Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çiftçilerimize Destek Olarak Verilmeyen Kaynaklar Nereye Gidiyor”

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı İzzet Köken, hükümetin yanlış uyguladığı politikaların hayvancığın yok olmasına sebep olduğu ifade ederek, “Çiftçilerimize destek olarak verilmeyen kaynaklar nereye gidiyor. Bu durumu kabul edebilmemiz mümkün değildir.” dedi

İYİ Parti Merkez İlçe

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı İzzet Köken, yazılı bir basın açıklaması yaparak, hükümetin icraat politikasını eleştirdi. Köken, ülke ekonomisin can damarı olan tarım ve hayvancılıkta uygulanan yanlış uygulamalar nedeniyle bitme noktasına geldiğini söyledi.

“HALKIN GÜNDEMİ DARBOĞAZDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL”

İYİ Parti merkez ilçe başkanı İzzet Köken hükümet ve AK Partili yöneticilerin kendi kurdukları hayal dünyasında yaşadıklarını ifade ederek, “Halkın ve sokağın nabzı içine düştüğümüz ekonomik darboğazdan başka bir şey değil. İşte bu gündem yerine “miş” gibi yapmayı, şimdilik çözüm olarak gören AKP’nin vatandaşın eriyen cüzdanının hesabını elbette bir gün mutlaka verecektir. Bunu nereden mi anlıyoruz. Bakın teşkilatları gibi onlara yol gösterircesine tüm vaktini vatandaşına dokunarak, onları dinleyerek, hasbihal ederek geçiren Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, sokakta kime dokunsa kime sorsa aynı cevapları alıyor, aynı ahı işitiyor. AKP’lilerin bilmesi ve anlaması gereken bir gerçek var ki vatandaş artık onlardan razı değil. Vatandaş Sayın Meral Akşener’i gördüğünde diyor ki ‘Sayın genel başkanım çiftçilik öldü, hayvancılık öldü, esnaf elektriğini bile ödeyemiyor.” ifadelerinde bulundu.

“KARKAS ET KESİM FİYATI 230’DAN 470 LİRAYA DAYANDI”

Hayvan üreticilerinin kan ağladığını ifade Köken açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu gün karkas et kesim fiyatı 230 lira iken yem fiyatları 470 liraya dayandı. AKP iktidarı maalesef hayvancığımızın yok olmasına sebep olmaktadır. Mazot, gübre ve elektrik gibi temel girdi kalemlerinin katlanarak arttığı böyle bir dönemde tarımsal desteklerin azaltılması kabul edilebilir bir durum değildir. Nüfusumuz artıyor, buna bağlı olarak ihtiyaç da artıyor ama üretim azalıyor. Peki, ihtiyaç nasıl karşılanacak? İthalatla. Nereden ithal edilecek? Brezilya, Uruguay gibi ülkelerden. Yani her geçen yıl dışarıya biraz daha bağımlı hale getiriliyoruz. Çiftçilerimize destek olarak verilmeyen kaynaklar nereye gidiyor. Bu durumu kabul edebilmemiz mümkün değildir.”