Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇİMSA’nın yol talebi tekrar görüşülecek

İl Genel Meclisi (İGM)
ÇİMSA'nın yol talebi tekrar görüşülecek

İl Genel Meclisi (İGM) Mart ayı toplantılarının 3. birleşimini dün tamamlandı. Toplantıda ilk olarak gündem dışı bir madde okutularak rapor hazırlanması için ilgili komisyonlara gönderildi.
ÖNCE GÜNDEM
DIŞI GÖRÜŞÜLDÜ
DSİ. Genel Müdürlüğü, Atık Su Dairesi Başkanlığının ilgi yazısında 31/12/2004 tarih ve 25687 sayılı Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği ile 08/01/2006 tarih ve 26047 sayılı Kentsel Atık Su Arıtımı Yönetmeliği çerçevesinde yapılacak olan “Afyonkarahisar İl Özel İdaresi ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü arasında Atık Su Toplama ve Arıtma Tesisi”  işi ile ilgili olarak uygulama projeleri ve inşaatlarının yapılması için hazırlanan Protokol Taslağına ilişkiğin gereğinin yapılması için; Plan ve Bütçe, İmar ve Bayındırlık, İdari ve Hukuk İşleri Komisyonuna gönderilmesine karar verildi.
BAĞLANTI YOLU
GÜNDEME GELECEK
Meclis gündeminin 15. maddesinde bulunan il merkezinde faaliyet gösteren ve Halımoru köyü sınırları içine taşınması kararı alınan Afyon Çimento ÇİMSA A.Ş’nin, yeni fabrika ile Şuhut-Afyonkarahisar asfaltı bağlantısı yolunun İGM tarafından yol ağına alınması talebi için hazırlanan komisyon raporları görüşüldü. Bağlantı yolunun yol ağına alınması durumunda kamulaştırma gerektiğinden her türlü kamulaştırma ve mahkeme bedelinin fabrika tarafından karşılanacağı yönünde ki İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe Komisyonu, İdari ve Hukuk İşleri Komisyonunun raporlarını okudu. Bu konu tekrar görüşülmek üzere ertelendi.
ÇİFT KABİN KAMYONET ALINACAK
İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğünün pompa tamir ve montaj işlerinde çalışan ekipte kullanılmak üzere 1 adet çift kabinli kamyonetin 237 sayılı Taşıt Kanunu hükümleri ve kurumların satın alacakları taşıtların azami bedellerini gösteren T cetveline uygun olarak DMO aracılığıyla satın alınmasını uygun gören komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi.
KOMİSYON RAPORLARI
KARARA BAĞLANDI
Taşınır Kesin Hesap Cetvelleri ile Taşınır Kesin Hesap İcmal Cetvellerinin 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10. maddesinin b fıkrasına göre karara bağlanmasını uygun gören Plan ve Bütçe komisyonunun raporu oybirlii ile kabul edildi. Toplantı ihtisas komisyonlarından gelen raporların okunması ile devam etti. Emirdağ ilçesi Başkonak köyünün giriş ve çıkış yollarının asfaltı, 2015 yılı yatırım programında olduğu halde yapılamadığı, 2016 yılı yatırım programına da sehven yazılamadığı belirtildi. Bu yolun 2016 yılı yatırım programına ilave edilmesini uygun gören İmar ve Bayındırlık komisyonu raporu oybirliği ile kabul edildi.
TOPLANTI BASINA
 KAPALI DEVAM ETTİ
İhsaniye ilçesine bağlı Ayazin köyü içerisinde, kanalizasyon ve su şebeke çalışması yapılırken 1 kilometrelik yolun bozulduğu, bu yolun bakım ve onarımının yapılmasına karar veren İmar ve Bayındırlık komisyonu raporu kabul edildi. Sultandağı ilçesi devlet hastanesi kayıtlarında bulunan hasta nakil aracının kötü durumda olduğu ve şikayetler alındığı gerekçesi ile konunun incelenerek aracın bakımının yapılması veya değiştirilmesine karar verildi.
Başmakçı ilçesine bağlı köylere, İl Özel İdaresi tarafından camilerde abdest alırken ve köy meydanlarına oturmaları için, büyük köylere 10’ar adet küçük köylere de 5’er adet, oturma bankları verilmesine karar verildi. Toplantı basına kapalı olarak devam etti. İGM Mart ayı toplantılarının dördüncü birleşimi bugün tamamlanacak. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti