Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çin heyeti Afyon’a gelecek – Kocatepe Gazetesi

Ankara’da JW Marriott Otel’de
Çin heyeti Afyon'a gelecek

Ankara’da JW Marriott Otel’de gerçekleştirilen resepsiyona Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Çin’in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, TOSYÖV Başkan Yardımcısı İhsan Beşer ve çok sayıda davetli katıldı.
Resepsiyonda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ve Çin’in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ile görüşen TOSYÖV Başkan Yardımcısı İhsan Beşer, Türkiye Çin dostluğunun gün geçtikçe arttığını ifade etti.
Türkiye ile Çin arasındaki ilişkilerin çok önemli olduğunun altını çizen Beşer, “İki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler giderek güçleniyor. Geçtiğimiz yıllarda bilindiği üzere Çin Büyükelçimiz ve Çin’li işadamlarımız Afyonkarahisar’a gelerek bir dizi temaslarda bulunmuştu. Afyonkarahisar’ın özellikle mermer sektöründeki potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilerek ekonomik anlamda hem Türkiye’ye hem Çin’e hem de Afyonkarahisar’a katkı sağlamak adına çeşitli girişimlerde bulunulmuştu. Bu girişimlerin güçlendirilmesi adına Resepsiyonda Türkiye ve Çin hükümetinin yetkilileri ile bir dizi görüşmelerde bulunduk. Çin Büyükelçimiz Yu Hongyang ve Çin’li iş adamlarını Afyonkarahisar’a davet ettik” dedi.
Çin Halk Cumhuriyeti’nin 67. kuruluş yıl dönümü resepsiyonu yapılan konuşmaların ardından pasta kesilmesi ile sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)