Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP il Başkanı Ercan: Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesi demokratikleşmenin en önemli adımı

CHP il Başkanı Ercan: Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesi demokratikleşmenin en önemli adımı
CHP il Başkanı Ercan: Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesi demokratikleşmenin en önemli adımı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 84’inci yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, “Cumhuriyet’in kazanımlarından olan kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 84. yılında Atatürk ve arkadaşlarını minnetle anıyorum” dedi.
Türkiye’nin demokratikleşmesinin en önemli adımlarından birisinin kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesi olduğunu ifade eden Ercan, “84 yıl önce Türkiye’de; kadınların siyasal anlamda yurttaş olduğu, Türk Kadınlarının batılı kadınlardan ve pek çok ülkeden, örneğin Fransa, Belçika, İtalya, Japonya, Çin, Hindistan, İsviçre’den çok daha önce “Seçme ve Seçilme” hakkını kazandığı, kadınların hayatına eşitliğin, seçme ve seçilmenin kazındığı, vatanı vatan yapan kuşağın kadına verdiği değeri “altın harflerle” yazdığı, yedi düvele meydan okuyanların, hayatlarını cömertçe, yiğitçe ortaya koyanların kan ve can pahasına çizdikleri yol haritasında kadını, Cumhuriyet projelerinin temeline oturttuğu, 1,5 milyarlık İslam coğrafyasında kadının yazgısını değiştirebilen tek laik ülke olan Türkiye Cumhuriyeti’nin, kadınlarına verdiği değeri dosta düşmana göğsünü gere gere ilan ettiği tarihin yıl dönümünü idrak ediyoruz. Bugün bu çok önemli kazanımlarla uygar dünyanın kapılarını bize açan Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha minnetle anıyorum.” diye konuştu.
Kadınların eğitimde, istihdamda, karar alma ve mekanizmalarında olması gereken yerde bulunmadıklarını vurgulayan Ercan, “Toplumu kalkındırmak istiyorsak, izlememiz gereken daha emin ve daha etkili bir yol vardır. O da kadınlarımızı çalışmalarımıza ortak etmek, hayatımızı onlarla birlikte yürütmek, kadının, bilimsel, toplumsal ve ekonomik hayatta erkeğin ortağı, arkadaşı, yardımcısı ve koruyucusu yapma yoludur.” dedi.