Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çoban: Festivaller Afyon’u ve ülkeyi tanıtıyor

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Mart
Çoban: Festivaller Afyon’u ve ülkeyi tanıtıyor

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısında bir önceki toplantıya ait tutanak özeti dinlendikten sonra oy birliği ile kabul edildi. Toplantı da 34 gündem maddesi görüşüldü.
GARAJ YOLUNA PARK YASAK
Afyonkarahisar Kamyon Garajı ve garajdan çevre yoluna çıkış alanlarına park yasağı getirilmesi isteğini uygun gören ve park yapılmaz levhalarının dikilmesine karar veren Trafik Komisyonu raporu oybirliği ile kabul edildi. Destina Hatun Öğrenci Yurdunda okuyan öğrencilerin toplu taşıma ihtiyaçlarının karşılanması isteği doğrultusunda inceleme yapıldıktan sonra konu tekrar meclis gündemine gelecek. Kamu kurum ve kuruluşlarından, vatandaşlardan gelen hız kesici, durak yeri, trafik levhası dikim istekleri değerlendirildiği belirtildi. Belediye’ye yeni katılan köylere yönelik su tarifelerinin yeniden belirlenmesi konusu için inceleme yapılacağı kaydedildi.
KARDEŞ PASOF’A 140 BİN TL DESTEK
Afyonkarahisar Belediyesi’nin kardeş Belediyesi Ardahan-Posof Belediyesine nakdi yardım yapılmasına karar verildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bir önceki Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla Afyonkarahisar Belediyesi’nin Posof Belediyesi ile kardeşlik ilişkisi olduğunu belirtti. O günden bugüne kadar herhangi bir destek sağlanmadığını açıklayan Çoban; “Destek sağlanması için hukuki bir alt yapı hazırlanması gerekiyordu. Belediyemizi denetleyen Sayıştay denetçilerinden de görüş alınarak Belediyemize bir ihale yapmaları karşılığında hak edişlerin ödenmesi amacıyla para transferi noktasında onlardan uygun görüş aldık. Toplam KDV dâhil 140 bin liralık orada yapılacak bir kaldırım düzenlemesini ödeyeceğiz. Bir daha da herhangi bir şey yapmayacağız” dedi.
M. FEVZİ ÇAKMAK’A CAMİİ YAPILACAK
Belediye katkılarıyla Kent Konseyi tarafından yöresel yemek yarışması düzenlenmesi, yöresel yemek yarışmasında dereceye giren yarışmacılara ödül verilmesi teklifi görüşüldü. Yedi yıldır düzenlenen yemek yarışmasının bu yılda üç kategori de düzenleneceğini belirten Çoban; “Yarışma geleneksel Afyon yemeği, hamur işi ve tatlı olmak üzere üç kategoride yapılıyor” diye konuştu. Teklif oybirliği ile kabul edilirken yarışmada dereceye girecek kişilere verilecek ödül toplamının 4 bin 500 lira olduğu açıklandı. İmar planlarında ibadet alanında kalan mülkiyeti Belediye’ye ait, M. Fevzi Çakmak Mahallesi 3916 ada, 2 parsel numaralı taşınmazın Maliye Hazinesine teslimi teklifi oybirliği ile kabul edildi. Burhanettin Çoban, taşınmazın Hazineye teslimi ile camii yapımına başlanacağını söyledi.
ENCÜMENE KAMULAŞTIRMA YETKİSİ
Çetinkaya Mahallesinde 797 ada, 13, 14, 16, 17 ve 47 numaralı taşınmazların kamulaştırılması için Belediye Encümenine oybirliği ile yetki verildi. Ali Çetinkaya Garının bulunduğu alanda üst köprü yapımı planlandığını belirten Çoban; “Üst köprü çalışması projeleri bitti, ihalesi hazır hale geldi. DDY ile bir yıldır yazışmalar yapılıyordu. 350 bin TL’lik harç istenildi onu da yatırdık. Projemizin onayı geldi. Şu an ihale ile ilgili bir eksiğimiz kalmadı. Köprüden sonraki yollarda bazı özel mülkiyetler çıktı. Bu yollar istimlâk edilecek” şeklinde konuştu.
FESTİVALLER AFYON’U TANITIYOR
Geleneksel olarak düzenlenen Klasik Müzik ve Caz Festivalinin bu yılda düzenlenmesi için Belediye, Valilik ve Afjet arasında protokol düzenlemesi yapılması için Burhanettin Çoban’a yetki verildi. Belediye festivale 20.000 avro katkı sağlayacak. Klasik Müzik ve Caz Festivalini 16 yıl boyunca Afyonkarahisarlı Hüseyin Başkadem’in tek başına yaptığını kaydeden Çoban; “Bu festivaller Türkiye’de çok ciddi anlamda ses getiriyor. Ünlü kanallar bunu canlı yayınlıyor. Köşe yazarları buna yer veriyor. Bence Afyonumuz ve ülkemiz için güzel bir tanıtım” ifadelerine yer verdi.
PLANLARDA TADİLAT YAPILACAK
Çetinkaya Mahallesi İzmir-Ankara karayolu üzerinde yeni garajın etrafında şehrin vitrini konumundaki giriş ve çıkış alanında gerek görülen imar plan tadilatı yapılmasını uygun gören komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Bu tadilatla birbirinden kopuk görünümlü kötü görünümün ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Alan Planın Ertuğrul Gazi Mahallesine kadar devam ettiği ifade edildi. Voyvoda Mahallesi 335 ada, 8, 13, 75 parsellerin bulunduğu alanda Ziraat Bankası Sosyal Tesis alanında kalan yerin ticari alana dönüştürülmesini uygun gören komisyon raporu kabul edildi.  Ziraat Bankasının da onay verdiği bildirildi. Sahipata Mahallesinde 2600 ada, 2 ve 3 parsellerin bulunduğu imar adasında bulunan ada ayırım çizgisinin kaldırılmasını uygun bulan komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Akçin Mahallesinde talep edilen imar plan tadilatı için teknik inceleme yapılacak.
YENİ CAMİİ RESTORE EDİLECEK
Akmescit Mahallesi’nde 477 ada, 2, 3,4, 5, 6, 32 parsellerin Afyonkarahisar Koruma Amaçlı İmar Planı kapsamında kentsel sit alanı sınırları içerisinde kalması nedeniyle sosyo-kültürel alan olarak imar planlarına işlenmesi teklifi kabul edildi. Söz konusu parsellerin Otpazarı, Taşhan, Bedesten, Kasaplar Çarşısı bütünüyle Yeni Camii meydanı çevresinde korunan kentsel çarşı alanları arasında konumlandığı kaydedildi. Tescilli anıtsal yapı niteliğindeki tarihi camiinin çevresindeki yapıya bitişik eklentilerden arındırılıp kendi geleneksel yapısıyla korunmasının plan kararı gereği olduğu bildirildi. Bu kapsamda koruma planında Yeni Camii kendi işlevini sürdürebilecek, yakın çevresindeki geleneksel çarşıya hizmet sunabilecek şekilde restore edilecek.
BEDİÜZZAMAN İÇİN ZİYARETGÂH GÜNDEMDE
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Akmescit Mahallesi’nde 477 ada 4 ve 5 parselin bulunduğu alanda yaklaşık 60 metrekarelik küçük bir evin olduğunu bu evde Bediüzzaman Said Nursi’nin Afyon Cezaevi’nden çıktıktan sonra 70 gün gözetimde kaldığını söyledi. Çoban; “Burayı zamanında Fetöcüler bir vakıf üzerinden satın almışlar. Kanun Hükmünde Kararname ile onların malları devlete geçtiğinden burası Vakıflar’a geçmiş. Bize ulaşan bir kişi burayı Vakıflardan kiralamamız halinde Bediüzzaman Hazretleri ile ilgili bir müze, bir ziyaretgâh ya da turizm desterasyonu kazanılabileceğini belirtti. Biz Vakıflar’a müracaat ettik. Dördüncü ve beşinci parseli Vakıflar Müdürlüğüne bize aylık 250 TL’yi kiraya verdi. Geçen yıl buraya Nur talebeleri ile giderek baktım. Etrafındaki yerler perişan. Evler harap vaziyet kötü. O nedenle adanın tamamını yenilemek istedik. Buraları yenilemek için sosyo-kültürel alan ilan etmeye karar verdik” dedi.
BELEDİYE ASKERİ ALANI ALMIYOR
Dumlupınar ve Karaman Mahallerinde 354 ada, 240 parsel, 376 ada, 199 parsel, 618 ada, 34 parsel ve 947 ada, 41, 206 parsellerin olduğu bölge de Meclisin 1 Ekim 2015 tarihinde aldığı 345 sayılı kararın iptali oybirliği ile kabul edildi. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ordu Bulvarı’nda askeri lojmanların olduğu yerde bulunan harap vaziyetteki 75 metrekarelik 40 lojman arsasını alarak 120 tane lojman yapmayı teklif ettiklerini hatırlattı. Belediye’den 170 adet yeni lojman yapımı talep edildiğini bildiren Çoban; “Bizden istenilen 170 lojman yapımını kabul ettik. İkinci bir yazı ile ilave bina istediler. Onu da kabul ettik. Üçüncü bir yazı ile tekrar ilave bina istediler onu da kabul ettik. Dördüncü de ise artık kabul edilemeyecek isteklerde bulundular. Biz vazgeçtiğimizi yapmayacağımızı belirttik. Bu arada buranın askeri alan olarak kalması için dava açmışlardı. Bilirkişi bizi haklı bulduğu halde mahkeme kararının iptaline karar verdi” diye konuştu.
BARO’YA YENİ ALAN OLUŞTURULACAK
Kocatepe Mahallesi’nde 916 ada, 1027 ve 1028 numaralı parsellerin bulunduğu bölge de imar plan tadilatı yapılmasına karar verildi. Daha önce Afyonkarahisar Baro Başkanlığına tahsis edilen bu alanın Baro’ya yeterli gelmemesi nedeniyle ihtiyacı karşılamak amacıyla belirtilen alanda düzenleme yapılarak Baro için yeni bir alan oluşturulması uygun görüldü. Nisan ayı toplantısı 3 Nisan Pazartesi günü saat 19.30’da başlayacak.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti