Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’liler insan haklarını konuştu – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
CHP'liler insan haklarını konuştu

CHP Afyonkarahisar İl ve Merkez İlçe Başkanlıklarının işbirliği ile dün partide 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir program düzenlendi. Programda insan hakları ve ihlalleri üzerine konuşuldu

Bildiri 62 yıl önce yayınlandı
Cumhuriyet Halk Partisi binasında dün saat 14.00’de başlayan toplantının açılışın İl Başkanı Ramazan Akgöz yaptı. İnsan hakları evrensel beyannamesinin yayınlanmasının 62. yıl dönümünü kutladıklarını belirten Akgöz, insan haklarının, insanların özgürlük başta olmak üzere önemli haklar olduğunu vurguladı. CHP İl Başkanı Ramazan Akgöz; “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nün son derece önemli olduğunu düşündüğümüz insanlığın gelişmesinde belirli bir noktada önem arz eden insan haklarının yol dönümünü kutluyoruz. Biliyorsunuz 1948 yılında bundan 62 yıl önce insan hakları evrensel bildirisi yayınlanmış ve hakikaten çağın en üst noktasında bir takım görüşmeler gündeme getirilmişti. Burada özel hayatın ve aile hayatına saygı gösterilmesi ifade özgürlüğü, adil yargılanma hakkı, mülkiyet hakkı, kişinin özgürlük ve güven hakkı gibi medeni dünyanın kabul ettiği bir takım değerlerin ve ilkelerin yıl dönümünü idrak etmekteyiz. Ben 10 Aralık İnsan hakları gününü kutluyorum.” dedi.
En büyük değer insan hakları
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Göktaş yaptığı açıklamada, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nün önemli bir gün olduğunu dile getirdi. İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Göktaş şöyle konuştu: “10 Aralık 1948 yılında kabul edilen ‘İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ tüm dünya bireylerinin doğal haklarını ilan eden bir bildiridir. Bu bildiriyle yalnızca demokratik anayasalarla tanınan temel medeni ve siyasi haklar değil. Ekonomik, toplumsal, kültürel haklarda genel tanımlarla belirtilmiştir. Devlet insan haklarına uydukları ve uyguladıkları ölçüde iç ve dış politikada başarı ve kuvvet kazanırlar. İnsan haklarının korunması hem iç hem de küresel başarın temelidir. Çünkü isterse uluslar arasında olsun barışı kolaylaştıran en büyük değer insan haklarının temelini oluşturan özgürlüktür.”
Hak ihlali çok
CHP Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Özlem Dişyar, Türkiye’nin insan hakları konusunda karnesinin pek iç açıcı olmadığı söyledi.. Emeği ile geçinen işçi kesiminin Türkiye’de en çok insan hakları ihlaline maruz kalan kesim olduğuna temas eden Dişyar sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye, Hindistan ve Rusya’dan sonra en çok meslek hastalıklarının ve iş kazasının olduğu ülkedir. Düşük ücret ve iş güvencesiz, esnek çalıştırma AKP hükümetinin katkısıyla giderek yaygınlaştırılmaktadır. Örneği; kot taşlama işinde 3 kuruşa çalıştırılan işçiler 3-5 yıl içerisinde silikozis hastalığına yakalanıp bir müddet sonra da bu hastalıktan ölmektedirler. Ne üzücü ki bu durum herkes tarafından bi-linmesine rağmen kot taşlama işi tüm hızıyla devam etmekte ve insanlarımız ekmek için hayatlarından olmaktadır. Ülkemiz de insan hayatının hiçe sayıldığı ve ucuz olduğu su götürmez bir gerçektir.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti