Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çiftçiye büyük bir darbe vurulmak isteniyor”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Çiftçiye büyük bir darbe vurulmak isteniyor"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sandıklı İlçe Başkanı Halil Özdemir, çiftçilerin sattığı ürünlerden Bağ-Kur kesinti adı altında alınan paranın yüzde 1’den yüzde 5’e çıktığını belirterek, “Çiftçiye büyük bir darbe vurulmak isteniyor.” dedi

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Özdemir, Sosyal Güvenlik Kurumu Afyonkarahisar İl Müdürlüğünün bir yazı göndererek, Bağ-Kur’a yüzde beş kesinti yapılması istendiğini hatırlattı.
Bu yazı ile önümüzdeki günlerde ödenecek pancar paralarından yüzde beş Bağ-Kur pirimi kesileceğinin anlaşıldığını belirten Özdemir, açıklamasında şunları kaydetti:
“Çiftçilerimizin zor ve paraya ihtiyacı olduğu bu dönemde ödenecek olan pancar parası biraz olsun rahat nefes aldıracaktır. Ancak kesinti miktarının yüzde birden yüzde beşe çıkması ile İlçemiz pancar çiftçisinden eski parayla 700-750 milyar ekstra bir kesinti yapılacağı aşikardır. Bunun yanında sattıkları buğday, haşhaş, patates ve hayvansal ürünlerden yapılacak kesintilerle ilçemiz çiftçisinden kesilecek para çok daha fazla ve afaki bir miktar olacaktır. Bu paranın da eski parayla yaklaşık 5 trilyon civarında olacağını tahmin ediyoruz. Zaten çiftçimiz üretim yaparken dünyadaki emsallerine göre motorin, gübre ve zirai ilaç enerji gibi girdilerde daha yüksek miktarda para ödeyip, dünya piyasa üzerinden ürününü daha düşük miktarda satarak büyük haksızlığa uğramakta ve gerekli kazancı elde edememektedir. Birde kesintinin artması sıkıntının daha da artmasına sebep olacaktır.”
Çiftçi için oluşan mağduriyet karşısında ilgili kurumları göreve davet ettiklerini belirten Özdemir, çiftçimizin hakkını savunması gereken Ziraat Odası ile Sandıklı iktidar partisi yöneticilerinin, bu konu ile ilgili gerekli makamlara girişimde bulunması beklediklerinin altını çizdi.
Özdemir, “Her zaman çiftçimizin yanında olduğunu söyleyen iktidar partisi ve çiftçilerimizin odası olan Ziraat Odasının bu konuda sessiz kalmamasını ve çiftçilerimizin menfaatini sonuna kadar savunması bekliyoruz.” dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti