileşen üretim tesisleri olduğu kaydediliyor. Çin’in çeşitli noktalarında üretim gerçekleştirilerek dünyaya ihraç ediliyor.

Chery Hangi Ülkeye Ait Nerede Üretiliyor

JAGUAR VE LAND ROVER İLE İŞ BİRLİĞİ

 

Öte yandan Chery, Jaguar ve Land Rover’ın ortak girişimi Qoros’un da üretiminde rol üstleniyor. Bu kapsamda Jaguar Land Rover ile yüzde 50-50 ortak girişim üstlenilmekte. Ek olarak Alman ve Amerikan teknoloji markalarıyla da anlaşmaları mevcut, bu noktada işlemci, vb. konularında birçok yabancı bileşen şirketi ile çalışıyor.

 

Son dönemde elektrikli otomobiller de üreten Chery (halihazırda 3 modeli var), QQ, Tiggo, Arrizo, Omoda, eQ ve Karry marka isimleri ile biliniyor. Exeed, crossover ve SUV tarafında iddialı ve Premium seçeneklere sahip olduğunu da belirtelim.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti