Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çin’e gitmek, Amerika’ya gitmekten kolay

Çin’e gitmek, Amerika’ya gitmekten kolay
Çin'e gitmek, Amerika'ya gitmekten kolay

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Gong Xiaosheng, Afyonkarahisar’ı ziyaret etti. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile görüşmesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gong Xiaosheng, “Türk işadamları için Çin’e gitmek, Amerika’ya gitmekten daha kolay” dedi

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Gong Xiaosheng, TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer tarafından Afyonkarahisar’da misafir edildi.
Çift kutuplu dünya ümidi
Büyükelçi Gong Xiaosheng, Afyonkarahisar Valiliği konuk defterini imzaladıktan sonra Vali İrfan Balkanlıoğlu ile görüştü. Burada bir konuşma yapan Vali Balkanlıoğlu, “Çin, gittikçe büyüyen bir ülke. Tek kutuplu dünyada bir denge unsuru olabilir. Soyvetlerin yıkılmasından sonra dünya, tek kutuplu oldu, adeta Amerika Birleşik Devletleri’nin güdümüne girdi. Çin, denge için, bir alternatif olur diye ümit ediyoruz” dedi.
Birçok yatırım takip ediliyor
Çin’e 2 defa gittiğini ve Çin’in dünyanın en hızlı büyüyen ve gelişen ülkesi olduğunu gördüğünü söyleyen Vali Balkanlıoğlu, Çin’deki birçok yatırımı ve projeleri yakından takip ettiklerini, özellikle hızlı tren projesinin Türkiye’de uygulamaya konulduğunu söyledi. Çin’in sahip olduğu ekonomik güç ve teknoloji sayesinde dünyanın lider ülkelerinden olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, Çin ile yapılan ithalat ve ihracatlar hakkında bilgiler aktardı. Özellikle mermer sektöründeki iş birliğinin takdire değer olduğunu ve Çin’li iş adamları ile Afyonkarahisar’lı iş adamlarının güzel bir iş birliği içinde olduğunu söyleyen Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’ın birçok firmasında buna şahit olduğunu ifade etti.
Afyonkarahisar’da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Çin Büyükelçisi Gong Xiaosheng, sıcak karşılamalarından dolayı Vali Balkanlıoğlu’na teşekkür ederken, Ramazan bayramını da kutladı.
Türk işadamları için bir sıkıntı yok
Afyonkarahisar’a, kenti tanımak ve yatırım imkânlarını öğrenmek için geldiğini belirten Büyükelçi Gong Xiaosheng, ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gong Xiaosheng, Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında vizelerin kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin soruya şöyle yanıt verdi:
“Vize konusunda görüşmeyi devam ediyoruz. Karşılıklı işlemlerin kolaylaştırılması konusunda Türk yetkili makamlarla görüşmeleri yapıyoruz. İnanıyorum ki gelecekte bu konudaki tüm sınırları kaldıracağız. Daha kolay bir prosedür uygulanmasını ümit ediyoruz. Bence şu anda Türk işadamları için Çin’e gitme konusunda herhangi bir sıkıntı yok, vize konusunda. Hatta Çin’e gitmek Amerika’ya gitmekten daha kolay.”
Mermer ağırlıklı yatırımlar yapılabilir
Çinli işadamlarının Türkiye’de yatırım yapmak istediklerini, Afyonkarahisar’da da mermer ağırlıklı çalışmayı arzu ettiklerini belirten Gong Xiaosheng, Çin’in hızla kalkındığını, kalkındıkça Türkiye’den daha çok ürün alacağını kaydetti. Gong Xiaosheng, “Şu anda Türkiye’den ithalat yaptığımız ürünler arasında mermer büyük ağırlık almaktadır. Onun yanında zeytinyağı, kuruyemiş, şarap gibi gıda ürünleri de var. Çin büyük bir ülke, hızlı bir şekilde kalkınıyor. Kalkındıkça daha çok şeye ihtiyaımız olacaktır. Bu alım da ürünün kalitesine bağlı” diye konuştu.
Zarif hediyeleşmeler
Görüşmenin sonunda Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Çin Büyükelçisi Gong Xiaosheng’e kök boyalı Bayat kilimi ile mermerden yapılmış satranç takımı hediye etti.
Gong Xiaosheng ise Vali Balkanlıoğlu’na Çin’e özel bir resim ile bir kutu yeşil çay takdim etti.
Görüşmeye Müsteşar Bai Bim, Ticaret Müsteşar Yardımcısı Huang Zifan, Çin Büyükelçisi Sekreteri Wang Mo, Çin Bankası(Bank of China) Türkiye Temsilcisi Zhang Lianli, Çin Bankası (Bank of China) Türkiye Müdürü Li Shuangfu da katıldı. (Kocatepe)