Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çoban hayırcıları uyardı – Kocatepe Gazetesi

Çoban hayırcıları uyardı – Kocatepe Gazetesi
Çoban hayırcıları uyardı

12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumun Türkiye için dönüm noktası olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, değişim ve gelişime hayır oyu kullanarak itiraz eden kesimi uyardı

Artık iptaller
geçmişte kaldı
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Diyanet-Sen Şubesi olağan kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye’de artık kamuoyunun oluştuğunu, 12 Eylül referandumunda yüzde 58 oranında değişim istenip bu değişime kimsenin karşı durmaması gerektiğinin vatandaşlarca dile geti-rildiğini söyledi. Bu aşamadan sonra Kuran-ı Kerim öğrenmedeki yaş engelinin çok rahat kalktığını belirten Çoban; “Üniversitelerimizde başörütüsün yasaklayan bir kanun bir yasal madde, bir mevzuat zaten yoktu. Keyfi bir uygulama ile bu devam ettiriliyordu. Bakınız hiçbir değişiklik olmadan TBMM’de bir anayasa ya da yasa değişikliği olmadan bu iş hemen bir genelge ile YÖK Başkanı’nın imzalı bir yazısıyla nasıl halledildi gördünüz değil mi? Yine Kuran-ı Kerimi öğrenme yaşı hemen meclisten çıkıverdi. Daha öncede çıkardı. Bilindiği üzere benzeri düzenlemeler hep yapıldı. On bir kişiden oluşan bir yüksek mahkeme daha gelir gelmez ne kadar birikmiş işi varsa onları bir kenara atarak hemen acilen görüştü. Yürütmenin durdurulması kararını veriyor. Akabinde de yasayı, genelgeyi, yönetmeliği ama Danıştay ama Anayasa Mahkemesi hemen iptal ediveriyordu. Artık bunların hiçbirisi olmadı.” dedi.
Alevi tabanı tepkili
Burhanettin Çoban, geçen hafta içerisinde kendisine göre Türkiye’de dini tahsilin, hafız-lığın benzeri mukaddes hizmetlere engel olan bu eğitim durumunun mecliste çok büyük mücadelelerle geçtiğini söyledi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bir kaç gün önce Alevi olduğunu açıklayan bir yazarın “Ben anlayamıyorum, Aleviyim diyen insanlar nasıl seçmeli Kur’an dersine karşı çıkabilirler? Acaba Kur’an Alevilerin’de mukaddes kitabı değil midir?” ifadelerini kullandığına dikkat çekti. Çoban şunları söyledi: “Bu şekilde tepki koyan, ben Aleviyim diyen örgütlere, siyasi parti temsilcilerine Alevi tabanından büyük tepki var. Bizimde kitabımız Kur’an-ı Kerim. Bunun öğrenilmesinden, öğretilmesinden bizde memnuniyet duyarız. Bizimde Peygamberimiz Hz. Muhammed’dir, onun hayatının öğretilmesinden, seçmelide olsa öğrenilmesinden bizde memnuniyet duyarız diyorlar. İşte Ankara’daki bir avuç azınlık kendi düşüncelerini sanki toplumun tamamının düşüncesiymiş gibi ortaya koyuyorlar. Bunun yanlışlığını çok güzel bir şekilde ifade etmiş.”
“Hayırcıların hakkı yok”
12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumda hayır oyu kullanarak değişime karşı çıkan bir grubun bulunduğunu hatırlatan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bir memur sendikasının üyeleriyle bir arada bu konuya değinmeden geçemeyeceğinin altını çizdi. Hayır kampanyası yaparak Türkiye’nin her yerinde mi-tingler, toplantılar düzenleyenlerin içinde sendikalarında olduğunu belirten Çoban şöyle konuştu: “O anayasa maddeleri içerisinde toplu görüşmeden toplu sözleşmeye geçişte vardı. Referandumda hayır diyenler ve denilmesini isteyenler şimdi her yerde eylem yaparak toplu sözleşme şöyle olsun böyle olsun diyorlar. Arkadaş senin bunu söylemeye hakkın yok. Ama Memur-Sen’in bunu söylemeye sonuna kadar hakkı var. Sen karşı çıktığın, itiraz ettiğin ve hayır oyu verilmesini istediğin bir anayasa sözkonusu. Eğer hayır oyu çıksaydı bu zaten olmayacaktı. Yani sen istemediğin bir sonuç için neden bu mücadeleyi sahalarda yapmak istiyorsun? Benim üzüldüğüm budur.”
“Tez elden yanlışı düzeltin” tavsiyesi
“Üzüldüğüm bir ayrı konuda, maalesef Diyanet görevlilerimiz arasında da çok sevip, arkasında saf tuttuğumuz, hutbelerini dinlemekten zevk aldığımız, vaazlarından irşad olduğumuz arkadaşlarımzın arasında maalesef başka sendikal faaliyetler nedeniyle bu referanduma hayır diyenlerin safhında yer alanlar var.” diyen Çoban;
“Bu kanımıza dokunuyor içimize işliyor. Bu 12 Eylül olmasaydı sen camiinde 8-10 yaşında gelen bir çocuğa Kur’an dersi verebilecek miydin? Senin kızın baş örtüsü ile üniversiteye gidebilecek miydi? Ya da hafızlık için çocuğunu ilkokuldan sonra bir güzel Kur’an Kursuna verebilecek miydin? Ama hala o hayır cephesinde yer alan kuruluşların içerisinde yer alan görevlilerimiz var. Ben bunların etraflıca düşünmeden bu kapsamda yer aldıklarını düşünüyorum. Tez elden bu yanlışığı sona erdirerek bu çatı altına gelmelerini bir davet olarak buradan bu çağrıyı yapıyorum.” diye konuştu.
İmam Hatip mezunluğu artık ayrıcalık
Afyonkarahisar Belediye Başkanı olarak hitap ettiği din görevlileri gibi Diyanet mensubu bir Hafız Hoca Efendinin oğlu olarak göreve geldiğini hatırlatan Burhanettin Çoban, her zaman bu kimliğini herşeyden önemseyip, gururla ve gerekirse büyük bir kibirle ifade ettiğini söyledi. Ankara seyahat ve görüşmelerinde, bakanlıklarda duyduğu bir tabirin çok hoşuna gittiğini anlatan Çoban; “Diyorlarki o kolejli bir arkadaşımız. İlk günlerde bu kavramı anlayamamıştım. Kolejli demek İmam Hatip mezunu anlamına geliyor. Yani artık Ankara’da İmam Hatip mezunu olmak bir avantaj haline gelmiş. Geçmişte insanlar özgeçmişlerini yazarken belki bunu belirtme gereği duymuyorlardı. Korkup çekiniyorlardı çünkü İmam Hatip mezunu olmak büyük bir dezavantajdı. Kaymakam olmada, hakim olmada, savcı olmada, bir yere müdür olmada, müfettiş olmada, Sayıştay’da, Danıştay’da, Anayasa Mahkemesinde her yerde Yargıtay’da büyük bir engeldi. Artık bu engelde kaldırıldı. Bu belkide bir ihtiyaç haline geldi. Bunları gözden kaçırmayalım. Bu vesile ile kamuoyuna ve diğer arkadaşlarımıza buradan bir mesaj veriyoruz.” şeklinde konuştu.
32 derslikli İmam Hatip okulu yapılacak
Din hizmetleri hususunda Afyonkarahisar’da da büyük bir değişim ve gelişim yaşandığına işaret eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun destekleriyle hafız yatağı Şuhut’ta modern, büyük ve Türkiye’ye örnek olacak bir Kur’an Kursu temeli atıldığını açıkladı. Kur’an Kursunun basit, iptida bir masa, sandayle, halı, perde, sınıf ve yatakhaneden ibaret olmayacağını vurgulayan Çoban; “Gerçekten bittiğinde görülücek Türkiye’de ve dünyada eşi benzeri olmayan bir Kur’an Kursu yapılıyor. Afyonkarahisar’ın 18 ilçesi, 89 beldesi, 389 adet köyü var. İlimiz yerleşiminde en büyük okul 24 derslikmiş. Milli Eğitim Müdüründen bu bilgiyi aldım. Sayın Bakanımızın emir ve talimatları çerçevesinde büyük bir erdem göstererek okula adının verilmesini ve isminin açıklanmasını istemeyen bir işadamımız tarafından 32 derslikli bir İmam Hatip Lisesini inşallah merkezimizde Akarçayımızın hemen kenarında Süleyman Demirel Fen Lisemizin yanındaki kendi arsasına 15 bin metrekarelik arsaya yapılacak. 1997 yılında dönemin Plan Bütçe Komisyon üyesi Doç. Dr. Sait Açba, 75 milyar lira para göndererek ilimizde yeni bir İmam Hatip Lisesi yapımı için ilk ödeneği gönderir ve inşaat başlar. Malum o süreç nedeniyle inşaat durdurulur taaki bugünlere kadar. Kaba inşaat halinde üç katı yapılmış o halde kalmış inşaat inşallah yıkılıp deprem güvenliği olan, bilayre yanına spor salonu, en güzel parasız yatılı yurdu ile hizmet verecek bir 32 derslikli İmam Hatip Lisesine inşallah kavuşuyoruz. Bu vesile ile Sayın Bakınımıza hürmetlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

“Polis teşkilatı kendini sürekli geliştiriyor”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türk Polis Teşkilatı’nın 167. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Türk Polisinin, gösterdiği olağanüstü gayretlerle yaptığı hizmetler sonucunda, Milletinin gönlünde taht kurmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşadığını ifade eden Başkan Çoban, Polis Teşkilatının her geçen gün değişen şartlar altında sürekli kendini geliştirdiğini söyledi. Başkan Çoban mesajında şu ifadelere yer verdi; “Köklü geçmişi ile kendini devamlı yenileyerek gücünü kanunlardan, desteğini de halktan alan polisimiz, gerektiğinde canını hiçe sayarak görevini her zaman fedakârca ve başarıyla yapmıştır. Halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve asayişi temin etmek, suç işlenmesini önlemek ve suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri bulunan emniyet teşkilatımız bu görevini tüm yurt olduğu gibi ili-mizde de başarıyla yerine getirmektedir. Türk Polis Teşkilatının 167. kuruluş yıldönümünü en kalbi duygularımla kutluyor, vatanı ve ay yıldızlı bayrağı uğruna canını feda eden aziz şehit polislerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” (Kocatepe)