Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çiftçiler 2 Ocak’a Kadar ÇKS Kaydı Yaptırmak Zorunda!

İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Parlak, çiftçilerin mağduriyet yaşamamaları için Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) 2 Ocak 2024 tarihine kadar kayıt yaptırmaları gerektiğini açıkladı.

İl Tarım ve Orman

Tarım ve Orman Bakanlığınca uygulanmakta olan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 2 Ocak 2024 tarihinde sona erecek.

“TARIMSAL ÜRETİMİN KAYIT ALTINA ALINMASI AMAÇLANIYOR”

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Parlak, konu hakkında yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Bakanlığımızca yeni uygulamaya konulan üretim planlaması ve sözleşmeli üretimin hayata geçirilmesinde, üretim yapan tüm çiftçilerin ve üretim alanlarının da sisteme dâhil olması son derece önemlidir. Bunun için Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği’nde 18 Kasım 2023 tarihinde yapılan değişiklikle ÇKS’ye kayıt olmayan ama tarımsal üretim yapılan alanlarında kayıt altına alınması amaçlanmaktadır. Mülkiyet ve mirasçılık sorunu nedeniyle kayıt yapılamayan tarım arazileri ‘Taahhütname’ belgesi ile kayıt altına alınabilecektir. Ayrıca hissedarı olmadığı arazilerde tarımsal üretim yapan çiftçilerin üretimleri taahhütname ile kayıt altına alınacak.”

“2 OCAK 2024 TARİHİNE KADAR BAŞVURULMASI GEREKİYOR”

İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Parlak, sözlerini şöyle tamamladı: “Böylece mülkiyet ve mirasçılık sorunları sebebiyle tarımsal desteklemelerden, hibelerden, devlet destekli tarımsal sigortalardan yararlanmayan üreticilerimizde bu imkânlardan yararlanabilecekler. Çiftçilerimizin mağduriyet yaşamamaları için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularını 2 Ocak 2024 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Başvurular, arazilerin bulunduğu yerdeki bağlı İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinden veya e-Devlet üzerinden yapılabilmektedir.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti