Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP, kira derdinden kurtuluyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
CHP, kira derdinden kurtuluyor

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı, kira derdinden kurtuluyor. CHP İl Başkanı Nevzat Ercan’ın girişimiyle parti için bir bina satın alındı. Binanın toplam maliyeti 250 bin lirayı aştı

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı, kendisine ait bir binaya kavuşuyor. Yüzbaşı Agah Caddesi’nde yer alan ve 250 bin liraya satın alınan yeni parti binasında tadilat sürürüyor. Tadilat ile birlikte masrafların biraz daha artacağı tahmin ediliyor.
KİRA ÖDEMEK, PARTİ’Yİ
ZORLUYORDU
Yeni il binasının alınması konusunda ısrarcı olan CHP İl Başkanı Nevzat Ercan ise, CHP’nin kendisine ait bir İl Başkanlığı binasının olmasından mutlu. Ercan, “Bizim daha evvel Bozcalar İşhanı’nda bir yerimiz vardı. Fakat bize pek uymuyordu. Altında birahane olması, özellikle bayan üyelerimizin gelmesi konusunda sıkıntı yaratıyordu. Benden önceki il başkanlığı ve yönetimi sırasında bu Karaman Mahallesi’ndeki iş merkezine taşındık. Burasına yıllık 21 bin liralık stopajı da içeren bir kira ödüyorduk. Bu, bize çok pahalıya patlıyordu” dedi.
İL ÖRGÜTÜ BAŞARILI OLDU
Ercan, İl Başkanlığı görevini üstlendikten sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Afyonkarahisar’a geldiğini kaydederek “Her gelişinde bina alımı konusunda kendisinden ricada bulunmuştum. ‘Başarılı olursanız düşünürüz başkan’demişti. Hakikaten bizi de başarılı buldu. Günün şartlarına göre merkez ilçede oylarımızın 9 binden 20 bine çıkması, il genelinde 45 binlerden 70 bine çıkması ve 5’e düşen milletvekili sayısında 1 tane kazanmış olmamız Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile Genel Saymanımız Erdoğan Toprak’ın dikkatini çekti. Ben de bu konuda ısrarcı oldum” diye konuştu.
200 BİN LİRAYI GENEL
MERKEZ GÖNDERDİ
İki defa il yönetimi ile birlikte Genel Merkez’e il binası talebiyle gittiğini, bir defa da Genel Merkez yöneticileriyle özel olarak görüştüğünü kaydeden Nevzat Ercan, şöyle devam etti:
“Biz mutlaka bir parti binası almak istiyoruz, dedim. ‘Bu çok önemli bizim için’ dedim. ‘Sen yeri bul, biz parayı göndereceğiz’ dediler. Yüzbaşı Agah Caddesi’nde bir yer. Burayı aldık, tadilat işlerini halledilyoruz. 250 bin liraya mal oldu. Bunun 200 bin lirasını Genel Merkez karşılıyor. Eski binayı sattık, oradan gelen parayı da üstüne ekledik. Ben başkan seçilirsem ben açılışını yaparım, seçilemezsem diğer arkadaşlar bu açılışı yapacaktır.”
İLÇELER DE BİNALARINA KAVUŞACAK
İl Başkanlığı binasının yanı sıra ilçelerdeki kira sorununu da çözmek için çalışma başlatacaklarını hatırlatan Ercan, “Sayın Erdoğan Toprak buraya geldiği zaman ilçelerdeki binaların da satın alınması sözünü aldık. Biz başarılı olan ilçelerin her yıl bir veya ikisinin parti binasını satın almayı hedefliyoruz. Bunu da alacağımıza inanıyoruz. Son tüzük değişikliğinde Parti’nin Hazine’den aldığı paranın yüzde 40’ı il ve ilçe örgütlerine aktarılacak. Böylece kira derdinden kurtulacağız” dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti