Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çoban: Esnaflar arasında birlik artmalı

Ziyarette Ahilik kültürünün önemine
Çoban: Esnaflar arasında birlik artmalı

Ziyarette Ahilik kültürünün önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ahilik teşkilatının, Anadolu’nun sosyal ve kültürel yapısında ve eğitiminde önemli bir rolü olduğunu söyledi.
Afyonkarahisar’ın kadim bir şehir olduğunu söyleyen Başkan Çoban, unutulmaya yüz tutmuş birçok el sanatlarının Afyonkarahisar’da devam ettirildiğini ifade etti. Kent müzelerinin en önemli bölümlerini, kentle ilgili el sanatlarının sergilendiği bölümlerin oluşturduğunu kaydeden Başkan Çoban, bu durumun; esnaf ve sanatkarların bir şehir için ne kadar önemli olduğunun göstergesi olduğunu dile getirdi.
İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞTIK
Göreve başladığı 2009 yılından bu yana, esnaf odalarının tamamıyla her konuda işbirliği içinde çalıştıklarını vurgulayan Başkan Çoban, “Esnafımızın yaşaması ve daha çok kalkınması için elimizden gelen bir şey varsa hiçbir zaman geri durmadık” dedi. Başkan Çoban, tüm esnaf ve sanatkarların Ahilik Haftası’nı kutlayarak, bu haftanın esnaflar arasındaki birlik ve beraberliği arttırması temennisinde bulundu.    
ESNAF VE SANATKAR EKONOMİYE KATKI SAĞLIYOR
Ahilik Komitesi adına kısa bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Adem Uslu ise Afyonkarahisar’ın her geçen gün büyüyen bir potansiyele sahip olduğunu belirterek her bir esnaf ve sanatkarın, ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağladığını söyledi. Esnaflar arasındaki dayanışma ve birliktelik duygusunun geliştirilmesi açısından Ahilik Haftası son derece önemli olduğuna dikkat Çeken Uslu, esnaf ve sanatkarlara verdiği desteklerden dolayı Başkan Çoban’a teşekkür etti. (Kocatepe Haber Merkezi)