Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’de “İktidar Kadrosu” hareketi başladı

CHP’de “İktidar Kadrosu” hareketi başladı
CHP'de "İktidar Kadrosu" hareketi başladı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde, aralarında CHP Eski İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün de
bulunduğu 44 eski il başkanı ve kurultay delegesi, yeni bir kadro hareketi başlattı.
İktidar Kadrosu’nun yayınladığı basın bildirisinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin aldığı yüzde 25 oyun yeterli görülmemesi, tek ve ana hedefin iktidar olması gerektiği vurgulandı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde, Aralık ayında yapılması planlanan Olagan Genel Kurul öncesi yeni bir hareket ortaya çıktı. 44 eski il başkanı ve kurultay delegesinin oluşturduğu ve “İktidar Kadrosu” olarak adlandırılabilecek bu hareket içinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Eski İl Başkanı ve 25’inci Dönem Milletvekili Adayı Yalçın Görgöz de bulunuyor. İktidar Kadrosu Hareketi’nin yayınladığı basın bildirisinde, CHP’nin aldığı yüzde 25’lik oyun, parti için yeterli olmadığı vurgulandı.
YÜZDE 25 YETMEMELİ
İktidar Kadrosu Yürütme Komitesi’nin basın bildirisinde “CHP, son üç seçimde aldığı yüzde 25’ler civarındaki bir oy oranını yeterli bulacak ve başka partilerin başarısını kendi başarısı sayabilecek bir parti değildir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tek ve ana hedefi iktidar olmaktır” denildi.
OY SIÇRAMASI SAĞLANMALI
Türkiye’nin şu anki durumunda bir erken seçime gidileceği hatırlatılan basın bildirisinde, “İçinden geçtiğimiz süreçte AKP, yeniden tek başına iktidar olmak için halkın iradesini yok saymakta, ülkeyi kaosa sürüklemek pahasına erken bir seçime sürüklemektedir. Sorulması gereken asıl soru, erken seçime kadar geçecek 3 ay gibi kısa bir süre içinde CHP’nin bu oyunu bozacak oy sıçramasını nasıl gerçekleştirebileceği sorusudur” ifadelerine yer verildi.
PARTİDE DEĞİŞİM GEREKLİ
Erken seçimden önce parti içinde bir değişim gerektiğine dikkat çekilen basın bildirisinde CHP’nin halkın umudu hâline gelmesi istendi. CHP İktidar Kadrosu Hareketi Yürütme Kurulu’nun basın bildirisinde şu ifadeler dikkat çekti:
“Önümüzde ülkemizin kaderinin belirleneceği hayati bir erken seçim vardır. CHP bu seçime mutlaka yeni bir ruh, yeni bir heyecan, yeni bir rüzgâr ve yeni bir yapıyla girmelidir. Partiyi seçime götürecek Parti Meclisi ve MYK gibi partinin en üst organları, partinin geleceğini her şeyin önünde tutacak, CHP’nin ruhunu ve özünü yansıtacak, partinin temel dinamiği olan örgütleri temsil edecek bir yapıya kavuşmalıdır.” >> Murat ARISOY’un haberi