Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çikolatalarda Ortaya Çıkan Salmonella Bakterisi Nedir?

Yakın zamanda birçok ünlü markanın çikolatalarında görülen Salmonella Bakterisi, bağırsak yolunu etkileyen bir bakteriyel hastalıktır. Genellikle ateş, kusma, ishal ile başlayan etkileri, titreme, kramp şeklinde karın ağrısı ve baş ağrısı ile devam edebilir. Bu bakteri bulaşıcı olduğu gibi, aynı zamanda tehlikelidir.

Yakın zamanda birçok ünlü

Çiğ veya az pişmiş et, kümes hayvanları, yumurtalar, kirli su kaynakları, yıkanmamış sebze ve meyveler ile birlikte fast food ürünlerinde de bulunabilmektedir. Dünya üzerinde birçok ünlü firmanın kakao kremasında, fıstık ezmesinde, paketlenmiş et ürünlerinde ve dondurulmuş gıdalarda bulunabilmesi nedeniyle firmalar ürünlerini satışlardan geri toplatmıştı.

65 yaş üstü yetişkinler ve 1 yaşın altındaki bebekler, bağışıklık sistemi düşük olan kişiler ve orak hücre hastalığı olanlar riskli grup olarak görülmektedirler.

Salmonella bakterisi vücudu susuz bırakması nedeniyle doktor kontrolünde bir bakım gerekmektedir.

Salmonella bakterisinden korunma yolları olarak başta yiyecekleri iyi temizleyip pişirmek gerekiyor. Hijyen her zaman önemli bir unsur olduğu için tuvaletten sonra bol sabun ve suyla elleri yıkamak gerekmektedir. Çiğ tüketilen ürünlere dikkat edilmesi gerekmektedir. İyi yıkanmamış sebze ve meyveler risk taşımaktadır bu yüzden aldığınız ürünleri bol karbonatlı suda yıkamanız tavsiye edilmektedir. Izgara yapılan yiyeceklerin ve etlerin iyi pişmiş olmasına özen gösterin.