Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP Belediye Başkan Adayları Ne Zaman Açıklanacak

Belediye başkan adayları ne zaman açıklanacak? 2024 yerel seçimleri için adaylık başvuruları devam ediyor!

Belediye başkan adayları ne

chp belediye başkan adayları ne zaman açıklanacak
5 yılda bir yapılan Belediye başkanlığı seçimleri de Mart ayında gerçekleştirilecek ve vatandaşlar sandık başına gidecek. Belediye başkan adayları listesi, 2024 yerel seçimleri yaklaşırken CHP’de adaylık başvuruları devam ediyor. Peki Belediye başkan adayları ne zaman açıklanacak? Son olarak 2019 yılında yapılan İl, ilçe belediye başkanlığı ve muhtarlık seçimleri 2024 yılında belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı, belediye meclisi üyesi, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri yeniden belirlenecek.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için belediye başkan adaylarını belirleyecek. İstanbul, Ankara, Aydın dışındaki mevcut başkanlar için “memnuniyet anketi” yapılacak. Anketlerde örgüt ve yurttaşların görüşleri temel alınacak, iktidar çevresinden gelen memnuniyetsizlik dikkate alınmayacak.

Anketler dün (27 Kasım) başladı. Anketlerden çıkacak sonuca göre, belediye başkanından şikayet yoksa atama yapılacak. Belediye başkanından memnuniyetsizlik varsa, ikinci aşamada öne çıkan adaylar tespit edilecek. Adaylardan birinin “belirgin, yoruma kapalı” şekilde öne çıkması halinde ise öne çıkan isim adaylaştırılacak. Birden fazla adayın öne çıkması ve adayların birbirine yakın oranlarda sonuç alması halinde ise parti kontrolünde ön seçim yapılacak.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) 27 Kasım’da yaptığı toplantıda, belediye başkan aday adayı olmak isteyenler için başvuru tarihlerini 5 Aralık’a kadar uzattı. CHP Türkiye Büyük Millet Meclisi Grubu 1-3 Aralık tarihleri arasında Antalya-Manavgat’ta kampa girecek. Kampın ana gündemi, kurultay süreci sonrasında parti içi meseleler ve yerel seçim hazırlıkları olacak. Kampın ardından CHP Parti Meclisi üyeleri ve milletvekilleri, belediye başkan adaylarını belirlemek üzere sahaya inecek. Oluşturulan heyetler, aday adaylarıyla birebir görüşmeler yapacak. Görüşmelerde adaylar değerlendirilecek, tanınacak. Bunun yanı sıra, illerde sivil toplum kuruluşları (STK), iş insanlarıyla görüşmeler yapılacak.

CHP yerel seçimlerde aday stratejisini “kazanacak aday” ve “kazanıp yönetecek aday” profilleri üzerinden belirleyecek. CHP’nin önümüzdeki günlerde yerel seçimler için komisyon kurması bekleniyor.