Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çimsa Afyon Hazır Beton Tesisi’ne Gold Sürdürülebilirlik Sertifikası

Sabancı Holding iştiraki Çimsa’nın

Sabancı Holding iştiraki Çimsa’nın Afyon Hazır Beton Tesisi, Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Konseyi (CSC)
tarafından verilen gold seviye Kaynakların Sorumlu Kullanımı Sürdürülebilirlik Sertifikası almaya hak kazandı

 

Dünyanın lider beyaz çimento oyuncularından Çimsa’nın Afyon Hazır Beton Tesisi, Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Kalite Güvence Sistemi (KGS) tarafından yapılan denetim sonucunda, Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Konseyi’nin (CSC) gold seviye Kaynakların Sorumlu Kullanımı Sürdürülebilirlik Sertifikası’nı almaya hak kazandı. Bu sertifika; yönetimsel, çevresel, sosyal ve ekonomik kriterleri sağlayan Çimsa Afyon Hazır Beton Tesisi’nin, üretici olarak kaynak kullanımı konusunda uluslararası normlara uygunluğunu da tescillemiş oldu.
Çimsa Gri Çimento Pazarlama&Satış Genel Müdür Yardımcısı Barış Karahüseyin, Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Konseyi (CSC) tarafından verilen Kaynakların Sorumlu Kullanımı Sürdürülebilirlik Sertifikası’nı diğer tesislerine de kazandırmak için çalışmalara devam ettiklerini belirterek şunları söyledi:
“İçinde bulunduğumuz Sabancı Topluluğu, 2050 yılına kadar sera gazı emisyonlarında ‘Net Sıfır’ seviyesine ulaşmayı amaçlıyor. Ayrıca “sıfır atık” hedefi ile de çalışmaya devam ederek, döngüsel iş modeli uygulamalarını artırıyor. Biz de Çimsa olarak sürdürülebilir bir yaşam için çevresel etkiyi azaltmak ve döngüsel ekonomiye katkıda bulunmak için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Kaynakların sorumlu kullanımı da sürdürülebilirlik hedeflerimizde yer alan konulardan biri. Döngüsel ekonomiye katkıda bulunmak için yılda 2000 ton atığın geri kazanımını sağlıyoruz. Her yıl yaklaşık 30.000 metreküp suyu geri dönüştürdük. Farklı sanayi kurumlarının yaklaşık 40.000 ton atığını beton üretiminde kullandık. Bu çalışmalarımız ile sektörün öncü firmalarından biri olarak sektörün dönüşümüne katkı sağlamak istiyoruz.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

Çimsa Hakkında
Sabancı Holding iştiraki olan Çimsa, 1972 yılında Mersin’de kurulmuştur. Çimsa bugün Mersin, Eskişehir, Kayseri, Niğde, Afyonkarahisar’da bulunan 5 entegre fabrikası ve Ankara’da bulunan öğütme tesisiyle üretim faaliyetlerini yürütmektedir. Beyaz çimento alanında dünyanın lider markalarından biri olan Çimsa; operasyonel kabiliyetini ana hissedarı Sabancı Holding’in finansal gücü ile birleştirerek oluşturduğu Cimsa Sabanci Cement BV aracılığıyla uluslararası alandaki operasyonlarını sürdürmektedir. Çimsa, pazar odaklı yaklaşımı ve geniş dağıtım ağıyla müşterilerinin ürün ve hizmet ihtiyaçlarını eksiksiz ve zamanında karşılamaktadır. Paydaşlarının güvenilir bir iş ortağı olarak, gelecek nesillere uzanacak yaşam alanları ve altyapıları için gerekli malzemeleri sağlamaktadır.
Çimsa, gri çimentonun yanı sıra ürettiği beyaz çimento ve kalsiyum aluminat çimentosu gibi özel ürünlerle de inovasyon konusunda Türkiye çimento ve yapı malzemeleri sektörüne öncülük etmektedir. Tüm paydaşlarına değer yaratan ve karlı büyümeye odaklanan Çimsa, bunu gelecekte de sürdürmeyi hedeflemektedir.

 

Çimsa Sabancı Cement Bv Hakkında

 

Sabancı Holding ve Çimsa’nın operasyonel ve finansal güçlerini birleştirerek global beyaz çimento pazarında lider bir oyuncu olma ve buna ilişkin daha verimli ve güçlü bir platform yaratma hedefi doğrultusunda; Sabancı Holding’in %60, Çimsa’nın %40 oranında sermayesine katıldığı Hollanda’da yerleşik Cimsa Sabanci Cement BV unvanlı şirket Kasım 2020’de kurulmuştur. Cimsa Sabanci Cement BV, bünyesine yeni kattığı Valensiya (İspanya)’daki beyaz çimento fabrikası, Houston (ABD)’de bulunan öğütme tesisi ve Hamburg (Almanya), Trieste (İtalya) ve Sevilla (İspanya)’da bulunan terminalleri ile uluslararası bir beyaz çimento oyuncusu haline gelmiştir.