Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“CHP, 140 bin öğretmen açığını kapatacak”

Bu haberin fotoğrafı yok
“CHP, 140 bin öğretmen açığını kapatacak”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Dördüncü Sıra Milletvekili Adayı İsmahan Nergiz, CHP iktidarında 140 bin öğretmen açığının kapatılacağını söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İkinci Sıra Milletvekili Adayı Hatice Gök ile Dördüncü Sıra Milletvekili Adayı İsmahan Nergiz, Sinanpaşa’da yağmur altında seçim çalışması yürüttü. Yoğun yağışa rağmen vatandaşlarla bir araya gelmekten vazgeçmeyen Gök ve Nergiz’in bu davranışları takdir gördü.
CHP Afyonkarahisar Dördüncü Sıra Milletvekili Adayı İsmahan Nergiz, öğretmen atamalarının CHP tarafından yapılacağını söyledi. Nergiz, “Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında atama bekleyen öğretmen sorununu kadrolu atamayla çözeceğiz. 140 bine yaklaşan öğretmen açığını kapatacağız. Ayrıca, öğretmenlerin devlet kadroları içindeki statüsünü, ek göstergelerini ve ek ders ücretlerini yükselteceğiz. Öğretmenlerin özlük haklarını özel bir yasayla güvence altına alacağız. Aday öğretmenlerin, devlet memurlarının yararlandığı tüm haklardan yararlanmasını sağlayacağız.
CHP’nin eğitim reformu, yaşam boyu öğrenme anlayışını merkeze alacaktır. CHP’nin öncelikli siyasi hedefi nitelikli eğitimin evrensel bir hak olarak her yurttaş için sağlanmasıdır. CHP, yurttaşlarımızın gelecekleri hakkında söz sahibi olması ve bağımsız bireyler olarak yaşayabilmesi için eğitimin vazgeçilmez olduğuna inanır” dedi.
“KENT ENSTİTÜLERİ KURULACAK”
Kent Enstitüleri’nin de kurulacağını aktaran Nergiz, “Tüm yaş kuşaklarından yurttaşlarımızın yaşam boyu eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tam donanımlı Kent Enstitüleri kuracağız. Eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalmış her kadına, eğitimini tamamlaması için fırsat tanıyacağız. Yaşlı yurttaşlarımızın değişen teknolojilere uyum sağlayabilmeleri için kısa süreli ve amaca yönelik eğitim programları hazırlayacağız” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)