Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

CHP TABANI AYRIŞMA İSTEMİYOR

CHP Genel Merkezi dün itibariyle Afyonkarahisar’a çıkartma yaptı. Kimi kesimlerce halktan kopuk siyaset yapmakla suçlanan CHP bir süre önce başladığı uygulama gereği dün Afyonkarahisar’da halkla buluştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın başkanlığında 11 Parti Meclisi üyesi, 17 Milletvekilinin katılımıyla, yapılan basın açıklamasının ardından 2 gün sürecek alan çalışmalarının startı verildi.
Benim penceremden neler göründü? Sizlerle bunları paylaşmak istedim.
Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca yaptığı konuşmada ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılardan, memurun, işçinin, esnafın, çiftçinin yaşadığı zorluklardan, gübre fiyatlarındaki afaki yükselişten bahsetti. Pandemi döneminin yeterince iyi yönetilemediğini ifade etti. Damat Berat Albayrak döneminde Merkez Bankası tarafından satılan 120 milyar doların hesabının verilemediği, ancak bu işin takipçisi olacaklarını ifade etti. Bunlar her gün televizyonlarda da duyduğumuz ülke gündemini ilgilendiren genel siyasi söylemlerdi.
Gülizar Biçer Karaca konuşmasının büyük kısmını ilimizin yerel sorunlarına ayırdı. CHP’nin Afyonkarahisar özelinde yaşanan sorunlara hakim olduğunu gösterdi. AKP tarafından verilen sözlerin tutulmadığını örnekler vererek tane tane anlattı. Çarpıklıkları eleştirdi. Çözüm önerdi.
50 milyara mal olan ödeme garantili Zafer Havaalanı’ndan bahsetti.
Yapımı yılan hikayesine dönen Afyonkarahisar Müzesinin yandaşlara peşkeş çekilmesi gerekçesiyle tamamlanmadığını, yeni yapılan yerin yapımının tamamlanmadan, eski müze yerinin satışa çıkarıldığını ifade etti.
Kentsel Dönüşüm adı altında vatandaşın arsalarının ucuza kapatılıp yandaşlara rant yaratılmak istendiğini ifade etti. Kent merkezinde bulunan Mısri mahallesinde metrekaresine 400 lira fiyat biçildiğini, buna karşılık asri mezarlıkta mezar fiyatlarının metrekaresinin 1500-2000 lira civarında olduğunu, Afyon Belediyesi’nin bile yaşananlardan dolayı “biz bu işin içinde değiliz” diyerek sıyrılmaya çalıştığını belirtti. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e “Kentsel dönüşümü yapamayacaksan o koltuğu onurlu bir şekilde terk et” önerisinde bulundu.
Yıllar önce imzalanan protokolle yapımına başlanan Afyon-İzmir Hızlı Tren Hattının, harcanan onca paraya rağmen, şu ana kadar ancak Afyon-Ankara arasında kısmının %70’inin tamamlanabildiğini, Çay Barajı’nın yapımı için binlerce ağaç kesildiğini, barajın su toplamaya başlaması ile çevredeki göllerin kuruduğunu, Akdeğirmen barajının yapılan onca müdahaleye rağmen hala su kaçırdığını, rantbl bir şekilde işletilemediğini ifade etti.
Özetle CHP genel merkezi Afyonkarahisar’a ve sorunlarına hakim olduğunu gösterdi. Yapılacak olan 2 günlük çalışmada Afyon Merkez ve 17 ilçesinde Milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinin halkı dinleyeceği, sorunları ve çözüm önerilerini dile getireceğini, Sivil Toplum Örgütü ziyaretleriyle de sektörel bazda bilgi alışverişi yapılacağını belirtildi.
Kısaca kurulduğu günden bu yana AKP’ye koşulsuz destek veren, AKP’nin İç Anadolu’daki oy depolarından birisi olan Afyonkarahisar’da, AKP’ye “köpeksiz köyde değneksiz geziyormuş gibi” hissetmeyin mesajını verdi.
İkinci önemli gözlemim ise şu. CHP iktidar partisi ve medyası tarafından sürekli köşeye sıkıştırılmaya çalışılırken, bir yandan ulusal medyaya yansıyan parti içi tartışmalar, diğer yandan CHP’li yetkililerin, eylem ve söylemlerinin iktidar sözcüleri tarafından köpürtülmesi, Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül gibi iki önemli figürün partiden ayrılıp yeni parti kurmaları, 3 CHP milletvekilinin partiden istifa etmesi gibi olaylar CHP tabanını daha da sıkılaştırmış. Ülke genelinde yaşanan ekonomik ve siyasal olumsuzluklardan kurtuluşun CHP ile mümkün olacağı düşüncesi, iktidara olan inancı daha da artırmış. Basın toplantısına ilçe başkanları ve yönetimlerinin yanı sıra, eski il ve ilçe başkanları, yöneticilerin yoğun katılımı, salondaki coşku iktidara olan inancı gösteriyordu. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen CHP örgütü, birlik ve beraberlikten ödün vermediğini, tabanın partiyi terk etmediğini, ayrışma istemediğini gösterdi.
Son Söz; “Kazanmak ve kaybetmek, iki kardeş gibidir.” Tolstoy

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER