Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çoban: Çevre temizliğini vatandaş koruyacak

Çoban: Çevre temizliğini vatandaş koruyacak
Çoban: Çevre temizliğini vatandaş koruyacak

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yerel yönetim olarak çevre temizliğinin görevleri olduğunu ancak temizlenen çevreyi vatandaşın koruyacak bilinç ve hassasiyete sahip olması gerektiği gerçeğine değindi

MHP Belediye Meclis üyesi Ömer Karaağaç, hafta sonu çıktığı Karahisar Kalesi’nin ciddi bir çevre kirliliği içinde olduğunu söyledi. Karaağaç, Belediye’nin bu sorunu çözümlemesini istedi.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Uzun Çarşı, Bankalar Caddesi gibi merkezi bir noktada dahi çöp kutularının bir gün süre ile bile düzgün kullanılmadığından yakındı. Bunun enteresan bir durum olduğunu söyleyen Çoban; “Bunu söylemek istemesem de bunu çöp kutusunu dükkânının önünde istemeyen esnafımız yapıyor. Dolayısıyla çevre temizliğini korumak çok mümkün olamıyor. 02 Kasım Cumartesi günü Emirdağlı bir hemşehrimizin kızının düğünü için eşimle İstanbul’a gittim. Balta Limanında bir düğün salonundaki düğüne katıldık. Düğün öncesi bir saat önce sahilde dolaştık. İnanın bira şişelerinden tutun da aynı Afyon gibi çekirdekleri çıtlayıp kabukları etrafa atan bir sürü kişi vardı. Anlatılmaz bir rezalet. Türk Milletinin de biraz hassasiyet içinde olması gerekiyor. Bu durumdan Akarçay’da da muzdaripiz. Ben İstanbul’da çıtladığı çekirdek kabuklarını yere atan bir vatandaşı uyaracaktım. Ama eşim engel oldu. Tokyo ve Newyork’ta yüz binlerce insanın geçtiği caddelerde bir tane izmarite rastlanmıyor. Bu çevre bilinci ve kültürü ile ilgili. Amenna biz temizliği yapalım. Bu bizim görevimiz. Kale de bizim sorumluluğumuz da. Ama vatandaşlarımızın da üzerlerine düşen hassasiyeti göstermesi gerekiyor.” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)