Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“CHP İl Başkanlığı Atatürk’ün Afyon’daki koltuğudur”

Bu haberin fotoğrafı yok
"CHP İl Başkanlığı Atatürk'ün Afyon'daki koltuğudur"

CHP ilçe kongre takviminin başlayacağını belirten Yalçın Görgöz, CHP Afyon İl Başkanlığı görevini Atatürk’ün Afyon’daki koltuğu olarak gördüğünü bunun kendisine büyük bir heyecan verdiğini söyledi. Görgöz, bu bakış açısının çok önemli ve farklı bir heyecan oluşturduğunu, heyecanın örgütlere yansıtılıp paylaşılması gerektiğini açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl eski Sekreteri Yalçın Görgöz, il kongresi öncesi düşüncelerini aktardı, değerlendirmelerde bulundu.
Siyasette açık olunmalı
CHP İl eski Sekreteri Yalçın Görgöz, 23 yıldır aktif politika yaptığını parti örgütlerinin birçok kademesinde çeşitli görevler aldığını kaydetti. Tüzük kurultayından sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm örgüt kongrelerinin tamamlanması isteğini belirten Görgöz; “Baharda tüm ilçe, merkez ilçe ve il örgütlerimizin olağan kongreleri yapılacak. Yaklaşık 1,5 yılı aşkın süredir çalışmalarımız sürüyor. Bu ifademizi başkaları farklı algılayabiliyor. Ben o zamanki il başkanına çıkıp, ‘Hayırlı olsun başarılar dilerim.’ dedikten sonra sahaya ineceğimi çok farklı bir çalışma sergilemek istediğimi belirttim. İl Başkanlığına aday olmak çok önemli. Son dörece önem arz eden bir görev. Partinin genel başkanını ilinizde temsil ediyorsunuz. Bu göreve aday oluyorsunuz ama örgütler ne alemde? Dertleri ne sıkıntısını bilmiyorsunuz. Ben geçmişte il başkanı ile görüşerek klasik bir algıyı ortadan kaldırmak istedim. Bu tüm siyasi partilerde var. Bir adam çıkıp çalışınca ‘Bu adam olağanüstü kongre için çalışıyor.’ denilir. Ben çok açık oynadım. Siyasette açık olmak gerekiyor. Dedimki bütün örgütlerimizle görüşeceğim. Onların sıkıntılarına ortak olup öğrenmek istiyorum. Çünkü birlikte çalışmayı hedefledik. Ben bundan sonraki dönemde adayım dedim.” dedi.
Birlik beraberlik çok zayıf
Dazkırı, Başmakçı ilçelerine iki defa, Evciler’e 3 defa gittiğinden söz eden Yalçın Görgöz, bütün ilçelere tek tek gittiğini, bir defa gittiği yerlerinde olduğunu ancak her yere gittiğini açıkladı. Devamlı gitmek isteyipde fırsat bulamadığı yerlerede gittiğini aktaran Görgöz; “Onlarla ilgili notlarım var. Ne yapmak istediğim ortada. Görüşmelerimizde dikkat çeken en önemli şey bütün örgüt başkanlarının, temsilcilerinin birlik ve beraberliğin çok zayıf olduğunda birleşmeleridir. Birbilerini tanımadıklarını sürekli bir araya gelmek istediklerini ancak bunu bir türlü olmadığını söylüyorlar. Birine bir şey söylediğinizde eleştiri olarak alınıyor. Ama gerçek ne ise odur. Bunlara dikkat edilmeli. Burada il danışma kurulu toplantısı yapılmadı. Bu toplantıya genel merkezden onay alınıp görevlendirilen kişilerin Afyon’a gelmesiyle milletvekili ve örgütün tamamı orada olur. Mümkünse demokratik kitle örgütleride çağrılır. Bir kısmı basına açık bir kısmıda aile içinde eleştiri ve öneriler sunulur. Orada birşeyler ortaya konur. Bir plan ve hedefler ortaya çıkar. Ondan sonra kol kola bir araya gelinir. Bu üç veya 6 ayda bir mutlaka olur. Bu olduğu zaman örgütler birbirini mutlaka görür. Dazkırı İlçe Başkanı Emirdağ İlçe Başkanını tanır. Mutlaka o yörede işler olur ve bu vesilelerle sürekli görüşmeleri sağlanır.” diye konuştu.
Heyecan örgüte yansıtılmalı
Örgüt kademelerine aday olan yöneticilerin birlik ve beraberliğin tesis edilmesini görev bilmeleri gerektiğini kaydeden Yalçın Görgöz, aynı örgüt ve kurum içinde çalışıp hiç kimseyi tanımamanın son derece yanlış olacağını vurguladı. “Çarşıda eminim her gün ilçelerden gelen bir sürü insan birbirlerini görüyor ama tanımıyorlar.” diyen Görgöz; “Böyle bir tespitle yola çıktık. Doğru bir çıkış yoluydu. Bunu zaman içerisinde söylememize rağmen yanlış anlaşıldı. Ama biz çalışmalarımızı sürdürdük. Kapalı bir kutu olmaktan çıkıp partimizin ruhuna uygun gerçekçi bir yapılanmayı hedefliyoruz. Ana muhalefette kalmak değilde iktidar olmak için çalışmamız gerekiyor. Bakın bu çok önemli. Burada kalmak yeterli gibi bir şartlanma var. Bu şartlanmayı benim genel başkanım oluşturmadı. Bunu sorduğunuzda kimse böyle bir şartlandırma oluşturmadığını söyler. Herkes çok şey yaptığını söylüyor. Ama baktığınızda ortada bir şey heyecan yok. Kayıtsız bir razı oluş var. Gündem oluşturmak, daha iyi şeylerin yapılması için ortaya çıkmak belli hedefler üzerinde planlı çalışmak gibi bir şeyimiz yok. Bana göre CHP Afyon İl Başkanlığı Atatürk’ün Afyon’daki koltuğudur. Bu bana büyük bir heyecan veriyor. Ben olaya öyle bakıyorum. Bu çok önemli ve çok farklı bir heyecan veriyor. Gerçekten bu işte heyecanlı olmak lazım. Heyecanı örgütlere yansıtıp paylaşmak lazım.” şeklinde konuştu.
“Örgütlerin müthiş desteği var”
Ortak aklın harekete geçmesinin çok önem taşdığını, bununda gerçekten insanları sevip paylaşmayı bilmekten geçtiğini kaydeden Yalçın Görgöz, herşeyi paylaşmak zorunda olduklarını, herkesin idealler ve ilkeler doğrultusunda birbirini adam gibi kucaklamayı bilmesi gerektiğini savundu. Kendisinin gerçek anlamda parti bilinci olan bir kişi olduğundan söz eden Görgöz; “1989 yılından bu tarafa partimizin değişik kademelerinde görev aldım. Partimizin il ve merkez ilçe örgütlerinde bize verilen görevleri hep en iyi şekilde yapmak için çaba gösterdik. Örgütler bizi tanıyor. Yaptığımız görüşmelerde önemli olanın ben adayım demekle aday olunmadığı gerçeğidir. Örgütlerimizin onay ve düşüncelerini alıp onlardan biraz yol vermelerini istemek lazım. Biz bunu gördük. Örgütlerin müthiş bir desteği var. İşin başında samimi şekilde ben size çalışırım ama sizlerde bunları yapmak zorundasınız diyerek yola çıkıyorum. Bu aday için tehdittir. Ama bu artık CHP’de aşılmak zorundadır. İllerde bir takım genel merkez yapılanmasına yönelik yapılanmalar sağlıklı oluşmadığı için parti geliştirilemedi. Afyon nasılsa Kütahya’da çok farklı değil. Bizim gibi kırsal bölgelerdeki örgütlerin daha dirayetli, bilinçli ve gerçekten çok fazla çalışma azmi ile yola çıkmaları gerekiyor. Halkın dilinden konuşabilmek çok önemli.” ifadelerini kullandı.
Milli irade harekete
geçirilmeli
Her şeye muhalefet etmek gibi bir anlayış olmaması gerektiğini ifade eden Görgöz, doğru yerde adam gibi muhalefet yapmaktan yana olduğunu söyledi. Başbakan’ın Ali Çetinkaya’ya “Kel Ali, katil Ali” dediğinde ve bazı öğrencilerin Çetinkaya’ya dil uzatabildiklerinde sadece basın açıklaması yapmanın yeterli olmadığının altını çizen Yalçın Görgöz; “Bunlar bizim mili davamızdır. Burada Ali Çetinkaya’nın parkında, garında, okulunda, mezarında nerede olursa olsun bir il başkanı binlerce insanı yığabilmeli. Bunu şov olsun diye söylemiyorum. Bunlar bizim görevleri-miz. Bir il başkanı örgüt ve ekibiyle birlikte milli iradeyi harekete geçirirse Türkiye’ye en azından çevre illere çok iyi örnek oluruz. Çoğu yerde de bunlar yapılmıyor. Yapılanlarda azınlıkta kalıyor. Bu memlekette genel başkana fezleke hazırlanıyor, 15 tane il yollara dökülüyor, tepkilerini gösteriyor benim genel başkanım diye sahip çıkılmıyor. Altında çok farklı düşünceler var. Genel başkana sahip çıkıldığında beni falanca derler. Biz önce kendi içimizdeki demokrasiyi adam gibi özümsemeliyiz. Dini, dili, ırkı hiç önemli değil. Asıl olan insandır. Kemal Kılıçdaroğlu bizim genel başkanımızdır sonuna kadar desteğimiz vardır. Böyle bir görev bize nasip olduğunda kesinlikle doğru olmayan şeylerde mutlaka eleştirilerimizi yaparız. Ama toplum içinde parti disiplinine uyup adam gibi sahip çıkarız.” dedi.
“Umutluyum seçimi kazanacağız”
Refleksleri kuvvetli, gerçekçi politikalar üreten, partisini iktidara taşımak için mücadele eden bir yapılanmayı oluşturmak üzere İl Başkanlığı kongresine aday olacağını söyleyen Yalçın Görgöz şöyle konuştu: “Seçimde oy kullanacak yaklaşık 304 üyemiz var. Önümüzde ilçe kongrelerimiz var. Bu kongrelerde il seçiminde oy kullanacak delegeler belirlenecek. Asıl olan şu, partinin içerisinde yaklaşık 25 yıldır sürekli seçim denildiğinde aday olan ve adaylığı gerçekten meslek haline getiren partililerimiz var. Bizim partilimizdir ben hepsine saygı duyuyorum. Onlarda olmalı ama artık dinlenmeliler. Şu anda bizim partimiz içerisinde çok uzun bir süre olan 25 yıldır meslek haline getirdikleri aday olma tercihi sonucu bir körlük başlamış. Politika üretme kabızı olanlar var. Ben delegasyonun tavrını çok olumlu görüyorum. Kesinlikle değişimden yanalar. Tavırları daha net ortaya koyabilen, her konuda herşeyi rahatça paylaşabilecekleri birkişi olarak görüyorlar. Bundan dolayı çok mutluyum. Ben umutluyum inşallah bu seçimi kazanacağız. Afyon’un gerçekten daha düzgün, ilkeli siyaset yapan insanlara ihtiyacı var.”
“CHP her yerde olmalı”
Kongre ve seçim ile yıllardan beri çok şeyler yapmak isteyip de fırsat verilmeyen isimlerin ön plana çıkarma hedefinden söz eden Yalçın Görgöz, yeni yüzlerden oluşacak bir yönetim için görüş paylaşımında bulunduğunu söyledi. Bir parti il başkan adayının herşeyi sonuna kadar kendisinin belirlememesi gerektiğini savunan Görgöz şunları söyledi:
“Ben sorarak, danışarak, görüşerek yapmam gerekenleri yapıyorum. Bizim için demokratik kitle örgütleri çok önemli. Biz parti olarak Afyon’da bir kaç oda ve sendika dışında hiçbir yerde yokuz. Biz oda, dernes ve sendikalarda mutlaka olmalıyız. CHP her yerde olmalı. İl başkanlığı bana göre abartısız çok kutsal bir görev. Memleketin geleceğine dönük, bir takım olaylarla ilgili kararlar alınıyor. Bunları genel merkez ve Türkiye ile paylaşıyorsunuz. Ne kadar önemli bir göreve talip olduğunuzun bilincinde olmaya mecbursunuz. Bunu yaşamak ve çok çalışmak lazım. Yıllardır aynı zihniyet ve yapı iş başındaydı. Afyon merkez çok önemli. Oy oranımız arttı. Bu değişimi iyi analiz etmek lazım. Oy potansiyelimiz arttı buna ek olarak gayret göstermemiz gerek. Çok daha fazla oy alabileceğimiz bir taban ortaya çıktı. Biz Afyon Belediyesi’nde iddialı olmalıyız. Tepki oylarınında adresi CHP olmalıdır.”
“Anlattıklarım adaylık
açıklaması değil”
İyi bir görev dağılımı yapmak istediklerini, CHP İlçe Başkanları arasında her birinin ayrı bir hedefi olacağını, bir seçim propaganda dönemi biter bitmez yenisi için çalışma sürdürecek bir kadro oluşturmak istediklerini aktaran Yalçın Görgöz sözlerine şöyle devam etti: “Danışma kurulu toplantıları yapacağız. Hedeflerimizi net şekilde ortaya koyacağız. Hiçbir şekilde burada bize oy çıkmaz ya da burası bizim olamaz, biz burayı alamayız gibi laflar yasaklanacak. Bu partide disiplin çalışacak. Herkes birbirine saygılı bir koordine içerisinde çalışacak. Sayın vekilimizle istişare etme şansımız olmadı. Kendisi son zamanlarda meclis çalışmaları ve pek çok görevi nedeniyle yoğun çalışıyor. Sayın vekilimizin tamamen tarafsız olacağına inanıyorum. Geçmişte Halil beyin yaşattığı sıkıntıları yaşatmayacağını, kutuplaşmaya fırsat vermeyeceğini düşünüyorum. Tüm adaylara eşit mesafede duracağından eminim. Ben net bir şekilde aday olacağımı söylüyorum. Ama bu anlattıklarım bir adaylık açıklaması değil. Çünkü örgüt bilinci olan bir insanım. Örgüt disiplinine çok önem veriyorum. İlçe kongreleri bittikten sonra bunu partimizde yapacağımız basın toplantısı ile il başkanlığına aday olacağım açıklamasını yapacağım. Ama ben adayım. İlçe başkanlarım ve örgütümden aldığım destekten dolayı bunu net şekilde söylüyorum.”
Haber: Burcu AYDIN

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti