Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çin ile Türkiye arasındaki dostluğa daha çok katkı sağlayacağız”

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi LİU Shaobin, Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı hemşehrimiz İhsan Beşer ile bir araya geldi

 

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Türkiye Büyükelçisi LİU Shaobin, 7 Nisan’da Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı hemşehrimiz İhsan Beşer ile bir araya gelerek, Çin ile Türkiye arasında ekonomi, ticaret ve kültür alanlarında fikir alışverişi ve işbirliği konusunda görüş alışverişinde bulundu. Büyükelçi geçtiğimiz aylarda Beşer ile birlikte Afyonkarahisar’ı da ziyaret etmişti.
SAYIN BÜYÜKELÇİ TÜRKİYE&CHİNA İSİMLİ DERGİMİZİ DESTEKLİYOR
Görüşme ile ilgili olarak bilgi veren Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı hemşehrimiz İhsan Beşer şunları söyledi:
Büyükelçi LİU Shaobin, Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği’nin yıllar içinde Çin-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesinde oynadığı olumlu rolden, özellikle diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 50. yıl dönümünü anmak için geçen yıl gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerden övgüyle söz etti. Derneğin Çin-Türkiye dostluğunun amacını destekleyeceğini ve Çin ve Türkiye arasındaki dostane işbirliğine daha fazla katkı sağlayacağını umuyor. Büyükelçi LİU Shaobin, TÜRKİYE & CHİNA dergisinin kurulmasından dolayı derneğe teşekkürlerini iletti ve derginin Çin-Türkiye arasında dostane işbirliğinin yaygınlaştırılmasında geniş ve olumlu bir rol oynamasını diledi.
DERNEĞİMİZ TÜRKİYE İLE ÇİN ARASINDA ÖNEMLİ BİR TAŞIYICI OLACAK
Biz de kendilerine bir dostluk grubu olarak Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği’nin asıl amacının iki ülke arasındaki dostluğu geliştirmek ve pratik işbirliklerini teşvik etmek olduğunu ve derneğin her zaman bu orijinal niyete bağlı kalacağını ifade ettik. TÜRKİYE & CHİNA dergisi kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin her sektöründen yoğun ilgi gördü. Dernek, derginin giderek daha iyi hale gelmesi için çaba gösterecek ve Türkiye ile Çin arasındaki karşılıklı anlayışın geliştirilmesinde önemli bir taşıyıcı olacaktır.
2022’nin başlarında, Türk-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneğimiz Çin ve Türkiye arasındaki değişimleri ve işbirliğini teşvik etmek ve karşılıklı anlayışı geliştirmek için TÜRKİYE & CHİNA dergisini yayınlamaya başladık. Dergimiz hem Çince hem de Türkçe olarak basılıyor ve siyaset, ekonomi, ticaret ve kültür alanlarında ikili değişim ve işbirliği odaklanıyor.
Sayın Büyükelçi’nin ziyaretim ve görüşmelerimizle ilgili olarak kendi sosyal medya platformları olan wechatten bu görüşmemizle ilgili olumlu düşüncelerini belirtmeleri de bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı oldu.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti