Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP ve MHP’den birlik-beraberlik mesajları

Bu haberin fotoğrafı yok
CHP ve MHP’den birlik-beraberlik mesajları

Türk Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nin 5’inci Olağan Kongresi’nde MHP’li ve CHP’li konuşmacılar, birlik ve beraberlik mesajı verdi

Türk Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nin 5’inci Olağan Kongresi, Afyonkarahisar Tabip Odası’nda gerçekleştirildi. Kongrede kürsüye çıkan konuşmacılar, siyasetin bir ve bütünlük içinde yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi.
GENÇLİĞE HİTABE GÖREVİ
Kongrede konuşan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Cumhuriyet’i kuran iradenin iktidara gelmesi gerektiğinin altını çizdi. Yılmaz, “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni bir kez daha gözden geçirip durumdan vazife çıkarıp Cumhuriyeti kuran iradenin iktidara taşınması durumunda Türkiye’deki pek çok sorun çözülecektir. Cumhuriyet’i kuran iradenin arkasında Türk Milleti olacaktır. Bu iradenin tesis edilmesi, hepimizin irade koymasına bağlıdır. Pek çok konuyu beyinlerinin arkasından dillerine getiremediler. Uyanık olmalıyız. Uyanığız ki bugün buradayız” dedi.
SAĞLIKTA SIKINTILAR VAR
Sağlık alanında çeşitli sorunlar yaşandığını kaydeden Yılmaz, “Hastanelerimiz birer sağlık ocağı haline getirilmiştir. Mevcut hastanemizde de hekim eksikliği vardır. Bu işin takipçisi olacağım. Afyon’da tedavi göremeyen insanlarımız büyük şehirlerin yolunu tutmakta. Oralarda büyük sorunlarla karşı karşıya olmaktalar. İnsanlarımız kıt kanaat imkanlarıyla büyükşehirlere gitmek zorunda kalıyorlar. İnşallah kara gün kararıp kalmaz. Gün elbet doğacaktır. Siz bu doğacak güne hazırlık yapıyorsunuz” diye konuştu.
“BİZ KİMİZ”E KAPSAMLI CEVAP
CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, “Sağlık çalışanı olarak sıkıntının odağındayız. Yıllarca bu sistemin içinde olduk. Sağlık çalışanlarının desteğini yanımda hissediyorum” derken, MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Çetinkaya da şu ifadeleri kullandı:
“Biz kimiz? Biz 1300 yıldır Kerbelâ yangınıyla yanan Ehl-i Beyt gönüllerle, kapitalizme, emperyalizme karşı dimdik durmuş sosyal demokrat ruhlarla, ak sakallıların, nur yüzlülerin etrafında toplananların zikir halkalarıyla, Tuna Nehri’nden abdest alıp Çin Seddi’nde namaz kılacağım diyenlerle, vatan ve millet deyince şaha kalkanlarla, kocaman bir biziz. Birlik ve beraberliğin düşmanı fitnedir. Nutuk atmakla, söylemle, mikrofon başında çok alkış almakla maalesef birlik ve beraberlik mümkün olmuyor. İlk önce bizden olmayanlara, rakiplerimize ve düşmanlarımıza gösterdiğimiz nezaketi, birbirimizden esirgemeyeceğiz. Suizan etmeyeceğiz, seveceğiz, hüsnü zan edeceğiz.”
VAKIF MALI OLMAYA ADAYIM
Çetinkaya, “yönetici” olmak isteyenlerin aynı zamanda vakıf malı olduğunu hatırlatarak, kendisini de bu şekilde niteledi. Çetinkaya, “Siz vakıf malısınız. Bu milletin küçük kasabada vakıf malıydım. Afyon’un vakıf malı olmaya adayım” dedi.
FİYAKASINI BOZMAYAN MÜFLİS
MHP İl Başkanı Aziz Aslan da Türkiye’nin iflas ettiğini, ancak “fiyaka”yı vurguladı. Aslan, “Biz kapanan beldeleri uyarmıştık. Kapanan beldelerde o iktidardan belediye başkanı seçtiler. İl Genel Meclisi oylarında neler düşünüyorlar. Boya posa, lafa söze oy veren bir milletle, bu milletin geleceğini şekillendirmeye çalışıyoruz. Makyaj güzel ama her şeyi sattılar. Türkiye iflas etmiştir ama fiyakasını bozmamaktadır” diye konuştu.
KAHVEHANELERİMİZ BİLE BÖLÜNDÜ
Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan ise Türkiye’nin içinde bulunduğu durumdan birlik içinde çıkacağını kaydetti. Demirkırkan, “İnsanları korkutan bir siyasal iktidarın gölgesinde yaşayan insanlarımız, maalesef hekim olarak da avukat olarak da sendikacı olarak da görevlerini yerine getiremiyorlar. Bu işe yeterince sesini çıkarmayan hekimler olduğu gibi sendikalar da var. Hepimizin daha gür sesle ortada durmamız gerekiyor. Kahvehanelerimiz bölündü, dershanelerimiz bölündü, gazetelerimiz bölündü. Biz birlik içinde olmak istiyorsak, çocuklarımızı aynı yere gönderebilmeliyiz” ifadelerini kullandı.
CEVABI SİYASETÇİ VERSİN
Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu da sivil toplum örgütlerinin daha çok ses çıkarması gerektiğini vurguladı. Uslu, şöyle konuştu:
“Sağlıkta kaliteli duruş bir türlü ortaya konamadı. Zaman zaman eleştiriler de aldık. Siyasetçi değil, bürokrat eleştirilere cevap vermeye çalışıyor. Sivil toplum örgütleri ya da siyasetçi bir sorunu gündeme getiriyorsa o soruna cevabı siyasetçinin vermesi lazım. Bürokrasi kendini savunuyor. Biz kendimizi ifade ederken terliyoruz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Kongrede sürpriz yok

Türk Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Ali Çakal, kongrede yaptığı konuşmada “Şeref, sendikacı için üyelerinin haklarını sonuna kadar korumaktır. Şu anda bir kısım kamu çalışanı baskı ve yıldırmalarla malum sendikaların üyeleri olmuştur. Bu arkadaşlarımız 2013 toplu sözleşme metnini bir kez daha okusunlar. Biz bütün sağlık çalışanlarımızı yanımıza bekliyoruz. Sağlık çalışanları zor şartlar altında ve hak ettikleri ücreti almadan görev yapmaktadırlar. Sağlık çalışanlarının aldıkları ücretin yarısı ek ödeme ve performans ödemesinden oluşmaktadır. Bu durum emeklilikte vahim durumlara neden olmaktadır. Döner sermayenin emekliliğe yansıtılmaması, çalışanları mağdur etmektedir” dedi. Çakal, tek listeyle girdiği seçimde yeniden başkan oldu. Çakal’ın yönetimde şu isimler yer aldı:
Mehmet Ali Çakal, Peyami Gümüş, Birol Kılınç, Kürşat ramazan, Mehmet Ali Öztürk, Nuri Buğa, Şerif Ali Şahan.

Türk Sağlık-Sen üyesi Muhterem Algül, Çay’a bağlı Karacaören beldesinden belediye başkan adayı oldu. Mehmet Ali Çakal, Algül’ü takdim ederken “Muhterem Bey’i MHP’ye armağan ediyoruz” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti