Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“CHP iktidarında toplumun tüm kesimi nefes alacak”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar
"CHP iktidarında toplumun tüm kesimi nefes alacak"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar 2. sıra Milletvekili Adayı Ahmet Hakan Uyan Afyonkarahisar merkez, Bayat, Dinar, Sultandağı ilçelerinde seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla bir araya geldi.
TÜRKİYE’NİN DIŞ BORÇ STOKU 450 MİLYAR DOLARI AŞTI
Afyonkarahisar merkezde esnaf ziyaretinin ardından ilçe, belde ve köylerde vatandaşlarla bir araya gelerek istik ve taleplerini dinleyen CHP Milletvekili Adayı Ahmet Hakan Uyan, “Tek adam rejimi altında Türkiye ekonomisinin büyüme ortalaması gelişmekte olan diğer ülkelerin gerisinde kalmıştır. Türkiye’nin dış borç stoku 450 milyar doları aşmıştır. Özel firmaların birikmiş döviz borçları ve yüksek cari açık nedeniyle döviz kurları sürekli artarken, ülkemiz yüksek faiz ve yüksek kurdan oluşan karanlık bir döngünün içine çekilmektedir. AKP’nin rant ekonomisi bir avuç zengin yaratırken, milyonları yoksulluğa mahkum etmiştir. Ekonominin dengelerini bozan Saray rejimi plansız ve günübirlik müdahaleleriyle Türkiye’yi bir krize sürüklemekle kalmamış, aynı zamanda dolaylı vergilere yaslanarak gelir dağılımındaki adaletsizliği pekiştirmiştir. AKP’nin politikaları Türkiye’yi üretimsizliğe sürüklemektedir. AKP döneminde Türkiye’nin enflasyon oranı dünya ortalamasının beş katının üstüne çıkmış, Türk Lirası son beş yılda en çok değer kaybeden paralardan biri olmuştur. Dışa bağımlılığın artması nedeniyle yükselen döviz fiyatlarıyla yapılan her ithalat mal ve hizmetlere yansımaktadır. Bir avuç yandaş zenginleşirken, hanelerin borçları harcanabilir gelirlerinin yarısına ulaşmıştır” dedi.
RANT EKONOMİSİ YERİNE GELİR ADELETİ PROGRAMINI UYGULAYACAĞIZ
Ziyaret ettiği İlçe, belde ve köylerde vatandaşlardan CHP iktidarına destek isteyerek CHP’nin iktidara geldiği zaman yapacağı çalışmaları anlatan Uyan, “Türkiye’de bugün 16 milyon insanımız yoksul, 6 milyon insanımız işsizdir. Milyonlarca emekçi, açlık sınırının altında asgari ücretle yaşamlarını sürdürmektedir. Çalışanın ve üretenin hakkını vermeyen AKP, Türkiye ekonomisinin ana gövdesini oluşturan çalışanlar, emekliler ve yoksul halkımızın ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir refah ortamı yaratamamaktadır. OHAL döneminde temel hak ve özgürlükler askıya alınmış, işçilerin grev hakkını 22 kullanmasına izin verilmemiştir. Sosyal adaleti gerilemiş, toplu sözleşme ve grev hakları kullanılamaz hale gelmiş, ekonomik öngörülebilirlik ortadan kalkmıştır. CHP olarak bizler, toplumun yok sayılan yüzde 99’undan yana, emekliden, esnaftan, çiftçiden, üretenden ve tüm yoksullardan yana olan bir gelecek amaçlamaktayız. Rant ekonomisinin yerine, büyüme ve gelir adaleti programını uygulayarak toplumun tüm kesimlerine nefes aldıracağız. Bir yandan makroekonomik dengeleri gözetecek ve istikrar sağlayacak, diğer yandan da Türkiye’nin ihtiyacı olan kalkınmacı atılımı gerçekleştireceğiz. Ücretlerin yükselmesini ve gelirin hakça paylaşılmasını sağlarken, üretimde teknoloji atılımıyla daha yüksek katma değer hedeflerimize ulaşacağız” diye konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti