Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çoban: Afyonkarahisar Belediyesi büyük fedakarlık yaptı

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Av. Burhanettin Çoban, Selçuklu Mahallesi’nde yeni yapılacak olan ortaokul ve 2. Fen Lisesi için Afyonkarahisar Belediyesi’nin hızlıca ve büyük bir fedakârlıkla etrafta kendine ait arsalardan okul arsasına ilave ederek okul alanını 10,532 metrekareye çıkardığı için sonsuz teşekkür ettiğini açıkladı

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Av. Burhanettin Çoban, Selçuklu Mahallesi’nde yeni yapılacak olan ortaokul ve 2. Fen Lisesi ile ilgili açıklama yaptı.
“BELEDİYE HIZLI VE
BÜYÜK FEDAKÂRLIK YAPTI”
İGM Başkanı Çoban, şehir merkezinin halen 18 bin 451 nüfusuyla en büyük ve her geçen gün en çok gelişip, büyüyen mahallesinin Selçuklu Mahallesi olduğunu belirtti. Çoban, “Yeteri kadar okul arsası da bulunup okul yapılamadığı için sınıf başına düşen öğrenci sayısı bakımından da en yoğun mahallemiz yine Selçuklu Mahallesidir. 5302 Sayılı il Özel İdaresi Kanununa göre ilkokul ve ortaokullar için arsa temini, bakım, onarım ve yeni okul yapım görevi İl Özel İdaresine aittir. Bu okullara bütçe ayırma ve yatırım programına alma görevi de İl Genel Meclisine aittir. Selçuklu Mahallemizde şimdiki Fen Lisemizin girişinin karşısında bulunan ve eskiden kız yurdu olarak kullanılan bina yıkılınca zamanın Valisi Gökmen Çiçek tarafından buraya bir ortaokul planlayalım derken hemşehrimiz olan bir hayırsever firmamız Valimize, ‘Hem ortaokul, hem de lise yapalım.’ teklifinde bulunmuştur. Mevcut olan 5.500 metrekare arsa yetersiz kalmış ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzce Afyonkarahisar Belediyemize müracaat edilmişti. Sağ olsun Belediyemiz hızlıca ve büyük bir fedakârlıkla etraftaki kendine ait arsalardan okul arsasına ilave ederek okul alanını 5,500 metrekareden 10,532 metrerakeye çıkarmıştır. Böylelikle arsaya hem ortaokul ve hem de lise yapma imkânı elde edilmiş, mahallemizin okul ihtiyacı büyük ölçüde giderilmiştir.” dedi.
“TÜM DESTEK VERENLERE
TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Burhanettin Çoban verdiği destek nedeniyle Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e, Belediye Meclis Üyelerine ve Belediye Başkan Yardımcısı Benol Kaplan başta olmak üzere Belediye çalışanlarına teşekkür etti.
Çoban sözlerini şöyle tamamladı: “Hazine arsasının Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nden İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisini sağlayan eski Valimiz Mustafa Tutulmaz’a da teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Bu arsaya yapılacak lisenin merkez ilçemizdeki 2. Fen Lisesi olması için azami gayret göstererek başaran ve protokoller için destekleri olan Valilerimiz Gökmen Çiçek ve Kübra Güran Yiğitbaşı’na, değerli milletvekillerimize, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, ortaokul ve 2. Fen Lisemizi yapacak hayırsever firmamıza İl Genel Meclis Üyelerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum.” >> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi