Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çiftçiler, kitapla bilinçlenecek – Kocatepe Gazetesi

Çiftçiler, kitapla bilinçlenecek – Kocatepe Gazetesi
Çiftçiler, kitapla bilinçlenecek

Denizbank ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın ortaklaşa geliştirdiği 250 köye 250 bin kitap kampanyası çerçevesinde Afyonkarahisar’da da kitap dağıtımı yapıldı

Denizbank ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği 250 köye 250 bin kitap kampanyası, Afyonkarahisar’da da uygulanıyor. Bu bağlamda Tarım İl Müdürlüğü’nde düzenlenen törende konuşan Denizbank Marmara Bölge Müdürü Burak Bozkaya, üreticiye ve çiftçiye önem verdiklerini bildirdi. Bozkaya, “Bu kitap teslim törenlerini Denizbank olarak çok farklı bir yere konumlandırıyoruz. Denizbank, Türkiye’de köylüyü, üreticiyi, çiftçiyi finanse eden özel bankalar arasında en çok kredi veren, ilk sırada yer alan bir banka. Ama tarımla uğraşıyorsanız eğer, bu işin sadece finansman tarafıyla ilgili değil, sosyal sorumluluk anlayışı içinde de bilginin etkin ve verimli kullanılması adına da bir verimlilik içinde yer almanın bilinci içinde-yiz” dedi.
Bilgi etkin kullanılmalı
Bozkaya, “2009 yılında başlattığımız ve içeriğini Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın oluşturduğu 100 kitap-lık setleri, 2 bin 500 köye 250 bin kitap olarak Tarım İl Müdürlükleri’nin desteği ile ulaştırmış olacağız. Bilgi bombardıman çağındayız. Bilginin etkin kullanılması, doğru yerde kullanılması çok önemli. Bu kapsamda da tarım danışmanlarının görevini ve tarım danışmanlarının görevlerinin önemini çok önemsiyoruz ve onlara destek olmak istiyoruz. Tarım danışmanlığını bankamız, ayrıca kendilerinin yararlanabileceği ve sadece onlara özel hazırlanmış olan hizmet paketimiz de vardır” diye konuştu.
Yüzde 25 istihdam tarımda
İl Tarım Müdürü Zekerriya Erdurmuş da bilginin yoğunluğuna dikkat çekerek “Sayın Bölge Müdürümüz de söyledi. Bilgi bombardımanının oluştuğu bir çağda yaşıyoruz. Yoğun bir şekilde, gerek görsel basında, gerekse yazılı basında insanlar yoğun bilgi bombardımanı altında. Bu bilgiler ne kadar doğru, ne kadar gerçekçi, bunları irdelemek lazım. Bu aşamada da Türkiye’nin yaklaşık yüzde 25-26’sının istihdamını sağladığı tarım da bu bilgi bombardımanından nasibini almakta” ifadelerini kullandı.
Çiftçinin eğitiminin sağlanması hedefleniyor
Erdurmuş, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın hedefleri hakkında da şu bilgileri verdi:
“Biz Tarım ve Köyişleri Bakanlığı olarak hedeflerimizi ortaya koyarken hedeflerimizin en başında çiftçilerimize verdiğimiz önemi gösterme noktasında en ideal şekilde eğitmek ve onları dünyanın gelişen konjonktüründe gerekli bilgilerle donatılmalarını sağlayabilmek. Bu noktada biz Bakanlık olarak yoğun bir şekilde mesai arkadaşlarımla da beraber şu dönemde çiftçilerimizle kahvelerde, köy odalarında birlikte eğitimler yapmaktayız. Bu eğitimleri yaparken özel sektörün desteğine ihtiyacımız oluyor. Bakanlık olarak köylü vatandaşlarımızın yerinde hizmet alması noktasında uyguladığımız proje var. Bu proje kapsamında şu ana kadar 5 bin ziraat mühendisi ve veteriner hekim arkadaşımız istihdam edildi. İnşallah 2011 yılı içerisinde iki bin 500 arkadaşımız daha bu konuda istihdam edilecek. Burada amacımız, vatandaşlarımızın yerinde hizmete sahip olmaları.”
Erdurmuş, kampanya çerçevesinde daha önce 40 köye 4 bin adet kitap dağıtıldığını, dünkü teslim töreninde de 32 köye 3 bin 200 kitap dağıtıldığını kaydetti. (Kocatepe)