Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li kadınlar “Aile Destekleri Sigortasını” anlattı

CHP’li kadınlar “Aile Destekleri Sigortasını” anlattı

CHP MYK Üyesi Hatice Semerci sorumlu olduğu Afyonkarahisar’da dün düzenlenen programla partisinin il,
merkez ilçe ve ilçe kadın kolları yöneticileriyle birlikte CHP’nin “Aile Destekleri Sigortasını” vatandaşa anlattı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Çoğay, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevgi Türkarslan, İlçe Başkanları ve Kadın Kolları MYK Üyesi Hatice Semerci dün sabah partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıdan sonra Kadın Kolları üyeleri Harb-İş semt pazarında ve bazı mahallelerde saha çalışması yaparak partinin “Aile Destekleri Sigortası” projesi hakkında bilgiler verip broşür dağıttı.
“İLK SEÇİMDE KARANLIK
ZİHNİYETİ GÖMECEĞİZ”
Toplantının açış konuşmasını CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Çoğay yaptı. Çoğay, CHP Kadın Kolları olarak kadının eşit yurttaşlık haklarına sahip olması yolunda atılan en büyük adım olan Türk Medeni Kanunu’nun kabul edilmesinin 96. yıldönümü nedeniyle 81 ilde, 973 ilçede eş zamanlı basın açıklaması yaptıklarını söyledi. Böyle önemli bir günde yasta olduklarını belirten Çoğay, “16 yaşında evlendirilmeye çalışılan ve nişanlısı tarafından katledilen Sıla Şentürk’ün yasını tutuyoruz. Katil Hüseyin Can Gökçek’in 10 ayrı suçtan sabıkası olduğu ortaya çıktı. Bir yıl önce Sıla’yı kaçırmaya çalıştığı yargıya taşınan bu caninin tutuklanması için 16 yaşındaki bir çocuğun katledilmesi mi gerekti? Şimdi ülkeyi yönetenler arka arkaya kınama mesajları yayınlıyor. Biz çocuk istismarının üzerine giderken ‘küçüğün rızasından bahseden’ siz değil miydiniz? Biz, istismar duruşmalarından adil bir karar çıkması için adliye koridorlarında nöbet tutarken, ‘bir defadan bir şey çıkmaz’ diyen siz değil miydiniz? Biz, erken yaşta ve zorla evlelililerle mücadele ederken, tecavüzleri aklama yasasını çıkarmaya çalışan siz değil miydiniz? Biz, kadınların ve çocukların yaşam hakkını savunurken, kadınların ve çocukların can simidi olan İstanbul Sözleşmesini bir gecede fesh eden siz değil miydiniz? Artık yeter. İlk seçimden sonra kadınları ve çocukları değil; bu karanlık zihniyeti gömeceğiz.” dedi.
“YENİ MEDENİ KANUN GÜNÜN
KOŞULLARINA UYGUN HALE GETİRİLDİ”
Türk Medeni Kanununun 96 yıl önce 17 Şubat tarihinde TBMM’de kabul edildiğini söyleyen Sibel Çoğay, “Başta ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, eşitlik ve demokrasi mücadelesinde bize güç katam tüm devrimcileri sevgi, saygı ve şükranla anıyoruz. Türk Medeni Kanunu’nun kabul edilmesi, insan hakları açısından dev bir adımdır. Bu yasa kadını ve erkeği yurttaşlık temelinde eşitlemiştir. Erkeğin çok eşliliği ve tek taraflı boşanmasına ilişkin düzenlemeler kaldırılmıştır, tek eşle evlilik esası getirilmiştir. Kadınlara boşanma, mahkemede tanıklık yapma, eşit miras, velayet hakkı ve malları üzerinde tasarruf yapma hakkı tanınmıştır. 1 Ocak 2002 tarihinde yürürlüğe yeni giren Türk Medeni Kanunu ile de aile hukuku kuralları günün değişen koşullarına uygun hale getirilmiştir. ‘Aile reisi kocadır’ hükmü değiştirilmiş, evlilik birliğinde kadın ve erkeğe eşit söz hakkı tanınmıştır. ‘Evin seçimini kocanın yapacağı’ hükmü değiştirilerek, eşlerin oturacakları evi birlikte seçmeleri hüküm altına alınmıştır. Evlilik birliğinin giderlerine yalnız malvarlığı ile değil emekleriyle de katılabilme olanağı sağlanmıştır. Ayrıca evlilik sona erdiğinde evlilik sürecinde edinilen malların paylaşımında eşler arası eşitlik sağlanmıştır.” diye konuştu.
“BİZ YOKSULLUĞU KALDIRMAK İÇİN
İKTİDAR OLMAK İSTİYORUZ”
CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Hatice Semerci toplantıda yaptığı konuşmada, her gün ortalama 4 kadının öldürüldüğünün altını çizdi. Bunların tesadüfî olmadığını ifade eden Semerci şöyle konuştu: “Her geçen gün maalesef ki İstanbul Sözleşmesinin kaldırılmasıyla daha da sahipsiz kaldık. Cinayetlerin arttığını hep birlikte görüyoruz. Bu hususta örgütlenmenin önemini vurgulamak istiyorum. Biz CHP olarak hızla sanki yarın seçim olacak gibi alanlardayız. Köy köy, kasaba kasaba her yere gidiyoruz. Sayın Genel Başkanımızın çok değerli projesi ‘Aile Desteği Sigortası’dır. Sayın Genel Başkanımız bu değerli projeyi biz Kadın Kollarına teslim etti. Bize düşen kapı kapı dolaşarak bulunduğumuz bölgelerde yoksulluk haritasını çizerek halkımız için ne yapacağımızı anlatacağız. Şu an var olan imkânlar maalesef beşli çeteye veriliyor. Halkımız maalesef her geçen gün yoksullaşıyor, fakirleşiyor. Tarlasını ekemiyor evine ekmek götüremiyor. Liyakat olmadığı için üniversite mezunlarımız işsiz kalıyor. Her geçen gün vatandaş evde yakacağı ışığın bile hesabını yapıyor. Bu durumda insanlarımıza biz sizin yanınızdayız diyoruz. Biz devletimizin imkânlarını halkımıza vereceğiz diyoruz. Aile Destekleri Sigortası projesini önemsiyoruz. CHP iktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Biz yoksulluğu kaldırmak için iktidar olmak istiyoruz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi