Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çiloğlu: Yaş sebze ve meyvede sıkıntı yok, sağlık çalışanlarını alkışlamayı sürdürelim

Yaş Sebze Meyve Komisyoncuları

Yaş Sebze Meyve Komisyoncuları Dernek Başkanı Ali Çiloğlu, Afyonkarahisar pazarlarında ve yerel manavlarında taze yaş sebze ve meyve sıkıntısı olmadığını belirtti. Çiloğlu, sağlık çalışanlarının alkışlanarak desteklenmelerinin devamını önerdi

Yaş Sebze Meyve Komisyoncuları Dernek Başkanı Ali Çiloğlu, Kocatepe Gazetesi muhabirine yaş sebze meyve piyasasındaki duruma yönelik bilgiler verdi. Çiloğlu, dünyadaki coronavirüs salgınına karşı canını, sağlığını, ailelerini hiçe sayarak cansiperane görev yapan sağlık çalışanları için Afyonkarahisar halkından her akşam 21:00’de alkışlarla minnet ifadesinin sürdürülmesini de rica etti.
Burcu Aydın: Dünya salgını coronavirüsle ilgili olarak yaş sebze meyve üretim ve tedarikinde piyasanın durumu nedir? Toptancı halinde durum nasıl?
Ali Çiloğlu: Piyasada ürün olmaması gibi bir sıkıntı söz konusu değil. Pazarlarımıza ihtiyaç olan ürünler fazlasıyla temin edilmektedir. Neden denilirse, üretim bölgesi olan Antalya’da bine yakın otel geçici olarak kapatıldı. Aynı zamanda Afyonkarahisar’da ki 5 yıldızlı otellerimiz de virüs salgına nedeniyle alınan tedbirler doğrultusunda geçici olarak kapatılmış durumda. Afyonkarahisar Toptancı Hali olarak bizler ilimizdeki otellerimize 20 Mart 2020 Cuma gününden itibaren mal vermiyoruz. Öncesi otellerimize bizzat istedikleri tür ve miktarda yaş sebze meyveyi bizzat iletiyorduk. İhracaat da durdu.
Burcu Aydın: Durgunluk yaşanan bir ürün var mı?
Ali Çiloğlu: Sadece domates olayında bir durgunluk var. Bu üründe üretim azlığı nedeniyle fiyatı pahalıdır. Dün itibariyle (23 Mart 2020) Antalya’da üretim bölgesinde domates 1,5-2,5 TL arasında, kabak 4,50 TL, salatalık 4,50 TL, birinci sınıf sivri biber 10 TL, 2. sınıf sivri biber 8,5 TL, köy biberi 8 TL’dir.
Burcu Aydın: Üretim bölgelerinde üretimde bir azalma söz konusu mu?
Ali Çiloğlu: Üretim bölgelerinde üretimde azalma yok. Aksine gün geçtikçe hava sıcaklığının da yükselmesiyle üretimde normal seyir ve artış vardır.
Burcu Aydın: Sağlıklı yaşam dolayısıyla toplum sağlığı açısından mevsiminde yaş sebze meyve tüketimi her dönem önem taşır. Özellikle bağışıklık sisteminin korunması ve virüsle mücadele de bunun önemi artmaktadır. Bundan sonra ki süreçte Toptancı Hali pazarların ihtiyacını karşılayacak yaş sebze ve meyveyi tedarik edebilecek mi? Fiyatlar makul mü?
Ali Çiloğlu: Tüm pazarlarımızda talep edilen, ihtiyaç olan yaş sebze ve meyveyi Toptancı Halimiz fazlasıyla karşılamaya devam edecektir. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Örneğin Afyonkarahisar’ın 50 kilogramlık mal ihtiyacı varsa bu malın girişi 80-100 kilogramdır. Her yeri geldiğinde ifade ettiğim üzere bizim Afyonkarahisar olarak fiyat durumumuz üretim bölgesine yakın mesafemiz nedeniyle makul durumdadır. Toptancı Halimizin ürünleri direk üretim noktasından alması nedeniyle pazarlarımızda tüketicimizin daha taze ve ucuz mal almasını sağlıyoruz.
Burcu Aydın: O zaman tüketim dengesinde bir sorun yaşanmayacak değil mi?
Ali Çiloğlu: Tekrar etmek gerekirse endişeye mahal yoktur. Tüm pazarlarımızın ve tüketicilerimizin ihtiyacına fazlasıyla karşılayacak yeterince taze sebze ve meyve arzımız vardır. Sağlıklı bir hayat için gereken tüketim dengesinin devamından kuşku duyulmasın. Hem pazarlarımızdan hem mahalli manavlardan gönül rahatlığıyla taze ve makul fiyata ihtiyaç duyulan sebze ve meyve alışverişinin yapılması mümkündür. Hal esnafı olarak her zaman elimizden geldiği ölçüde fiyatların ucuz olması için üzerimize düşen görevi gece gündüz yapmaya her zaman hazırız.
Burcu Aydın: Vatandaşa, tüketiciye, yetkililere bu vesile ile tavsiyeniz olur mu?
Ali Çiloğlu: Dünya salgını olan virüsle başa çıkmak için devletimizin ön görülerine harfiyen uymak zorundayız. Bizler bundan yanayız. Yoksa başka türlü ‘Bana bir şey olmaz’ kabilinden hareket edilip de virüsün fazlaca yayılıp vaka sayısının artışına hiç gerek yok. Gereken titizlik ve üzerimize düşeni yaparak temizliğe dikkat ederek inşallah bu süreci atlatacağız. Her zamankinden daha temiz ve dirayetli olmak zorundayız. Devlet görevlilerinin dediklerine uyalım. Bilhassa 65 yaş üstü kesinlikle dışarıya çıkmamalı, ziyaretçi kabul etmeyerek kendilerini izole etmelidirler. Afyonkarahisar halkına bir önerim ve ricam var. Ben Antalya’dan yeni döndüm. Oradayken 4 gün boyunca akşam saat 21:00’de Türkiye genelinde olduğu gibi hayatlarını hiçe sayarak bizlere sağlık hizmeti veren sağlık çalışanlarına her birine sonsuz teşekkür ederken alkışlarla minnettarlığımızı belirtmiştik. Önerim ve ricam sağlık çalışanlarımıza minnetimizi somut şekilde ifade ettiğimiz akşamları saat 21:00’de alkışlama olayının devamıdır. >> Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti