Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çoban, Keçiler’i kutladı – Kocatepe Gazetesi

Çoban, Keçiler’i kutladı – Kocatepe Gazetesi
Çoban, Keçiler’i kutladı

Türkiye Basketbol 1. Ligi Play-Off Final Serisi Dördüncü maçında, deplasmanda Bahçeşehir Koleji’ni 74-70 yenerek seride durumu 3-1’e getiren Afyon Belediyespor Basketbol Süper Lig’e yükseldi. Maçın ardından bir değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’ne yükselen Afyon Belediyespor’lu sporcuları, teknik heyeti canı gönülden tebrik ederek Kulüp Yönetimine minnetlerini sundu. Afyonkarahisar’ın Türkiye’de basketbolda 16 takımdan birisi haline geldiğine dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban, “Ancak önemli bir şey var, il olarak baktığımızda sadece ve sadece Afyonkarahisar’ın basketbol takımı var. Bunun yanında büyükşehir olarak taşrada Gaziantep’in var, bir de Eskişehir Büyükşehir’in takımı var. İl olarak Türkiye’de süper ligde olan tek basketbol kulübüyüz” diye konuştu.
“AFYON’U SPOR ŞEHRİ YAPACAĞIZ’ DEDİĞİMİZDE İNANMAYANLAR VARDI”
Afyonkarahisar’ı ‘Spor Şehri Yapacağız’ dediğinde bu görüşüne inanmayanlar çıktığını ifade eden Başkan Burhanettin Çoban, “Türkiye’nin aynı alandaki en güzel ve en büyük Spor Kompleksini Afyonkarahisar’da yaptık. Dünya Motorkros Şampiyonası 2018 yılında yine Afyonkarahisar’da yapılacak. Yine Türkiye’nin en güzel Otomobil ve Motor Sporları Pistini Afyonkarahisar’da yapmaya başladık” dedi.
“EUROLEAGUE ŞAMPİYONU FENERBAHÇE’Yİ AFYON’DA AĞIRLAYACAĞIZ”
Basketbol takımının 2013 yılında kurulduğuna dikkat çeken Çoban, “Basketbolda yine bölgesel ligde 84 Takımla başladığımız mücadelede ilk yılımızda üçüncü lig, daha sonra ikinci lig ve bu sene TBL Birinci Lig’den Süper Lige Lig’e Play-Off Şampiyonu olarak çıktık. Bu da şu demek Türkiye’de basketbolda 16 takımdan birisi haline geldik. Ancak önemli bir şey var il olarak baktığımızda sadece ve sadece Afyonkarahisar’ın basketbol takımı var. Bunun yanında büyük şehir olarak taşrada Gaziantep’in var bir de Eskişehir Büyükşehir’in takımı var. Yani biz il olarak Türkiye’de tek basketbol kulübü süper ligde olan takımız. İnşallah 2018- 2019 yılında yeni salonumuzda artık Süper Lig takımlarına ve dönemin Euroleague Şampiyonu Fenerbahçe’yi Obradoviç’i, Anadolu Efes’i, Galatasaray, Beşiktaş, Pınar Karşıyaka gibi geçmişten bu tarafa basketbolda marka olmuş kulüpler ilimize gelecek ve bizler de takımımıza destek olmak için salonlara akın edeceğiz. Bu büyük bir başarı. Ben bu başarıdan dolayı öncelikle oyuncularımı teknik heyetimi canı gönülden kutluyorum. Kulüp yönetimimize minnetlerimi sunuyorum” ifadesine yer verdi.
KARAR HALKIN
Afyonkarahisar halkına seslenen Başkan Çoban, “Takımı yüzde 80 oranında Afyonkarahisar Belediyesi destekledi. Yüzde 15 civarında da AFJET AŞ bu desteği bize sağladığı. Destek sağlayan hem Belediyemize hem AFJET Genel Müdürlüğümüze şükranlarımı sunuyorum. Ancak vatandaşa da bir mesajım var. Artık bu liglerin giderleri çok yüksek. Bunu Belediye imkanlarıyla bizim götürmemiz mümkün değil. Eğer biz burada kalıcı hale geleceksek, geri liglere düşmeyeceksek, vatandaşımızın, işadamlarımızın, iş kadınlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın herkesin bu kulüplere destek vermesi gerekiyor. Eğer bu destekler gelmese çıktığımız Süper Lig’den daha ilk yılımızda geriye gitme ihtimalimiz var. Böyle bir başarı yakalamak için bir daha trilyonlar harcasak bu seviye gelemeyiz. Burada kalmak için tüm vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz” şeklinde konuştu.