Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cinayetler anlaşmaya 3 gün kala işlenmiş

Bu haberin fotoğrafı yok
Cinayetler anlaşmaya 3 gün kala işlenmiş

İscehisar’da 2 kişinin ölümü ve Afyonkarahisar’da bir avukatın ölümüyle sonuçlanan olaylar zincirinin duruşmalarına başlandı

İscehisar Belediye Başkan Vekili Seydi Aşkın’ı, babası Mustafa Aşkın’ı ve avukatları Hüseyin Bürhan Hayran’ı, öldüren Bayram Aslan’ın yargılanmasına başlandı. Duruşmada, cinayetten önce Aslan ve Aşkın ailelerinin fertlerinin bir araya geldiği görüşmede sorunun çözülmesi yönünde önemli adımlar atıldığını belirten tanıklardan Naci Mermer, sorunun çözümü için tarafların kararlaştırdıkları buluşma gününden 3 gün önce cinayetlerin işlendiğini aktardı. Duruşmada Bayram Aslan cinayetleri nasıl işlediğini de anlattı.
İscehisar İlçesi’nde 30 Mart 2012 tarihinde aralarında 10 yıl öncesine dayanan husumet bulunan İscehisar Belediye Başkan Vekili 48 yaşındaki Seydi Aşkın’ı makamında, babası 74 yaşındaki Mustafa Aşkın’ı da ilçedeki fırınında, Aşkın Ailesi’nin avukatı 56 yaşındaki Hüseyin Bürhan Hayran’ı, Afyonkarahisar kent merkezindeki bürosunda kurşun yağmuruna tutarak öldürdükten sonra yakalanan tutuklu sanık Bayram Aslan ile azmettiricilik iddiasıyla suçlanan ağabeyi Harun Aslan’ın yargılanmasına Afyonkarahisar 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.
SANIK BAYRAM ASLAN’IN
İFADELERİ ÇELİŞTİ
Avukatların büyük ilgi gösterdiği davayı tarafların yakınları da izledi. Duruşmaya gösterilen ilgi nedeniyle duruşma salondaki tüm sandalyeler doldu. Tutuklu sanık Bayram Aslan ile tutuksuz sanık Harun Aslan hakim karşısına çıktı. Aşkın Ailesi’yle aralarındaki alacak verecek ilişkisinin 1997’de başladığını anlatan Bayram Arslan, o dönemde fırıncılık yaparken Mustafa Aşkın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştüğünü anlattı. Bayram Aslan kavga sırasında ayırmak için araya giren farika işçisi Osman Kara’nın ağabeyi Harun Aslan tarafından bıçaklanarak öldürüldüğünü söyledi. Ölen Osman Kara’nın ailesinin Aşkın ailesinin desteğiyle açtığı tazminat davaların kazanılmasının ardından, ailelerinin faiziyle birlikte 300 bin TL’yi aşan tazminatları ödeyemediğini ve Avukat Hüseyin Bürhan Hayran’ın, icra takibi başlattığını belirten Bayram Aslan, haklarının yendiğini iddia etti. Cumhuriyet Savcılığı’nda alınan ifadesiyle mahkemedeki ifadelerinin birbiriyle çeliştiği görüldü. Olaydan sonra bunalıma girdiğini iddia eden Bayram Aslan, Seydi Aşkın’ı nasıl öldürdüğünü, “Belediyenin içine girdim. Direk odasına girdim. Seydi Aşkın masada oturuyormuş. Önünde iki kişi duruyordu. Yanında duran kişilere ‘tutun şunu öldüreyim’ deyince bu beni öldürecek deyip belimdeki silahı çektim. Seydi Aşkın çekmeceleri karıştırıyordu beni öldürecek diye düşünüp ateş ettim.” şeklinde anlattı.
CİNAYETLERİ NASIL
İŞLEDİĞİNİ ANLATTI
Seydi Aşkın’ın ardından babası Mustafa Aşkın’ın işyerine gittiğini anlatan Bayram Aslan, “Babasının iş yerine gittim. Kendisine ‘yaptığını beğendin mi dedim. Kan mı akması gerekiyordu’ diye sordum. Bana küfür ve hakaret ederek, gitmemi istedi. Bunun üzerine kendisine de ateş ettim” dedi. Avukat Hüseyin Bürhan Hayran’ı ise bunalımda olduğu için öldürdüğünü kaydeden Aslan, “Avukat beyin yanına gittim. İçeri girdim. Sizinle özel bir şey konuşacağım dedim. Bana ‘sen hangi yüzle geliyorsun. Tüh senin gençliğine’ deyip yüzüme tükürdü. ‘Bu paraları ödemiyorsun da ne diye yaşıyorsun’ dedi. O sırada ben içeride bekliyordum. Bunalıma girdim. Belimdeki silahı çıkarıp ona da ateş ettim” şeklinde olayı anlattı.
SULH İÇİN PAZARTESİYE SÖZLEŞMİŞLERDİ
Şahitlerin de dinlendiği duruşmada Aşkın ve Aslan ailesinin fertlerinin bir süre önce Naci Mermer’in vasıtasıyla bir araya getirildiği ortaya çıktı. Aslan ve Şahin aileleri arasında yapılan görüşmede Seydi Aşkın’ın, ödemelerde Bayram Aslan’a esneklik sözü verdiği öğrenildi. Tarafların olumlu geçen görüşmenin ardından cinayetin işlendiği günden 3 gün sonrasına sözleştiğini belirten tanık Mermer, “Olaydan iki gün önce Harun Bayram beni telefonla arayarak bir konu görüşmek istediğini söyledi. İcra kağıtlarını göstererek benden yardım istedi. Bende Seydi Aşkın ve ölen Osman Kara’nın avukatını aradım. Hep birlikte görüştükten sonra diğer avukatları da aradım. Konuları onlarla da istişare ettik. Ne yapılabilir diye konuştuk. Ben orada iken bu olayların pazartesi çözüleceğini, Seydi Aşkın’ın da yardımcı olacağını söylediler. Benim oradan tokalaşıp ayrıldılar” dedi. Mermer, Harun Bayram’ın çocuklarını kontrol edemediği “Biz bitersek sizi de bitiririz” şeklinde tehditkar bir beyanı olduğunu da doğruladı.
Duruşmada Avukatlardan Turgay Şahin mahkemeye yaptığı yazılı başvuruda öldürülen Hüseyin Bürhan Hayran’ın avukat olduğunu hatırlatarak; Avukatlar Kanunu’nun 57’inci maddesi gereği ‘görev sırasında veya yaptığı görevinden dolayı avukata karşı işlenen suçlar hakkında, bu suçların hakimlere karşı işlenmesine ilişkin hükümler uygulanır’ hükmü gereğince suçun bir hakime karşı işlenmiş suç hükümleri uygulanarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması gerektiğini belirtti. Mahkemede soğuk kanlı ve sakin tavırlarıyla dikkat çeken Aslan kardeşlerden, Bayram Aslan’ın tutukluk halinin devamına, Harun Aslan’ın ise tutuksuz yargılanmasının devamına karar verildi.
Duruşma 10 Ağustos 2012 tarihine ertelenirken, bir sonraki duruşmada tanıkların dinlenmesine devam edilecek. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti