Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çin Büyükelçisi Afyon’a gelecek – Kocatepe Gazetesi

TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği
Çin Büyükelçisi Afyon’a gelecek

TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer Çin Halk Cumhuruyeti’nin Türkiye Büyükelçisi’ni Afyonkarahisar’a davet etti. Büyükelçi’nin Kasım ayı içerisinde Afyonkarahisar’ı ziyaret etmesi bekleniyor.
Türkiye ile Çin arasında ticaretin gelişmesi ve bu kapsamda Afyonkarahisar’da üretilen kiraz başta olmak üzere tarımsal ürünlerin Çin’e pazarlanması için uzun yıllardır çalışmalarını sürdüren TOSYÖV Afyonkarahisar Başkanı İhsan Beşer Ankara’da Çin Halk Cumhuriyeti’nin Büyükelçiliği’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisinin bizzat kabul ettiği Beşer, Büyükelçi’ye Afyonkarahisar mermerine işlenmiş bir tablosunu hediye etti. Çin’in Türkiye Ticaret Müsteşarı’nın da hazır bulunduğu ziyaret sırasında samimi bir görüşme gerçekleştirildi. Zin’in Ankara’da görev yapan Büyükelçileri ile geçmişten bu yana iyi ilişkiler kurduklarını, Türk-Çin dostluğu adına bir çok çalışmaya imza attıklarını dile getiren Beşer, Büyükelçi Hu Hongyang’ı Afyonkarahisar’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını bildirdi. Afyonkarahisar’ı çok kısa süre görme imkanı bulduğunu belirten Çin Büyükelçisi Hu Hongyang Afyonkarahisar’a gelmekten ve İhsan Beşer’in konuğu olmaktan mutluluk duyacağını belirtti. Türkiye ile Çin arasındaki dostluk ve ticaret köprüsünü güçlendirmek için çaba harcadıklarını dile getiren İhsan Beşer, “Önümüzdeki günlerde Çin’e bir seyahatimiz daha olacak. Bu ziyaretimizde Afyon kirazının Çin pazarına ulaşması için son anlaşmalarımızı imzalayacağız” dedi. Büyükelçi Hu Hongyang Beşer’in Çin seyahatinin başarılı geçeceğine inandığını belirterek, “Biz de bu işbirliği için elimizden gelen yardımı göstereceğiz” dedi. Çin Büyükelçiliği’nin Ticaret Müsteşarı da Çin’den Türkiye ile ticaret yapmak isteyen 2 büyük firmanın daha kendilerine ulaştığını, bu firmalar ile İhsan Beşer arasında teması sağlayacaklarını dile getirdi.
Son derece samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret sonrasında karşılıklı hediyeleşmelerin ardından, Afyonkarahisar programının detaylarını görüşmek üzere ziyarete son verildi.