Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çin Türkiye için önemli bir pazar

Bu haberin fotoğrafı yok
Çin Türkiye için önemli bir pazar

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Yönetim Kurulu Destekleme Dernekleri Koordinatörü İhsan Beşer, “Çin-Türkiye arasında dostluk ve ticaret köprüleri kurulması adına TOSYÖV olarak verdiğimiz çabalar, Türkiye’den 27 yıl aradan sonra Başbakan nezdinde bir Çin ziyaretinin gerçekleşmesi ile taçlanmıştır.” dedi

“20 milyar dolarlık ticaret hacmi var”
Beşer, dünyanın en büyük ekonomilerinden olan Çin’in uzun bir süreden sonra ilk kez ziyaret edilmesinden TOSYÖV olarak son derece memnun olduklarını kaydetti. Türkiye ile Çin arasındaki ticaret hacminin 20 milyar dolar olduğunu ifade eden Beşer, şunları söyledi: “Dünyanın en büyük pazarlarından olan Çin’e Sayın Başbakan dışında Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ, Bakanlarımız Zafer Çağlayan, Binali Yıldırım, Ertuğrul Günay ile birlikte Türkiye’nin en büyük işadamlarından Ali Ağaoğlu, Nihat Özdemir, Ahmet Çalık ve Tayfun Demirören gibi pek çok önemli isim katıldı. Bu iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırılması adına büyük bir adımdır.”
Beşer, iki ülke arasındaki 20 milyar dolarlık ticaret hacminin artırılması noktasında 2015 yılı için 50 milyar dolar ve 2020 yılı için ise 100 milyar dolarlık hedefler konduğunu belirten Beşer, “Bu noktada Türkiye’den Çin’e ihraç edilen ürünlerde en büyük kalemi maden oluşturuyor. Türkiye’nin maden ihracatında önemli bir yerinde olan Afyonkarahisar’ın da bu hedeften kendine düşen payı alması gerektiği kanaatindeyim.” diye konuştu.
“Afyon turizm potansiyelini
daha efektif kullanmalı”
Çin ile Afyonkarahisar arasında kurulacak ticaret köprüleri ile ticaret hacminin artırılmaması için hiçbir neden bulunmadığını da ifade eden Beşer, şöyle konuştu:
“Her yıl 55 milyon turistin ülke dışına çıktığı Çin’den Türkiye’ye gelen turist sayısının 70 bin gibi küçük bir rakam. Bu noktada Afyonkarahisar olarak yabancı turist çekmede gerek tarihi geçmişimiz gerekse termal turizm potansiyelimizi daha efektif kullanmamız adına girişimlerde bulunulması gerektiği kanaatindeyim. TOSYÖV olarak Çin ile Afyonkarahisar arasında kurulacak ticaret köprüsünde önceden olduğu gibi bundan sonra da TOSYÖV olarak elimizden geleni yapmaya hazırız.” (Kocatepe)