Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çıkrık’taki katliamın tüm detayları ortaya çıktı

– Araç içindeki 1

– Araç içindeki 1 yaşındaki bebek öldü sanıldı

– Yüzü ölenlerin kanına boyanan bebek yara almadan kurtuldu

– Olaydan bir saat önce alkol aldı, 170 promil alkollü çıktı

 

Çıkrık beldesinde eski eşinin ailesine aldığı borcu ödeyemediği için evine icra gönderilen ve bu nedenle kurşun yağmuruna tuttuğu 4 kişiyi öldüren İsmail Kınçak’ın olay anında 170 promil alkollü olduğu belirlendi.  Kınçak’ın 4 kişinin üzerine kurşun yağdırdığı otomobilde bulunan 1 yaşındaki bebeğin ölmediğini görünce çevredekilere “Bebeği arabadan alın” deyip kaçtığı öğrenildi.
Çıkrık’taki katliamla ilgili olarak edinilen bilgiler şu şekilde:

Yusuf ve Fatma Mercan çifti 5 yıl evli kaldıktan sonra 3 yıl kadar önce boşanmışlardı. Boşanan çiftin 2 çocuğunun velayeti anne Fatma Mercan’a verildi. Mahkeme izni doğrultusunda gününü çocuklarıyla geçiren Yusuf Mercan aile üyeleri ile birlikte çocuklarını teslim etmek üzere eski eşinin evine geldi. Çocukları eski eşine veren Yusuf Mercan iddiaya göre, dönüş yolunda beldedeki meydanda eski kayınpederi İsmail Kınçak ile karşılaştı. Burada taraflar arasında çocuk görme meselesi ve geçmişte alınan borç paraya karşılık verilen senedin icraya konulması meselesi yüzünden tartışma yaşandı. Kınçak’ın evine gelen haciz sırasında yaşlı annesi kalp krizi geçirmiş, Kınçak bu nedenle eski dünürlerine daha da öfkelenmişti.
Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine cinnet getiren Kınçak iddiaya göre, belindeki tabancayı çıkararak otomobilin kapılarını açıp içeri kurşun yağdırdı.
Olayda araç içerisinde bulunan ve Kınçak’ın tabancasından çıkan mermilerin isabet ettiği eski damat Yusuf Mercan ağır yaralanırken, baba Mevlüt, anne Şefika ve kız kardeşi Hatice Mercan ile anneannesi Hanife Mutlu kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybetti. Mevlüt, Şefika ve Hatice Mercan Çıkrık Belde Mezarlığı’nda toprağa verildi. Anneanne Hanife Mutlu ise merkeze bağlı İsmailköy’de toprağa verildi.

Katil zanlısı olaydan 1 saat önce alkol almış

Cinayeti işleyen Kınçak’ın, icra meselesi yüzünden geçtiğimiz günlerde eski dünürü Mevlüt Mercan ile konuştuğu ancak aralarında yine tartışma yaşandığı öğrenildi. Dün ise eski damadını ve dünürünü aynı araç içerisinde gören Kınçak’ın olaydan birkaç saat önce alkol aldığı ve alkollü bir şekilde dünürleri ile tartıştığı ve sonrasında acı olayın yaşandığı belirlendi.

 

“Arabadan çocuğu alın” dedi ve firar etti

Olay esnasında alkollü olduğu ortaya çıkan Kınçak’ın, tartışmanın alevlenmesi üzerine bir anda silahına sarılıp otomobilin kapısını açarak içeriyi yaylım ateşine tuttuğu kaydedildi. Açılan ateşte aracın içerisinde ölen Hatice Mercan’ın 1 yaşındaki M.C.G. isimli çocuğunu fark eden Kınçak’ın daha sonra kendisini sakinleştirmek için gelen çevredeki vatandaşlara, iaraçta çocuk olduğunu ve onu almalarını istediğini söylediği kaydedildi. Kınçak’ın daha sonra kendi otomobiline binerek olay yerinden uzaklaştığı belirtildi.

Bebeğin yüzü kanlar içinde kaldı
Görgü tanıklarından alınan bilgide olayda dehşet verici bir detaya ulaşıldı. Cinayeti işleyen katil zanlısı çevredekilere içerdeki bebeği almalarını isteyerek hızla olay yerinden uzaklaştı. Bunun üzerine bir kişi bebeği ölüm yağan otomobilin içinden aldı. Yüzü öldürülen kişilerin sıçrayan kanlarından dolayı kıpkırmızı olan minik çocuğun, önce vurulduğunu düşünen görgü tanıkları daha sonra bebeği 112 Acil servis görevlilerine verdi. Sağlık görevlilerin yaptıkları kontrolde çocuğun vurulmadığı, sağlık durumunun iyi olduğu tespit edildi.

Katil zanlısının 170 promil alkollü olduğu ortaya çıktı
Olaydan sonra kaçan ve firarı yaklaşık 3 saat süren Kınçak, beldeye yaklaşık yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Beyyazı beldesinde güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Gözaltına alınan Kınçak’ın, geçirildiği sağlık kontrolünde yaklaşık 170 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. Şahsın jandarmadaki ifade alma süreci devam ederken, yarın ise adliyeye çıkarılması bekleniyor.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti