Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çoban: Felaketin siyaseti olmaz

İGM Başkanı Av. Burhanettin

İGM Başkanı Av. Burhanettin Çoban, orman yangınlarına herkesin çok üzüldüğünü, devletin tüm imkânlarıyla 129 noktada çıkan yangınlardan 122’sini söndürdüğünü belirterek, “Felaketin siyaseti olmaz” dedi

 

İl Genel Meclisi (İGM) Ağustos ayı olağan toplantılarının ilk birleşimi dün sabah Meclis Toplantı Salonu’nda Meclis Başkanı Av. Burhanettin Çoban’ın idaresinde yapıldı. Meclisin Ağustos ayı ikinci birleşimi bugün sabah gerçekleştirilecek.
“ALLAH TÜM ORMANLARI VE
İÇİNDEKİ CANLILARI KORUSUN”
Toplantı açılışında konuşan İGM Başkanı Av. Burhanettin Çoban, geçmiş Kurban Bayramı’nın mübarek olmasını diledi. Ağustos ayında büyük çoğunluğun tatil planlaması yaptığı dönemde bir haftadır süre gelen orman yangınları nedeniyle ülke olarak sıkıntıda olunduğunu belirten Çoban, “Hem bizler üzülüyoruz hem de bizi sevenler üzülüyor. Dost ülkelerimizin halkları üzülüyorlar. Ben hem yurt içinden hem de yurt dışından bu acılı ve sıkıntılı günlerimizde bize destek olan, bizde varız diyen, acınıza ortak oluyoruz diyen tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Sadece ülkemizde değil dünyanın neresinde olursa olsun belki en sevmediğimiz, en nefret ettiğimiz kişi, grup ve ülkeler vardır. Örneğin İsrail’de siyonistler var. Oralarda dahi değil ormanın bir ağacın yakılmasını, zarar görmesini biz asla kabul edemeyiz. Bu vesile ile Cenab-ı Hak’tan tüm ormanları, orman içerisinde yaşayan canlıları korumasını diliyorum. Duamız budur. Afyonkarahisarımızdan da bir orman işçimiz Manavgat yangınında şehit oldu. Merhum Yaşar Cinbaş görev şehididir. Allah kendisine rahmet eylesin. Yakınlarına da başsağlığı diliyorum.” dedi.
“FİLENİN SULTANLARI
GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI”
Türkiye’nin ilk kez olimpiyatlarda bu kadar heyecan verici bir süreç yaşadığını belirten Çoban, “Pandemi nedeniyle 2020 yılı Tokyo Olimpiyatları 2021 yılında yani bu sene yapılmaktadır. Burada gümüş ve bronz madalyalar almaya başladık. İlk altın madalyayı ata sporumuz okçulukta sporcumuz Mete Gazoz vasıtasıyla elde ettik. Okçuluk ata sporumuz olmasına rağmen ilk defa altın madalya ile taçlandırılan bir olimpiyat oldu. Bu yıl ki olimpiyat oyunları ülkemiz için bu yönüyle öne çıkmaktadır. Okçuluk hem ata sporumuzdur hem de bu alanda ilk defa altın madalya almamızla bence çok anlamlıdır. Mete Gazoz’a, ailesine, onu yetiştiren hocalarına teşekür etmek boynumuzun borcudur. Türkiye’ye ana vatanına döndüğünü öğrendik. Hoş gelmiş diyoruz. İkinci başarıda bilindği üzere File’nin Sultanları diye adlandırdığımız voleybol takımımız gerçekten dünya da Avrupa da geçmişte de çok önemli başarılar elde etmişti. En son dünya üçüncüsü olmuştu. Olimpiyatlarda da Çin’i 3-0 yenerek şampiyon oldular. Daha sonra ABD’yi sonra Rusya’yı yendik. Böylece çeyrek finalde Brezilya yerine Güney Kore ya da Sırbistan’la maç yapma hakkını elde ettik. İkisinden biri olacak. Brezilya olmaması bir avantaj gibi görülüyor. İnşallah bunda da başarıyı yakalarız. Diğer alanlarda da inşallah özlediğimiz madalyalara kavuşuruz. Bu vesileyle Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Türk spor camiasına, her branşta ki sporculara, hocalarına, malzemecilerine teşekkür ediyorum. İnşallah her branşta Türk Milletine daha çok madalya armağan ederler.” diye konuştu.
YARIM ELMA DERNEĞİ’NE
YER TAHSİSİ GÜNDEMDE
İl merkezinde Burmalı Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait 556 ada, 14 parselde kayıtlı “Kütüphanesi olan Dumlupınar İlkokulu” vasfındaki taşınmazın, Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğiyle sosyal hizmet ve yardım faaliyeti yapılması amaçlı protokol düzenlemesi konusu 8 ayrı komisyona rapor hazırlanması için oybirliğiyle gönderildi. İhsaniye İlçesi’ne bağlı Karacaahmet Köyü’nde bulunan mülkiyeti İl Özel İdaresine ait 3840, 3841, 3842, 3843, 3844 ve 2610 parsel numaralı taşınmazların satılması veya tarımsal amaçlı olarak kullanım talebi beş ayrı komisyonda ele alınarak rapor hazırlanacak.
ÖZEL İDARE ERENLER KİTAP KAFE’YE
YÜZ BİN TL AKTARACAK
İl sınırlarında bulunan merkez Kızıldağ Göleti ve Sulama Tesisinin devir alınarak işletme, bakım-onarım sorumluluğunun, İl Özel İdaresi’ne verilmesi devir talebi toplam beş komisyona gönderildi. İl Müftülüğü’nce inşaatı tamamlanan üniversite öğrencilerinin hizmetine sunulan, Erenler Mahallesi’ndeki Kitap Kafenin atık su sistemi ve kanalizasyon hattı yapımı için yüz bin TL ödenek aktarımı kabul edildi.
YÜKSELEN TANSİYONU
BAŞKAN ÇOBAN DÜŞÜRDÜ…
Toplantı sonunda CHP Sultandağı İGM Üyesi İsmahan Nergiz söz alarak Türkiye’nin çeşitli noktalarında çıkan yangınların neden çıktığının araştırılması gerektiğini söyledi. Nergis’in, yangınların söndürülmesine yönelik helikopter yerine uçak kullanımı gerektiği yönündeki ifadelerine AK Parti ve MHP’li meclis üyelerince tepki gösterildi. Eş zamanlı yangınların sabotaj olduğunun kamuoyunca bilindiğini dile getiren bazı meclis üyeleri yangın söndürme biçiminin konunun uzmanlarınca ön görüldüğünü vurguladı.
Yükselen tansiyonu düşüren Meclis Başkanı Burhanettin Çoban şunları kaydetti: “35 ilde 129 noktada bir hafta içerisinde meydana geldiği malumdur. Fazla orman güzel bir avantajdır. Çok yoğun ormanlık alanlarda birkaç noktada aynı anda yangın çıktı. Sanıyorum meteorolojik veriler çok iyi takip edildi ki rüzgârın şiddetli olduğu bir anda rüzgâr yönü de hesap edilerek planlı şekilde sabotajlar yapılmış. İklim şartları havada ki nem çok azsa, rüzgâr varsa, o hafta yağış hiç yoksa bu durum en ideal yangın çıkarma durumudur. Hainler bunu maalesef iyi değerlendirmişler. Ülkemiz şu partili bu partili ayırt etmeden, yüreği yanarak içinden ormanlarımız yok oluyor diye yardıma koşan bedenen araçla maddeten olmak üzere yardım yapan herkese teşekkür ediyorum. Neden uçak yoktu helikopter kullanılıyor? Bu ülke ambulans helikopteri bilmezken bu ülke ambulans uçağı bilmezken hatta yangınlarda uçak helikopter kullanmayı bilmezken şu anki iktidar bu işleri başlattı. Emirdağ ilçemizin bir köyüne geçtiğimiz günlerde ambulans helikopterimiz inip bir hastayı Eskişehir’e götürdü. Belki o insanlar helikopteri rüyasında anca görebilirlerdi. Ülkemizde hizmet alımıyla helikopter ve uçak kiralanıyor. Bazen birşeyi satın almak yerine hizmet olarak satın alımı devlet açısından daha avantajlıdır. Birazda mantıklı olmak lazımdır. Siyasetin felaketi olmaz.”
Toplantıda il merkezine bağlı Çıkrık Beldesi’nde bulunan, mülkiyetleri İl Özel İdaresi’ne ait taşınmazların 400 metrekareye kadar olan kısımların bedelsiz olarak, 400 metrekareden fazla kısımların belirlenen rayiç bedellerin ödenmesi koşuluyla hak sahiplerine devir talebi de ilgili komisyonlarda görüşülecek.
>> Burcu AYDIN’’ın Haberi

 

ON KÖY YİNE MAHALLE STATÜSÜNDE
DEVAM EDEBİLİR
Erenler Mahallesi’nde Temmuz ayında meydana gelen gelişmeyi açıklayan Burhanettin Çoban şöyle konuştu: “Afyonkarahisar merkezde içerisinde Erenler’in de olduğu on köy 2013 yılında Afyon Belediyesi ve İçişleri Bakanlığı kararıyla köy statüsünden mahalle statüsünü dönüştürülmüştü. Köy muhtarlıklarından birinin açtığı dava sonucu geçen ay itibariyle sonuçlanan dava ile bunlar artık köy hüviyetini tekrar elde ettiler. Ancak imar konusunda Afyonkarahisar Belediyesi yetkisi devam ediyor. Ama diğer konularda İl Özel İdaresi’ne görev düşebilir ya da tekrar bu 10 köyümüz geçmişte olduğu gibi mahalle statüsünde devam ederler. Çünkü bunların mahalle olması hem hizmetin devamlılığı açısından hem hızlılığı açısından hem de şehirleşme açısından daha güzel olur diye düşünüyorum.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti