Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çoban, Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutladı

Tiyatronun, toplumsal yaşamın içinden
Çoban, Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutladı

Tiyatronun, toplumsal yaşamın içinden çıkan ve insanın özünü araştırıp, çeşitli yönleriyle tekrar insana ve dolayısıyla topluma yansıtmayı amaçlayan bir sanat olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Burhanettin Başkan Çoban, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla tüm tiyatro sanatçılarını ve tiyatroya gönül verenleri tebrik etti.
Toplumların kültürel gelişimlerinde önemli bir rol oynayan, eğitimiyle, sevgisiyle, güzelliğiyle, aydınlık düşüncesiyle ve hoşgörüsüyle birleştirici bir güç olan tiyatronun insanlık tarihinin en eski sanat dallarından birisi olduğunu ifade eden Başkan Çoban; “Bir ülkenin uygarlık düzeyine ulaşmasındaki temel ölçütlerden biride, o ülkenin kültür ve sanat alanındaki birikimi ve bu birikimin ulusal ve uluslar arası boyutta insanlara ulaştırılma yoğunluğudur. Tiyatro hayatı sergiler. Bu açıdan geçmişi, günümüzü ve de geleceği anlamamıza yardımcı olur” dedi.
Afyonkarahisar Belediyesi’nde de sosyal ve kültürel etkinlikler ile belediye hizmetlerinin sadece yol, su, kanalizasyon, temizlik ve kaldırım işinden ibaret olmadığını göstermek adına kentte sanatsal ve kültürel etkinliklere imza attığını hatırlatan Çoban, “Bilindiği üzere yeniden yapılanmaya giden Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu, faaliyetlerini sürdürüyor. Sergiledikleri performansla usta tiyatrocuları aratmayan ekibimiz, bu sene de Afyonkarahisar’lı sanatseverlerin gönlünü fethetmeyi başardı. Kendilerini gösterdikleri bu çabadan dolayı tebrik ediyor, bundan sonraki çalışmalarında da başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti