Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ciddi oranda “hayırcı” kitle var”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)
“Ciddi oranda “hayırcı” kitle var”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Dinar ilçesi ile ilçeye bağlı; Okçular, Kadılar, Bağcılar Karabedir, Çobansaray ve Uluköy köylerinde Anayasa teklifine neden “Hayır denilmesi gerektiğini anlattı.
ÇÖLOVASI HAYIR DİYOR
Çölovası bölgesinden “hayır” oyu çıkacağını kaydeden Milletvekili Köksal, “Ciddi bir gizli ‘hayır’cı kitle var. Bu kitle baskılar nedeniyle evet oyu vereceğini açıklıyor ama sandığa gittiğinde hayır oyu verecek. Sonuçta bir anayasa değişikliği oylanacak, seçim değil. Vatandaşlarımızın buna göre oy vermesini gerekiyor. Bir partinin mutfağında hazırlanan bir anayasa, toplumun anayasası olamaz. Kanaatim hayır çıkacağı yönünde. 16 Nisan, ülkemize hayırlar getirecek” dedi.
TÜM VATANDAŞLAR MUTLAKA
SANDIĞA
 GİTMELİ
Tüm vatandaşların mutlaka sandığa gitmesi gerektiğini hatırlatan Köksal, “Kararsızların büyük bir çoğunluğu sandığa gitsem de gitmesem de sonuç değişmeyecek diye düşünüyor. Bu doğru değil, evet de verseniz hayır da verseniz mutlaka sandığa gitmeniz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR GÜNDEME GELECEK
Ülkenin ekonomik krizin eşiğinde olduğunu hatırlatan Köksal, “Referandumdan evet çıkarsa Türkiye’nin itibari sıfıra inecektir. Yabancı sermaye Türkiye’ye gelmeyecektir. Bir kişinin OHAL çıkarma yetkisi olacak, tüm yetki bir kişiye verilecek. Biz bunu görüyoruz da yabancılar görmüyor mu? Son derece antidemokratik uygulamalar gündeme gelecektir” dedi.
TEK ADAM BÜROKRASİYİ DE
 SİYASETİ DE YÖNLENDİRECEK
Köksal, şöyle devam etti:
“15 yıldır tek parti iktidarı var. Hiçbir engel yok, neyi yapamıyorlar ki başkanlık sistemi geldiğinde yapacaklar. Sonuçta 2,5 yıldır fiili başkanlık sistemi devam ediyor. Zaten Türkiye’de doğru düzgün bir tablo yok. Çift başlılık olduğu iddiası gerçeği yansıtmıyor. Bu tam bir aldatmaca. Asıl cumhurbaşkanlığı sistemi gelirse çift başlılık olacak. İl başkanını da valiyi de cumhurbaşkanı atayacak. Hem partisinin genel başkanı hem de cumhurbaşkanı olacak. Bürokrasi ve siyaset aynı kişi tarafından şekillendirilecek, bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti