Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’liler şeker mücadelesine destek istedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)
CHP’liler şeker mücadelesine destek istedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan ve beraberindekiler Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çankaya ve Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Murat Karamoçu’yu ziyaret etti.
AMAÇ FARKINDALIK OLUŞTURMAK
Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çankaya, oda yönetim kurulu üyeleri adına heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Şeker Fabrikalarının özelleştirilmemesi için CHP Genel Merkezince kurulan komisyonda milletvekili arkadaşlarıyla birlikte görev aldığını dile getirdi.  Komisyon üyeleri olarak bölge bölge Şeker Fabrikaları, o bölgede bulunan odalar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilci ve üyelerini ziyaret ettiklerini dile getiren Köksal, “Komisyon olarak ziyaretlerde bulunup, konu ile ilgili basın açıklamalarında bulunuyoruz. Farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda da bugün (dün) burada yani Afyonkarahisar Ziraat Odası’nı ziyaret etmiş bulunuyoruz” dedi.
SAĞLIKLI ŞEKER PANCARDAN ÜRETİLİYOR
Şeker Fabrikalarının kapatılması halinde pancar üretimi ve pancar üreticisi diye bir şey kalmayacağını söyleyen Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çankaya, Şeker Fabrikası’nın satılmayıp çiftçinin ayakta kalmasının ilde genel anlamda önem taşıdığını belirtti. CHP Milletvekili Burcu Köksal, çiftçinin tek para kazandığı ürün olan pancar üretiminin devamı için Şeker Fabrikalarının satılmaması gerektiğini, toplum sağlığı için de piyasaya suni şekerin hâkim olmaması gerektiğini, en sağlıklı şekerin pancardan üretilen şeker olduğunu dile getirdi. Halk sağlığı açısından da şeker fabrikalarının ayakta kalması gerektiğine değinen Köksal, bu noktada verdikleri mücadeleye destek istedi. Çankaya, bu konuda kendilerinin de mücadele ettiğini sözlerine ekledi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi