Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cihan Anaokulu’nda öğrencilere düğme dikme öğretiliyor

Cihan Anaokulu’nda öğrencilere düğme dikme öğretiliyor
Cihan Anaokulu'nda öğrencilere düğme dikme öğretiliyor

Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren Özel Cihan Anaokulu’nda eğitimin yanında, ütü yapma, düğme dikme, çivi çakma, vida sökme, yemek yapma, spor gibi günlük hayatta lazım olabilecek birçok beceri öğrenciye kazandırılıyor

Cihan Anaokulu Müdürü Adem Akarmut, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Okulu basın mensuplarına gezdiren Akarmut, okulda öğrencilere sürekli destek vererek birebir ilgilendiklerini, İngilizce dersleri, bedensel gelişimin önemli dönüm noktası olan spor ve jimnastik eğitimi yanında en büyük icatların ve keşiflerin başlangıcı olan drama çalışmaları gibi birçok faaliyete kapı araladıklarını söyledi.
“SOSYAL BECERİLERİ DE GELİŞİYOR”
Akarmut, öğrencilere ütü yapma, düğme dikme, çivi çakma, vida sökme, puding yapma gibi günlük hayatta lazım olabilecek birçok becerinin de kazandırıldığı okulda, müzikal gelişimin ilk adımı sayılan ritim duygusunun geliştirilmesi çalışmalarına da oldukça önem verildiğini belirtti. Bilim ve teknolojiyi özümsemiş bireyler olarak yetişmeleri için aldıkları bilişim teknolojileri dersinin günümüzde de gelecekte de dünya ile iletişim kurmalarına aracılık yaptığını ifade eden Akarmut, velileri de işin içine katarak en verimli uygulamayı keşfetmeye çalıştıklarını anlattı.
“NEDEN ANAOKULU?”
Adem Akarmut, 3 yaşını doldurmuş her çocuğun yaşıtları arasında eğitim görmesinin, sosyalleşmesinin ve kendini yaşına uygun geliştirmesinin tam zamanı olduğunu dile getirdi. Akarmut, “Çocuk, anaokulunda oyun ve arkadaş ihtiyacını karşılayacak, paylaşmayı, işbirliğini ve kurallara göre hareket etmeyi öğrenecektir. Çocuğun aile dışındaki dünyayı tanıması, okul korkusunu yenmesi ve sosyalleşmesi için anaokuluna gönderilmesinde büyük faydalar vardır. Yuva ve anaokulu tecrübesi olan çocuklarda okul korkusunun giderildiği, ödev yapma ve sorumluluk alma alışkanlıklarını edindikleri, özgüvenlerinin doğru geliştiği, dilsel, bedensel, sosyal zekâlarının geliştiği dolayısıyla daha başarılı ve mutlu bireyler oldukları ispat edilmiş bir gerçektir” dedi.
Cihan Anaokulunda müfredat doğrultusunda verilen dersler yanında Drama-Tiyatro, Taekwando, Jimnastik, Halk Oyunları Kulübü, Müzik Kulübü, Görsel Sanatlar kulüpleri de bulunuyor. Okulun minik öğrencileri okul girişinde basın mensuplarını ellerinde çiçeklerle karşılayarak hatıra fotoğrafı çektirdi. (Kocatepe)